Неочаквано открито алкохолно съкровище

Съобщение
Автор
ByD

Неочаквано открито алкохолно съкровище

#1 Мнение от ByD »

Направо не мога да се сдържа да не споделя какво пих допреди малко :lol:

Но първо предисторията: Тръгва жена ми тази вечер да готви винен кебап, ама установява, че нямаме налично червено вино и вика "Я прегледай там твоите запаси и дай някое червено шампанско да си направя кебапа." На което аз отговарям "Такива баровци ли станахме, да си готвим със шампанско", ама пред алтернативата да ходя в тази мъгла до магазина, решавам да изровя нещо. Поразглеждам бутилките със шампанско и, естествено, се хващам в най зле изглеждащата - доста изтормозена, покрита със солиден слой прах червена "Искра". Викам си "тая ще да е" и тръгвам да я отварям. Голям тормоз - едва изчоплих тапата - няколко минути се борих с нея. А когато накрая се отвори - няма нито "пук", нито "с-с-с-с". Помирисвам го - мирише добре, даже много добре, но няма нищо общо с вино. Опитвам го - чудо - истински еликсир. Най добрия алкохол, който съм опитвал от много години насам. Почвам да оглеждам по-подробно шишето и на задния етикет откривам печат с дата на производство - септември 1967, Винпром Лясковец...
Веднага звъня на комшията и му обявявам "нестандартна алкохолна сесия" за тази вечер. Отивам до магазина (мъглата вече не ми пречи :wink:), купувам едно червено вино за кебапа, една кола и пакетче бадеми.
И като му седнахме - въпросното 40-годишно творение със съвсем мъничко кола в него, мезе - бадеми и комшията пък измъкна две пури от неговите неприкосновени запаси. Цялата тази работа съчетана с ранното творчество на Floyd ('67-'69 - набор на напитката :lol:) и за завършек - Live At Pompeii. Страшен сешън се заформи :lol: :lol: :lol:
За съжаление малко беше (само 750 ml) и бързо свърши :( , но за сметка на това градуса му с доста беше подминал 40-те...
Абе в крайна сметка - който не е опитвал, той не знае... Просто чудо. За няколко часа се почувствах ненормално готино (и още ме държи :lol:).
Та така - човек сам не знае понякога какви съкровища може да крие килера му :wink:. Да имах малко повече от това, та да го затворя за 5 години още в едно дъбово буренце - направо не ми се мисли... нека ми разправят после за фирмени френски коняци. Ама, уви, само това беше и свърши :cry:. А даже нямам идея тази бутилка кога, как и откъде е попаднала при мен...
С пожелание, ако ви попадне такова нещо отнякъде, да го изпиете както подобава!

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Veselin Krachunov »

Еее, страхотно! Това направо ме изкефи! Започна да се усеща вече духът на наближаващите коледни и новогодишни празници :)
Хич не си падам по пиенето, даже бира не пия, но когато се отвори глътка предпочитам да е малко и качествено, и колкото по-нетрадиционно толкова по-добре. Това ваш'то е направо удар в десятката! Благородно ви завидях. И музиката сте подбрали без грешка - честита сесия!

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#3 Мнение от Simonov »

Да я беше пуснал за продажба в eBay, та вероятно щеше да си осигуриш една солидна финансова инжекция. Похабили сте ценната находка. :evil:
Изображение

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Razar »

Simonov написа:Да я беше пуснал за продажба в eBay, та вероятно щеше да си осигуриш една солидна финансова инжекция. Похабили сте ценната находка. :evil:
И парите щеше да изхарчи като "обикновени" такива. А иначе съдейки от поста мисля че си е изкарал една незабравима вечер с това питие и дълги години ще разправя за това ;)

Поздрави

ByD

#5 Мнение от ByD »

Така е - това преживяване не бих го разменил за пари, въпреки че съм привърженик на максимата "всичко си има цена" :wink:...

А в eBay нямаше как да я пусна така или иначе, защото, докато не я отворих, не знаех какво има вътре, а след като беше отворена - пак не става - по разбираеми причини :)

Аватар
Svetlin Adrianov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Svetlin Adrianov »

Milen_Haskovo написа:...Това било след някакъв голям удар - великите русенски рибари уловили няколкостотин килограмова мряна и раздали от хайвера й по приятели...
Вероятно имаш предвид моруна. :roll:

Anonymous

#7 Мнение от Anonymous »

да, да... :roll: Чудех се коя риба беше с М, ама так и не я запомних...

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”