изгорели пищялки на джи би ел модел Е30СН

Съобщение
Автор
Аватар
shils
чете
Обратна връзка:

изгорели пищялки на джи би ел модел Е30СН

#1 Мнение от shils »

изгоряха ми по празниците от пренатоварване или и аз не знам от какво точно :cry: .Колоните са с 60м. гаранция,от технополис-Бургас.Още не сьм ги водил на сервиз,мисля,че в "АШ"...
Та се чудя колко може да ми струва подмяната и ремонта ? И тьй като аз основно слушам музика(не се занимавам с техн.)и се чудя дали може да мипробутат някакви дьрвета "пищялки" от сервиза ?
Като се има в предвид прочетеното до момента от форума ми е станало ясно, че и "оригиналните" ми части в колоните ми сьщо са на посредствено ниво(жьлти-китайски).
Даите ми , моля ви сьщо сьвет като професионалисти, ако реша да си подменя колоните кьм какво да се насоча? 15кв.м. стая,стерео звук,предимно електронна муз.( Афекс,Аутекр,Йега и др.),като явно и усилвателя(сони стр-де 197) ще трябва да се сменя(с какьв)?? :P
Благодаря Ви предварително и се извинявам за дьлгия пост

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

Най-добър вариант е да ги замениш с някакви хубави. Каквито и да ти сложат в сервиза ще бъдат гадни. Това налага да се пипнат филтрите. Високочестотни говорители принципно изгарят супер рядко и супер лесно ако не са добре оразмерени филтрите им и им се подава по-ниска честота, отколкото те могат да поемат. При теб най-вероятно става дума за зле изчислени фабрично параметри на филтрите или просто колоните ти са означени с измислена PMPO мощност и са по-слаби от усилвателя ти.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от DLS »

Или просто е имало лека корекцийка. Между другото вече на доста изгорели JBL високи съм се нагледал в това число и домашни и про.
Предополагам неправилна експлоатация...
Лошото е, че за някой от про моделите поръчката на оригинална пищялка излиза доста солено, дано ти ги ремонтират добре гаранционно.

Аватар
shils
чете
Обратна връзка:

#4 Мнение от shils »

Velinski,благодаря бьрзия отзив,но в Бургас не познавам хора (компетентни),които да ми сложат нови и качествени високоговорители и др-те корекции по колоните, така , че ако ме насочите кьм някого за помощ(тьй като и аз не сьм мн. сигурен какво точно им е станало,но не се чуват вьобще, докато през слушалките си се чува вс. нормално,което изключва повреда на усилв-я-според мен- :idea: ), ще сьм ви мн. задьлжен...

и все пак на каква сума може да ми излезе подобен ремонт 8O долу/горе :D

Аватар
bis
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от bis »

Виж при Радо Атанасов (GSM:0899867140) ака Audiomaster, той ще ти помогне.
Последно промяна от bis на Вто Яну 09, 2007 12:02 pm, променено общо 1 път.

Аватар
shils
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от shils »

DLS написа:Или просто е имало лека корекцийка. Между другото вече на доста изгорели JBL високи съм се нагледал в това число и домашни и про.
Предополагам неправилна експлоатация...
Лошото е, че за някой от про моделите поръчката на оригинална пищялка излиза доста солено, дано ти ги ремонтират добре гаранционно.
неправилна експлоатция сьс сигурност, плеиване от лаптоп с мн.лоша звукова карта и пренатоварване на високите за сметка на ниските , които бях намалил от усилв. ,за да се чува по "отчетливо" 8O отвратителната музика която бяхме пренудени да пускаме и няколкото токови удара и светещи протект защити на сонито и в крайна сметка доведе до това, та много се отплеснах,сори,се чудя тьй като са си в гаранция има ли смисьл да ги нося в сервиза или да потьрся за други варианти?

благодаря ви отново за мнения и идеи

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от The_voice »

shils написа:...има ли смисьл да ги нося в сервиза или да потьрся за други варианти?
Потърси други варианти. В сервиза ще ти кажат, че ще поемат гаранцията САМО ако дефекта е фабричен.
Виж bis какво ти е писал ;)

Аватар
shils
чете
Обратна връзка:

#8 Мнение от shils »

bis написа:Виж при Радо Атанасов (GSM:0899867140) ака Audiomaster, той ще ти помогне.
благодаря за вложения мобил. номер bis, ще потьрся този човек за помощ...

отново благодарности за сьдействието на всички

Аватар
Neicho
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от Neicho »

Да няма да направиш грешка ако му се обадиш човека е най добрия в Бургас /мнението си е мое/ .Доволен съм от това което е направил за мен.

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#10 Мнение от Audiomaster »

Благодаря на хората, които са доволни от труда ми :)
Това ме амбицира още повече да се старая...
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

Re: изгорели пищялки на джи би ел модел Е30СН

#11 Мнение от Audiomaster »

shils написа:изгоряха ми по празниците от пренатоварване или и аз не знам от какво точно :cry: .Колоните са с 60м. гаранция,от технополис-Бургас.Още не сьм ги водил на сервиз,мисля,че в "АШ"...
Само в "АШ" не ходи! Освен ако не искаш да ти одерат кожата :) Обади се, ще измислим как да те спасим, щом не щат от Технополис...
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
shils
чете
Обратна връзка:

Re: изгорели пищялки на джи би ел модел Е30СН

#12 Мнение от shils »

Rado Atanasov написа:
shils написа:изгоряха ми по празниците от пренатоварване или и аз не знам от какво точно :cry: .Колоните са с 60м. гаранция,от технополис-Бургас.Още не сьм ги водил на сервиз,мисля,че в "АШ"...
Само в "АШ" не ходи! Освен ако не искаш да ти одерат кожата :) Обади се, ще измислим как да те спасим, щом не щат от Технополис...
Rado,ми аз още никьде не сьм носил колоните,така че не знам от технополис какво щяха да направят, но утре ще ти се обадя .
благодаря ти още предварително,нямам сьмнения относно препорьките на хората от този форум,благодаря ви!!!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”