помощ за филтар

Съобщение
Автор
Sasser

помощ за филтар

#1 Мнение от Sasser »

проблема ми е интересен(поне според мен). Както знаете Трифон зарезан е в понеделник а аз имам проблем с озвучението си.Искам да направа едни двулентови колони ама малко по интъересно. Значи те са само среди и високи защото отделно имам буфер.Та тази колони са с по един китаиски говорител 80w 8ома тои е до 3500Hz. А високо честотния ми е ВЛД40 40w 8ома. Обаче ВЛД то се реже над 5000Hz. Имам и едни ВКВ 2521 20w 4ома и искам с тях да обера тази дупка.
Като китаиския говорител ще свири над 300Hz искам да знам мога ли някак си да комбинирам ВКВ то с него за да използвам един филтар икак да го сваржа така че колоната да си остане 8ома???

моля помогнете

Аватар
eek_the_cat
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от eek_the_cat »

Това, че средата е 4 ома не е проблем- филтъра се изчислява с среда 4 ома и бас и пищялка 8 ома и готово. Обаче в твоя случай самия говорител е много слаб- 20W, че и 4 ома.... Купи си по- добре някоя 8 омова среда към 30- 40W - и филтрите са по- елементарни за изчисление, и ще си сигурен че средата няма да сдаде багажа по някое време, ако дадеш малко повече жега :D (на ВЛД-то фолиото ще се стопи обаче ако му дадеш повече от 40W да знаеш) :evil:

с уважение- eek_the_cat

Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”