Моля за съвет!
Моля за съвет!
Може ли някой който е на ясно да ми препоръча някъкви 8 инча сносни говорители 4 Ом,до 80 Вт!За предпочитане е да започват от 40 херца.И някъква програмка за изчисляване на филтри!
Благодаря ви предварително!
Благодаря ви предварително!
Трудно ще ти е да ти се помогне така.
Осем инча какво - широколентов, нискочестотен?
За какво ОТ? Две, три лентово? Суб?
Цена? Проект, който да имаш наум?
Ако трябва да направя аналогия - питаш за някаква кола, за предпочитане зелена.
Програми за смятане на филтри - много. Има и онлайн калкулатори. Питай гугъл за повече инфо, форума изобилства от линкове и теми по въпроса.
Осем инча какво - широколентов, нискочестотен?
За какво ОТ? Две, три лентово? Суб?
Цена? Проект, който да имаш наум?
Ако трябва да направя аналогия - питаш за някаква кола, за предпочитане зелена.
Програми за смятане на филтри - много. Има и онлайн калкулатори. Питай гугъл за повече инфо, форума изобилства от линкове и теми по въпроса.
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Моля за съвет!
В твоят върос е под въпрос самият въпрос ,сигурно защото съм прост 

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
a
Ами да,малко съм разсеян!извинявамсе.Ами говорителитв ми трябват за TL колони.и трябва да са ниско честотни.
- Angel Dimitrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: a
Gattaka написа:Ами да,малко съм разсеян!извинявамсе.Ами говорителитв ми трябват за TL колони.и трябва да са ниско честотни.
Да не си се навил за ТЛ субуфер?
- Angel Dimitrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Погледни в раздела Download. Там има едни от достоверен източникGattaka написа:Ами не.Просто искам да си направя двулнтови TL-ки,но с избора на високочестотните няма да ми е толкова трудно.Понейе не съм чувал как звучат TL исках да чуя мнение на хора които са се занимавали!

Малко не постъпвам правилно че ти давам направо проект а не теория за четене защото при TL не е като да сковеш съндък и да буфка вътре. Добре е да се образоваш и посмяташ малко.
Успех !
Благодаря за съвета с теорията
Тука ми попадна един 8 инчов говорител,нов благоевградски:http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pro ... 370-12.htm Знам,че е евтин,но все пак това ми са първите TL-ки и не ми се ще да рискувам,пък и за момент аимам малко ограничен бюджет!Та ми сълта ми е да ли този говорител става за ени не притенциони TL колони?
Предполагам,че и средите и високите ще са на същата фирма.

Тука ми попадна един 8 инчов говорител,нов благоевградски:http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pro ... 370-12.htm Знам,че е евтин,но все пак това ми са първите TL-ки и не ми се ще да рискувам,пък и за момент аимам малко ограничен бюджет!Та ми сълта ми е да ли този говорител става за ени не притенциони TL колони?
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Принципно имаше забрана да се обсъждат тези говорителите .... познай защо?Gattaka написа:Благодаря за съвета с теорията![]()
Я погледни "среден" май се води TL, на Даниел Петров. 2 ленти с FRS8 отгоре. Говорителите не са скъпарски, а проекта е даден без пари