някой да търси нещо ??
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
някой да търси нещо ??
някой да търси нещо ??
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
лесно ;-)
само кажи колко вата и с какви лампи 
например най елементарно е взимаш повишаващ трансформатор или
тезi дето ги има на всякъде 200v към 110 v
а за импулсно вземи някой стар UPS и може да си поиграш със схемата.

например най елементарно е взимаш повишаващ трансформатор или
тезi дето ги има на всякъде 200v към 110 v
а за импулсно вземи някой стар UPS и може да си поиграш със схемата.
Joker написа:Търся лампов усилвател с импулсно захранване за 9ооо лева
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
МНОГО МНОГО СИ ПРАВ
Много много си прав , сега съм започнал усилвател със ГУ 50
да видя какъв звук може да се получи от това
ако някой се интересува мога да побликувам връзката към схемата
проблем ми е за сега само цокъла за ГУ50
лампите ги имам
да видя какъв звук може да се получи от това
ако някой се интересува мога да побликувам връзката към схемата
проблем ми е за сега само цокъла за ГУ50
лампите ги имам

Joker написа:хехехемайтапех се ... на такива "умности" се нагледахме на изложението
- мисля че беше в стаята с Крелл-а............. хората нямат спирка като мислят цените на устройствата.... да не говорим, че импулсните изобщо не са за усилватели според мен.. /а и не само според мен/
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Само 1 цокъл имаше за гу 50
Само 1 цокъл имаше за гу 50 в магазинчето пред Техническия Университет
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
И там НЯМА вчера съм обикалял
И там НЯМА , има само 1 и той е в окаяно състояние, разпояван а корпуса е надран и нахапан от клещи . Вчера съм обикалял центъра след като бях в техн.университет(Пулсатор) , днес продължавам търсенето след обяд ;-(
progressor написа:На коя схема се спря за ГУ-50 ?
Бих искал да го чуя и видя като го направиш, независимо от резултата (надявам се да е добър).
Поздрави,
Теодор
П.П. А в магазина на ул. Екзарх Йосиф (онзи, дето е близо до Женския пазар) нямаше ли цокли ?
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Благодаря
Благодаря , ако до утре не намеря ще ти пиша за цоклите.
Bojo написа:Кириле, имам 4 цокъла и ще ти ги дам, ама на заем, че ми се върти нещо в главата. Като намериш ще ми ги върнеш. Става ли?
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: ЕТО СХЕМАТА НА УСИЛВАТЕЛЯ
Четох статията; схемата нещо не успях да сваля и отворя.kiki2002 написа:http://www.samodelka.ru/ampl_gu50.php
Препоръчват директно запояване на изводите на лампата - без цокли ... но поне аз лично също бих търсил като тебе да сложа цокли, пък после евентуално без тях, но май трябва много внимателно боравене с поялника

Цокъла е добро нещо при лампите и от друга гледна точка. Ако не се лъжа, на ГУ-50 даваха 100..500 часа живот (работа). Не знам доколко е валидна тази стойност, но е хубаво да можеш да сменяш и пробваш.
Поздрави,
Теодор
КОРЕКЦИЯ (17/12/04): Днес попаднах някъде из руския нет на инфо, че часовете са към 2000, но без уточнения. Може би е по-добре изобщо да не се изключва един лампов усилвател, дори и когато не се използва ?
Последно промяна от Teodor Gugulanoff на Пет Дек 17, 2004 4:37 pm, променено общо 1 път.

- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
само 500 часа работа направо за боклука ама хайде че ги има на кило иначе мисля за 6С33С май ще е доста по добре пък и там ламбето е за 2000 часа живот
progressor написа:Четох статията; схемата нещо не успях да сваля и отворя.kiki2002 написа:http://www.samodelka.ru/ampl_gu50.php
Препоръчват директно запояване на изводите на лампата - без цокли ... но поне аз лично също бих търсил като тебе да сложа цокли, пък после евентуално без тях, но май трябва много внимателно боравене с поялника
Цокъла е добро нещо при лампите и от друга гледна точка. Ако не се лъжа, на ГУ-50 даваха 100..500 часа живот (работа). Не знам доколко е валидна тази стойност, но е хубаво да можеш да сменяш и пробваш.
Поздрави,
Теодор
- kiki2002
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
само 500 часа работа направо за боклука ама хайде че ги има на кило иначе мисля за 6С33С май ще е доста по добре пък и там ламбето е за 2000 часа живот.
а за тази версия какво ще кажеш
http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstae ... s/GU50.htm
Има ли желаещ да поръчаме платките??
а за тази версия какво ще кажеш
http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstae ... s/GU50.htm
Има ли желаещ да поръчаме платките??
progressor написа:Четох статията; схемата нещо не успях да сваля и отворя.kiki2002 написа:http://www.samodelka.ru/ampl_gu50.php
Поздрави,
Теодор