Какви филтри да сложа
-
EXTREMISTA
Какви филтри да сложа
Значи решил съм да си правя озвучително тяло с три говорителя:
12 инчов бас MEGAVOX и ще видя с какъв средночестотен и високочестотен говорител ще го комбинирам. Въпроса ми е филтрите за тези високоговорители от кой ред трябва да са. Нека пишат само хора които са правили нещо подобно и знаят на практика кое е най-добре за възпроизвеждане на най-добър звук.
12 инчов бас MEGAVOX и ще видя с какъв средночестотен и високочестотен говорител ще го комбинирам. Въпроса ми е филтрите за тези високоговорители от кой ред трябва да са. Нека пишат само хора които са правили нещо подобно и знаят на практика кое е най-добре за възпроизвеждане на най-добър звук.
-
entusiast4eto
à áå ïè÷, òè íå çíàåø îùå êàêâè ùå ñà òè ãîâîðèòåëèòå, à ïèòàø êàêâè äà ñà òè ôèëòðèòå, ïúê äàæå è ïðåòåíöèè èìàø êîé äà òè îòãîâàðÿ!!!
òè ñè òîëêîâà çëå, àìà òîëêîâà çëå, ÷å âçåìè äà ïî÷åòåø ìàëêî, âñúùíîñòî ìíîãî, ÌÍÎÃÎ òðÿáâà äà ÷åòåø!
ï.ï. òàÿ òåìà ñè å íàïðàâî çà èçòðèâàíå, àìà àéäå äà íå ñå áúðêàì â äåëàòà íà àäìèíèòå
òè ñè òîëêîâà çëå, àìà òîëêîâà çëå, ÷å âçåìè äà ïî÷åòåø ìàëêî, âñúùíîñòî ìíîãî, ÌÍÎÃÎ òðÿáâà äà ÷åòåø!
ï.ï. òàÿ òåìà ñè å íàïðàâî çà èçòðèâàíå, àìà àéäå äà íå ñå áúðêàì â äåëàòà íà àäìèíèòå
-
EXTREMISTA
Абе като те гледам и ти не разбираш много ама както и да е. Просто иска някаква обща, подчератавам обща представа дали ще бъдат, първи, втори или трети ред филтрите. Вече като се вземат говорителите ще се правят по обстойни изчисленияentusiast написа:а бе пич, ти не знаеш още какви ще са ти говорителите, а питаш какви да са ти филтрите, пък даже и претенции имаш кой да ти отговаря!!!
ти си толкова зле, ама толкова зле, че вземи да почетеш малко, всъщносто много, МНОГО трябва да четеш!
п.п. тая тема си е направо за изтриване, ама айде да не се бъркам в делата на админите
-
EXTREMISTA
-
DJ_Sven
Чета и не мога да преценя темата към кой раздел отива - към "1KW" или към "Бисери" 
Аз съм направил трилентова система с 12" бас и мога да ти кажа, че настройката на филтъра ми отне няколко месеца. Трябва вече да си си избрал драйверите и чак след това да прецениш какви филтри ще слагаш
P. S. При мен например филтрите са съответно бас - I, среди - I, високи - III ред, но това не означава, че и при теб ще е същото
Аз съм направил трилентова система с 12" бас и мога да ти кажа, че настройката на филтъра ми отне няколко месеца. Трябва вече да си си избрал драйверите и чак след това да прецениш какви филтри ще слагаш
P. S. При мен например филтрите са съответно бас - I, среди - I, високи - III ред, но това не означава, че и при теб ще е същото
- Simonov
- има известен опит

МдаааааAnakin написа:6 ред филтри даже по добре 36,ся доволен ли си.Този въпрос е се едно да питаш имам 100вт бас 400л кутия ли да сложа.
Прав е Anakin - слагаш тигана преди да си хванал рибата. Я първо си купи говорителите, пък после питай какви да са филтрите.
entusiast написа:...вземи да почетеш малко, всъщносто много, МНОГО трябва да четеш!
