Размисли за Ether и CUTFINGER LOUDSPEAKER. Прав ли съм ?
-
- има опит
- Обратна връзка:
Размисли за Ether и CUTFINGER LOUDSPEAKER. Прав ли съм ?
Да приемем, че Ether е с чувствителност 99 dB/w/m, a системата на Rutcho (Monacor SPH 200KE 90 dB/w/m + DT-107 пак толкова) е 93 dB/w/m, ако грубо приемем, че пищялката и 200KE са с еднакви мощност, тоест ако свирят заедно то звуковото налягане нараства с 3 дБ. Разбира се всичко това е в най груб вид. Значи сравнявайки при 1W подадена мощност в едини случай имаме 99 dB, а в другия 93 dB или за 32W съответно 114 dB и 108 dB. Ether-a по данни е 30 W, тоест това е максималното звуково налягане което може да създаде. Това означава ли, че при тези 30W които му подаваме той е много по-мощен от системата SPH-200KE+DT-107, тък като по сметки тя за да създаде същото свуково налягане са и нужни на входа 128 W ???. Това така ли е или това са само теории (ако правилно мисля де), а на практика положението е друго ?.
И втори въпрос: Възможно ли е поставяне на Ether в басрефлекс и дали се постигат добри преходни характерискики - примерно максимум 10-12 милисекунди (стегнат и отчетлив бас - не държа на много дълбок бас) ?
Ще съм благодарен ако някой отговори и ми каже дали греша някъде.
И втори въпрос: Възможно ли е поставяне на Ether в басрефлекс и дали се постигат добри преходни характерискики - примерно максимум 10-12 милисекунди (стегнат и отчетлив бас - не държа на много дълбок бас) ?
Ще съм благодарен ако някой отговори и ми каже дали греша някъде.
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Размисли за Ether и CUTFINGER LOUDSPEAKER. Прав ли съм ?
Доста добре разсъждаваш ,мислещ човек си ! , помисли още малко !!!
И двата продукта са върха на сладоледа ,който познаваш или си виждал по витрините. За мненията на сладоледите ,неможеш да питаш сладоледаджиите ,защото може да е пристрастно,но едва ли ще те задоволи отговора на продавача на сладолед или този ,който го е ял!
И двата сладоледа са най-добрите за момента,просто бъди ориентиран от какво имаш нужда ,а ако имаш нужда от двата и имаш повече стаи , Опитай сам , чуй!!!,ако може , искай си покана
, защото картинката дава представа само за вида ,а въпроса ти е грамотен и заслужава още веднъж похвалата ми
.
Жалко ,че хората са твърде заети и немогат по всяко време удобно за всеки да обърнат внимание ! ,но при проявен интерес от двете страни и компетентни ценители! си струва .
Все пак ще получиш и мненията ,които търсиш и то от най-компетентните!
И двата продукта са върха на сладоледа ,който познаваш или си виждал по витрините. За мненията на сладоледите ,неможеш да питаш сладоледаджиите ,защото може да е пристрастно,но едва ли ще те задоволи отговора на продавача на сладолед или този ,който го е ял!
И двата сладоледа са най-добрите за момента,просто бъди ориентиран от какво имаш нужда ,а ако имаш нужда от двата и имаш повече стаи , Опитай сам , чуй!!!,ако може , искай си покана

Жалко ,че хората са твърде заети и немогат по всяко време удобно за всеки да обърнат внимание ! ,но при проявен интерес от двете страни и компетентни ценители! си струва .
Все пак ще получиш и мненията ,които търсиш и то от най-компетентните!
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има опит
- Обратна връзка:
Да, alnico. Знам, че всичко това което изписах се отнася само за налягането и тъкмо за него ми е въпроса. А за качеството се на Ether-а се убедих, нали бях при теб. Въпроса ми е освен че свири вълшебно дали свири и силно - би трябвало да не изкривява при 20W - нали ?. И дали ще свири така в хорна не като твоята - не мога да си я позволяalnico написа:гном грешиш генерално (в което няма нищо лошо)...тези всичките данни дето ги изписа имат отношение към налягането което прави един говорител , как свири той се определя единственно с слушане![]()
Етераудио продава говорителите си след запознанство и преценка на клиента и условие те да се ползват в Хорни

А колкото до до продажбата - да прав си. Вие решавате на кой да продавате. Е - ако с хорна постигна това което търся - добре, щом това е условието. Ако ли не - ще търся друго решение.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
gnom написа: Да, alnico. Знам, че всичко това което изписах се отнася само за налягането и тъкмо за него ми е въпроса. А за качеството се на Ether-а се убедих, нали бях при теб. Въпроса ми е освен че свири вълшебно дали свири и силно - би трябвало да не изкривява при 20W - нали ?. И дали ще свири така в хорна не като твоята - не мога да си я позволя. Затова питах и за басрефлекс и как да се постигне стегнат бас. Доколкото знам, за хорните се използват рупорни бас драйвери, което още повече би оскъпило цената им, а аз все пак гоня някаква постижима за мен цена:).
А колкото до до продажбата - да прав си. Вие решавате на кой да продавате. Е - ако с хорна постигна това което търся - добре, щом това е условието. Ако ли не - ще търся друго решение.

