Въпрос за покритие на стомана

Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Въпрос за покритие на стомана

#1 Мнение от velinski »

Някой знае ли технологията, по която се постига това покритие на стоманата? Галванизация? Изглежда изключително здраво и устойчиво, изглежда като друг вид метал.

Ако някой има и линк с повече информация ще съм му много благодарен

Изображение
Последно промяна от velinski на Пет Юли 27, 2007 10:46 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Cvetomir »

хамър шлак, цената на кутията е около 50 лв.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от velinski »

Какво е това? Метал или лак? Как се нанася? Пече ли се? Устойчив ли е на корозия? Повече подробности ще може ли :)
Последно промяна от velinski на Пет Юли 27, 2007 11:19 pm, променено общо 1 път.

D.Kolev

#4 Мнение от D.Kolev »

http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 24&start=0

òàêèâà òåíåêåòà âåðîÿòíî ìîæå äà íàìåðèø ïðè ìàéñòîðèòå íà ãàðàæíè è ìåòàëíè âðàòè.

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Cvetomir »

D.Kolev написа:http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 24&start=0

такива тенекета вероятно може да намериш при майсторите на гаражни и метални врати.
особенно тези дето правят блиндирани врати.
Преди 2 години правихме на идин приятел китарата с такова нещо, ефекта беше поразителен. Технологията е като при боядисването с пистолет. ако имаш възможност за печене в камера на боята си пишеше на каква температура и колко време.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от velinski »

Мерси

Ще потърся да си купя от него за проба. Изглежда изключително здрав, дори с чук трудно се маха.

Някъде гледах как руснак си беше направил цялата кола с такъв лак, изглеждаше извратено, но предполагам е вечно покритие.

Върху какви метали може да се покрива? Само стомани? В PDF-a единственото изискване е основата да бъде грундирана.

marantz19

#7 Мнение от marantz19 »

Това е прахова боя. В София има много цехове където правят тази услуга. Другата много добра обработка е песакоструйката, ама това е друга тема.
Може да се нанася върху всякакви повърхности, които са издръжливи на по-високи температури- стъкло, метал, порцелан и т.н. Щото след като се нанесе се вкарва в пещ в която се изпича.

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#8 Мнение от Audiomaster »

Май дотук никой не позна на 100 процента. Наистина е хамершлак, но не ОРГАХИМ, а вносен, пече се, след което става изключително здрав. Само последният е прав донякъде, че става по методите на праховото боядисване, но има и такива, коита са си течни. Аз също се интересувам от такава боя, ползвал съм турски "хамершлак"-ове, такива с ефект на кован метал на HAMERITE, но не докарват това, което Велински е дал. Ако някой намери такава, да свирка :)
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

D.Kolev

#9 Мнение от D.Kolev »

íà îðãàõèì-à ñúì ãî äàë êàòî ïðèìåð ùîòî ïèøå âñè÷êî òàì. ìàéñòîðèòå ñè ãè âíàñÿò ïëîñêîñòèòå ñ ìàøèííî íàíåñåíî ïîêðèòèå /äîêîëêîòî ñúì ÷óâàë/ èíà÷å òðóäíî ñòàâà ðú÷íî /à è îòðîâíî/. ðàáîòíèöèòå â îðãàõèì-à ñà çàäúëæåíè äà õàïâàò ïî 2-3 êèñåëè ìëåêà íà ñìÿíà :lol:
èíà÷å äúðæè íà áîé ñ ÷óê ìíîãî :wink:
Âåëèíñêè , äà íå ñè ðåøèë ìåäíè ïëî÷è äà îáðàáîòâàø ïî òîÿ íà÷èí.

Riptor

#11 Мнение от Riptor »

Извън темата: млеката които се дават не трябва ли да са пресни по принцип?
D.Kolev написа: работниците в оргахим-а са задължени да хапват по 2-3 кисели млека на смяна :lol:
иначе държи на бой с чук много :wink:
Велински , да не си решил медни плочи да обработваш по тоя начин.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Goro »

Велине, опитай се по-дълго време да си представиш как стои тази боя на един усилвател. Мисля че постепенно ще загубиш впечатлението от ефекта.
А ако се нанесе на радиатор, понеже е дебел слоя, ще намали топлоотдаването. Обаче, ако радиатора е по-голям от необходимото и загряването му е допустимо, това не пречка.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от velinski »

Не, в никакъв случай не съм фен на покритието, но гледам че доста известни фирми (Tribute, Tango, Tamura) правят корпусите на трансформаторите си с такова покритие.

Изображение

И тъй като имам 2 купешки трафа, които изглеждат така и 2 голи, които си нямат корпус, ми хрумна идея да си направя същия финиш. Но нямам идея как е постигнато. На пипане е релефно и е супер добре захванато за метала (не ми прилича на лак) и е по-скоро прахова боя. Остава под въпрос как е постигнат релефа, защото праховите бои при изпичане стават гладки.

Иначе за малки детайли ще стои ОК, за цялостен финиш ще стои доста гадно, определено :D

Аватар
Kosio
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Kosio »

И аз мисля че покритието за усилватели не седи добре, а пък за радиатоири още повече! Според мене тази боя се използва за по груби неща и там където трябва де са прикриват някакви дефекти на материала, тъй като има шагренен ефект. Иначе съм виждал такива лакове в Бриколаж, продават се в малки опаковки и са скъпички.
Последно промяна от Kosio на Нед Авг 05, 2007 12:01 pm, променено общо 2 пъти.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Goro »

Велине, не знам дали си спомняш, когато беше при мен, ти показах един тороидален изходен трансформатор - канадски на Plitron PAT-4144-00.
Дълбоко релефна боя от същия вид - чисто черна.
Последно промяна от Goro на Съб Юли 28, 2007 3:05 pm, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”