Поздрави
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Какви филтри да сложа
Не си уточнил за какъв точно конкретен говорител питаш. Гугала за "MEGAVOX + 12" + Loudspeaker" дава 72000 резултата. Затова не получваш никакъв конкретен отговор. Иначе си прав - има несъвместими комбинации. И пиши какво точно какво искаш да получиш като краен резултат.EXTREMISTA написа:Значи решил съм да си правя озвучително тяло с три говорителя:
-
entusiast4eto
"Áèñåðè", "ÁÈÑÅÐÈ"!!!DJ_Sven написа:×åòà è íå ìîãà äà ïðåöåíÿ òåìàòà êúì êîé ðàçäåë îòèâà - êúì "1KW" èëè êúì "Áèñåðè"
Åêñòðåìèñòå, çà äà ñè ïîíå ìàëêî óäîâëåòâîðåí îò òåìåòà ñè, ùå òè îáÿñíÿ íàêðàòêî ñëåäíîòî:
Ôèëòðèòå, íàé-îáùî êàçàíî, ñëóæàò äà êîðèãèðàò íåäîñòàòúöèòå íà ãîâîðèòåëèòå. Àêî ãîâîðèòåëÿò å "ñúâúðøåí", òîé âúäïðîèçâåæäà öåëèÿò äèàïàçîí äîáðå è íÿìà íóæäà äåà ñå êîðèãèðà êàêâîòî è äà å. Òîãàâà íÿìàø íóæäà è îò ìíîãîëåíòîâà ñèñòåìà. Èíà÷å â ìíîãîëåíòîâàòà, áàñîâèÿò ãîâîðèòåë ñâúðøâà íÿêúäå, ñëåä òîâà ïîåìàò äðóãèòå ãîâîðèòåëè - êîé êîëêîòî ìîæå è äîêúäåòî ìîæå. È êàêòî ãî ìîæå. À ôèëòúðà "ðåæå" è ðàçïðåäåëÿ äèàïàçîíà ìåæäó îòäåëíèòå ãîâîðèòåëè, "íàïàñâà" ãîâîðèòåëèòå åäèí êúì äðóã (àêî íå ñà ïîäáðàíè îïòèìàëíî è íÿêîé îò òÿõ å ïî-÷óâñòâèòåëåí, ïî-"ìîùåí" è âçèìà ïðåâåñ) è êîðèãèðà íÿêîè íåäîñòàòúöè âúâ âúçïðîèçâåæäàíåòî íà îòäåëíèòå ãîâîðèòåëè.
Òàêà ÷å, ôèëòúðúò å íóæíîòî çëî ïðè ìíîãîëåíòîâàòà ñèñòåìà è çàâèñè ÈÇÖßËÎ îò ïîäáðàíèòå ãîâîðèòåëè.
Òàêà ÷å íå ñå ñúðäè, àìè âçåìè äà ïîïðî÷åòåø ìàëêî - ïî ìðåæàòà èìà èíôîðìàöèÿ êîëêîòî ùåø. Àêî íå ÷åòåø àíãëèéñêè èëè íåìñêè, ïðîáâàé ðóñêè.,Àêî è ðóñêè íå ðàçáèðàø, ñåãà å âðåìåòî äà ïî÷íåø äà ó÷èø ÷óæäè åçèöè, çàùîòî ìè çâó÷èø ìíîãî "çåëåí" è å äîáðå äà ïî÷íåø äà óçðÿâàø â ïðàâèëíàòà ïîñîêà.
Ïîçäðàâè.
-
gps
-
EXTREMISTA
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Защо не се "запознаеш" първо с двулентовите системи?!?!С филтъра на трилентовата ще имаш такава играчка,че както не си и навътре,ще се побъркаш
И моят съвет е да ползваш изчисленията само за ориентир,по-натам импровизация,проби и....СЛУШАНЕ!!!Понякога може и да се учудиш как предварителните изчисления се разминават значително с получените като краен резултат стойности на елементите на филтъра,след многократни проби и слушане.
Поздрави и успех!!!
Поздрави и успех!!!

-
EXTREMISTA
ММ да. Сега като започна да се замислям и да чета малко повечко се оказва че ще ми дойде малко зорно да направя този трилентов филтър. Най-добре е както казваш да направя двулентолвия, няма кво д аси играя и да се мъча да изкарам перфектен звук (все пак ще е за вкъщи тази система). Благодаря за съвета.Edgecrusher написа:Защо не се "запознаеш" първо с двулентовите системи?!?!С филтъра на трилентовата ще имаш такава играчка,че както не си и навътре,ще се побъркашИ моят съвет е да ползваш изчисленията само за ориентир,по-натам импровизация,проби и....СЛУШАНЕ!!!Понякога може и да се учудиш как предварителните изчисления се разминават значително с получените като краен резултат стойности на елементите на филтъра,след многократни проби и слушане.
Поздрави и успех!!!
Поздрави
Митко
-
HI-FI
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: