sony колони мод ?

Съобщение
Автор
Аватар
fuse
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

sony колони мод ?

#1 Мнение от fuse »

http://www.sony.bg/view/ShowProduct.act ... FC+Speaker

тези колони ги има един мой приятел... не е доволен от звука :)
яд ме е че не ме послуша преди да ги вземе..както и да е...
могат ли да се моднат за да станат по добри към баси и тн....или да отива до магазина защото сега иска да ги маха и да си взима мониторни aleses mk2 за музиката която прави.

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

Re: sony колони мод ?

#2 Мнение от AlexKame »

fuse написа:могат ли да се моднат за да станат по добри към баси и тн....или да отива до магазина защото сега иска да ги маха и да си взима мониторни aleses mk2 за музиката която прави.
Батка, от тез колони най-хубавото са басите :lol:
Изображение

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Marian Lozev »

ми по добре второто а тея сони да ги исползва за поставки
ама и за това маи не стават ........щото са грозни
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Sleepy

:P

#4 Мнение от Sleepy »

Направило ми е впечатление следното нещо:
...че са китайски и двата вида, китайски са, ама... :oops: най-евтините модели на Jamo са 3 пъти по-хубави от най-евтините на Sony (които между другото са и 2 пъти по-скъпи)! :smt102

Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Bobby »

AlexKame написа:
fuse написа:могат ли да се моднат за да станат по добри към баси и тн....или да отива до магазина защото сега иска да ги маха и да си взима мониторни aleses mk2 за музиката която прави.
Батка, от тез колони най-хубавото са басите :lol:
Ами то друго има ли? Средночестотния е измама,не говорител :twisted:

Aseas_Roa

#6 Мнение от Aseas_Roa »

Да не се пиша специалист, какъвто не съм, но като човек който има от евтините джамки (350 лв) мога да кажа че съм доволен. Не съм се разочаровал след като ги чух. Даже и в техномаркета ми ги пускаха, на място. Тия Sony, ако бяха мои и не ме кефеха, сигурно щях да пробвам да ги бутна на някой с малка отбивка от цената :D Да ги отвориш, най-много да ги съсипеш и такива каквито са, а тогава няма да има и кой да ти ги купи :?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

fuse написа: тези колони ги има един мой приятел... не е доволен от звука :)
... могат ли да се моднат за да станат по добри към баси и тн....
Интересно как ще е доволен.
Тези колони са нагледен пример как не трябва да се правят озвучителни тела!
Могат да се моднат единствено ако се сменят говорителите, кутията и филтъра!

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Kiril Kirilov »

fuse написа:http://www.sony.bg/view/ShowProduct.act ... FC+Speaker

тези колони ги има един мой приятел... не е доволен от звука :)
яд ме е че не ме послуша преди да ги вземе..както и да е...
могат ли да се моднат за да станат по добри към баси и тн....или да отива до магазина защото сега иска да ги маха и да си взима мониторни aleses mk2 за музиката която прави.
Твоят приятел иска да повтори глупостта с тези Алесис-монитори.
Мяй няма да има смисъл да ги сменява, ако алтенративата ще му е това, още повече с намерението да прави музика.
Нека се разходи и чуе насам-натам няколко системи, преди да повтори упражнението с напълно погрешната покупка. И нека не си повтаря наум, че за студио трябват студийни монитори :smt075

Аватар
fuse
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от fuse »

здравейте
и аз съм на мнение че трябва да разгледа/преслуша доста колони преди покупка на нови.
за алесиса нещо и аз си мисля че не са точния избор. имаше една оферта за грундиг монитори но незнам как е при тях ситуацията. лошото е че не знам с тези пари който разполага дали ще стигнат.
нещо да предложите...ако може :)
лек ден

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#10 Мнение от Audiomaster »

Bobby написа: Ами то друго има ли? Средночестотния е измама,не говорител :twisted:
Не съм съвсем съгласен с теб! Най малкото, понеже имам направени точно такива колони със същите говорители, но с истински филтри( не само с по едно кондензаторче) и съм отварял всички говорители, вкл. пищялката, с цел модификация(минимална). Басът е с 4-слойна звукова бобина, с качествена бутилкаучукова гънка, средата си е среда, е не HI-End, ама си върши работата, и като прочета такива неподготвени изказвания като твоето.... :evil: Моите си свирят много прилично даже, това го казва всеки, който ги е чул.
Има една малка подробност, съгласен съм с Ручо почти напълно, сменил съм кутията, добавен е филтър, фазоинвертора на нашите е съвсем различен, но мод на говорителите почти не бе нужно, все пак тези колони не са студийни, а най-обикновени. То трябва да си доста бос откъм знания, че да ги избереш за мастеринг на записи....
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Bobby »

Audiomaster написа:
Bobby написа: Ами то друго има ли? Средночестотния е измама,не говорител :twisted:
Не съм съвсем съгласен с теб! Най малкото, понеже имам направени точно такива колони със същите говорители, но с истински филтри( не само с по едно кондензаторче) и съм отварял всички говорители, вкл. пищялката, с цел модификация. Басът е с 4-слойна звукова бобина, с качествена бутилкаучукова гънка, средата си е среда, е не HI-End, ама си върши работата, и като прочета такива неподготвени изказвания като твоето.... :evil: Моите си свирят много прилично даже, това го казва всеки, който ги е чул.
Има една малка подробност, съгласен съм с Ручо почти напълно, сменил съм кутията, добавен е филтър, фазоинвертора на нашите е съвсем различен, но мод на говорителите почти не бе нужно, все пак тези колони не са студийни, а най-обикновени. То трябва да си доста бос откъм знания, че да ги избереш за мастеринг на записи....
Направени със същите говорители или купени готови колони?

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#12 Мнение от Audiomaster »

...свалени от точно такива колони и направени съвсем други кутии, различен басрефлекс, добавен филтър и тем подобни...
Ако желаеш, мога да постна една снимка на нашите, но трябва да ги снимам първо.
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
fuse
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#13 Мнение от fuse »

Audiomaster:
да разбирам ли че може при тази кутия да се направи що годе добър мод? смяна на филтри? или говорители.

mtzakov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#14 Мнение от mtzakov »

Нещо не разбирам, при условие, най-евтиния ЕТЕР5 е приблизително 300лв. какво го мъчите това Сони. А и колоните, които ще му трябват са СТУДИИНИ МОНИТОРИ. Питането би трябвало да е в тази насока. Така че питай мисля, че тук има хора, които да ти помогнат в избора.

Аватар
fuse
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#15 Мнение от fuse »

тук още малко и nfs ще играем :)
единственото май което мога да го посъветвам/човека със колоните/ е да слуша доста колони :)
или да го убедя да спести повечко парици и нещо да се изработи от някой вещ майстор :)
лек ден на всички

edit: това трябваше да е към последните постове? пак обърках нещо:)
Audiomaster: мерси за инфото.
лека вечер
Последно промяна от fuse на Сря Ное 08, 2006 8:16 pm, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”