Целта на занятието е хорна само с 1 fullrange driver

А погледни на Кирилов хорниЧКИ те. На размер на малка колона са, не отива много материал .. Идеята за бассрефлекс с толкова класен fullrange говорител е ужасна

-
- има опит
- Обратна връзка:
temp, ама аз си исках покана и съм благодарен на alnico, че ме прие и чух наистина нещо прекрасно. Звукът струеше от въздуха. Ама го слушах с малкия слон или "синьото хапче" и не знам как би звучал при по-мощен усилвател. А и хорните там са сигурно най-големите, които съм виждал досега (имай предвид на снимки де) 

-
- има опит
- Обратна връзка:
Да гледах ги. И нямам нищо против ако Kirilov публикува чертежи и разреши - да ги изпълня. Но това не отговаря на въпроса ми за звуковото налягане и мощността и дали с тези хорни се постигат добри преходни характеристики на баса ? Ето това искам да питам. По добре повече да питам, дори и глупости, но да достигна до вярното решение, а не да хвърля месеци труд навятъра.Crossblade написа: Целта на занятието е хорна само с 1 fullrange driver![]()
А погледни на Кирилов хорниЧКИ те. На размер на малка колона са, не отива много материал .. Идеята за бассрефлекс с толкова класен fullrange говорител е ужаснаспоред мен
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- има опит
- Обратна връзка:
Може и TL, може и хорна. Нямам опит с тях. Питах само кой вариант е по-подходящ за стегнат, отчетлив и бърз бас ? Не мислете, че като говоря само за бас искам колоните "да дънят", "да къртят" или някакви подобни глупости. Просто не изкам размазан бас.HI-FI написа:А защо точно в бас-рефлекс ...Там ходът на драйверa е доста голям, а това не е добре за fullrange. Може би по-добрата идея е TL, но не знам дали като параметри е подходящ ...
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- има опит
- Обратна връзка:
Абе хора, тук май наистина нещата се разводниха и отидоха в друга посока !!! Питах точно конкректни неща:
1. Дали Ether при 30W създава еднакво звуково налягане, както басрефлекса по-проект на Rutcho при 120W ?
2. Дали с Ether постигам бърз и стегнат бас (10-12 ms) и с каква кутия - независимо хорна или TL или каквато и да е екзотика?
Не искам просто бассссссс. Слушам предимно техно и ударни инструменти.
Жена ми слуша класика. еееее...??? става ли това нещо за целта ???
1. Дали Ether при 30W създава еднакво звуково налягане, както басрефлекса по-проект на Rutcho при 120W ?
2. Дали с Ether постигам бърз и стегнат бас (10-12 ms) и с каква кутия - независимо хорна или TL или каквато и да е екзотика?
Не искам просто бассссссс. Слушам предимно техно и ударни инструменти.
Жена ми слуша класика. еееее...??? става ли това нещо за целта ???
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Както съвсем ясно съм написал в статията, проектът Cutfinger има чувствителност 90dB/W/m (а не 93), a номиналната му мощност е 100W.
Въобще ми се струва малко безмислено да сравняваме различни типове озвучителни тела.
Хорните се сравняват с хорни, басрефлексите - с подобни.
Cutfinger бие спокойно всичко в класа си поне до 2000-2500 лева, защото съм му сложил говорители, а не някакво подобие.
Ако искаш да ставняваш хорни, по-добре чуй нещо в същата област. Тук има всякакви проекти, аз например имам Jericho с Fostex208Sigma.
А кое е по-добре - това можеш да кажеш единствено ти.
Зависи от вкуса ти, от бюджета ти и от това колко място можеш да отделиш в хола си за аудиосистема.
Въобще ми се струва малко безмислено да сравняваме различни типове озвучителни тела.
Хорните се сравняват с хорни, басрефлексите - с подобни.
Cutfinger бие спокойно всичко в класа си поне до 2000-2500 лева, защото съм му сложил говорители, а не някакво подобие.
Ако искаш да ставняваш хорни, по-добре чуй нещо в същата област. Тук има всякакви проекти, аз например имам Jericho с Fostex208Sigma.
А кое е по-добре - това можеш да кажеш единствено ти.
Зависи от вкуса ти, от бюджета ти и от това колко място можеш да отделиш в хола си за аудиосистема.
gnom, след като вече си чул хорните на alnico, защо не се уговориш с Rutcho и kirilov /ако нямат нищо против/, да вземеш дискове /твои и на жена ти/, да ги чуеш на техните системи и сам да прецени от какво имаш нужда ... Това ми се струва най-удачният вариант ...
П. П. Мини и през Freestate

П. П. Мини и през Freestate

Последно промяна от HI-FI на Нед Фев 19, 2006 2:51 pm, променено общо 1 път.