Схема на усилвател

Заключено
Съобщение
Автор
Аватар
gelkov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Схема на усилвател

#1 Мнение от gelkov »

Здравейте! Не съм маниак на качествената музика просто защото нямам слух, но обичма силната музика, но тук сте ми пмагали и преди и мисля че и сега няма да ме разочаровате...Та на въпроса изпадан ми един стар траф 220/36В по моя преценка поне 100Вт та идеята ми е да направя усилвател към тоя траф.Ясно ми е че с едно напрежение няма да изкарам кой знае какъв звук но за джангър ще става :D предполагам ще се наложи да се използва голям преходен електролит на изхода, но честно казано не съм много запознат... дайте някакви схеми ако може, а и съвети на отказвам ( само да не са от типа не се захващай това не може да се слуша или пък пренавии си трафа :) ) та мисълта ми е някакво усилвателче 40 - 50 Вт, абе да вдига джабал :) Благодаря Ви предварително!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Никакъв коментар!
Поста ти ще го оставя да му се порадват и посмеят малко хората, правя те "бисерна мида" и го делвам!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
gelkov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от gelkov »

И... кое ако мога да попитам е бисера???

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Daniel Petrov »

Че и питаш...
Не мислиш ли, че си объркал форума?
И си погледни правописа!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
gelkov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от gelkov »

За правописа ако съм бисерна мида - ОК, а относно тематиката на форума - помагали са ми и в други не изчанчени проекти - тук има хора които разбират от електроника, и тъй като разделът е "ПОЛУПРОВОДНИКОВИ УСИЛВАТЕЛИ" - въпреки че името на разделът не ми харесва - смятам че в него се включват ВСЯКАКВИ ТРАНЗИСТОРНИ УСИЛВАТЕЛИ - за какво ми е някакав качествен усилвател след като ми е трудно да различа МП3 от ЦД Аудио??

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Daniel Petrov »

Ами...тия дето не различават едното от другото пишат в дир.бг, тунинг.бг и други подобни форуми, тук с усилватели за "джамбал" и "джангър" не се занимаваме.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
gelkov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от gelkov »

ОК тогава сложете по - добре някакав платен вход за сайта или пък един голям надпис в началото - На когото Бог не му е дал слух - няма място тук! А относно бисерите - което не се припокрива с НАШИТЕ критерии за качество - е БИСЕР ... айде дайте малко по коректно!!! Много хубав сайт, хубави идей.Говоря за часта ЕЛЕКТРОНИКА.До момента не съм имал проблем когато съм питал нещо което не се припокрива с критериите за качество но явно това е някаква нова политика или бъркам?

luter

#8 Мнение от luter »

.. защо не си вземеш някакъв евтин второупотребен усилвател за 100-на лева и да приключиш с въпроса. Ако искаш свръх евтин такъв на неомонтана има китове по 10 на лева .. "джангъркат" яко. 8)

Аватар
gelkov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от gelkov »

Просто защото електрониката ми е хоби обичам да се занимавам - това е всичко.А китовете не уважавам липсва тръпката от направата на собствена платка, търсенето и подбирането на елементи и куп други неща.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Daniel Petrov »

Е, нали требва да се сети, колко му е човек да източи пдф-а на ТДА7294 примерно и да види дали ще му върши работа, даже схема са дали хората там, пък и го има готов на кит за смешни пари, но не е еднополярен кита...
Абе има пет чарка на кръст, може да ги монтира обемно по краката на чипа, пък него на радиатора...
После що съм го бил направил бисерна мида...
Пробвай с TDA2050, по евтин е... и ще го пуснеш по лесно на еднополярно...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
gelkov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от gelkov »

Мисля че в Този БОЖЕСТВЕН форум има отделна тема за интегрални усилватели или бъркам?Но както и да е... ще Ви освободя от присъствието си за да не дразня слуха ВИ!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Daniel Petrov »

Изборът е твой, не ние имаме нужда от теб, нали се сещаш?
Темата е тъпа...заключвам я!
Да беше ползвал гугъл и да си изровиш схема, след като не си бисерна мида!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

gps

Re: Схема на усилвател

#13 Мнение от gps »

gelkov написа:Здравейте! Не съм маниак на качествената музика просто защото нямам слух, но обичма силната музика, но тук сте ми пмагали и преди и мисля че и сега няма да ме разочаровате...Та на въпроса изпадан ми един стар траф 220/36В по моя преценка поне 100Вт та идеята ми е да направя усилвател към тоя траф.Ясно ми е че с едно напрежение няма да изкарам кой знае какъв звук но за джангър ще става :D предполагам ще се наложи да се използва голям преходен електролит на изхода, но честно казано не съм много запознат... дайте някакви схеми ако може, а и съвети на отказвам ( само да не са от типа не се захващай това не може да се слуша или пък пренавии си трафа :) ) та мисълта ми е някакво усилвателче 40 - 50 Вт, абе да вдига джабал :) Благодаря Ви предварително!
Ситуацията прилича на оня виц в който едно цигане отишло при един шивач и му казало "Чичо я ми заший един балтон към това копче което намерих" :wink: :D :D

Заключено

Обратно към “Полупроводникови усилватели”