HM се ползва за аудиофилски приложения, само от хора, които знаят къде точно да ги поставят в аудиоапарата и е точно толкова аудиофилска серия, колкото са и добре познатите RUBYCON MBZ и SANYO OSCON. Ако се четат дейташийтите, много лесно ще се установи, че и трите са предназначени за компютърни приложения, което никак не им пречи да си ги ползваме в аудио устройствата, заради чудесните им качества. Освен това, когато човек доставя кондензатори от оторизиран дистрибутор на производителя, задължително му се посочва и country of origin, за това няма как да не знам къде точно са произведени. Съвсем отделно, Ничиконите винаги пристигат в такива опаковки, на които много ясно е обозначен произхода им:
ipetkow написа:12 милиома бе ти сериозно ли

?
Ми да, съвсем сериозно ! Аз обичам да чета, преди да кажа нещо на всеослушание. Това е извадка от дейташийта на серия НМ, а специално за теб съм оградил в червено какво се казва по въпроса за ESR на конкретния модел 1800uF/16V, с размери 10мм Х 25мм:
Ето го и целият дейташийт, за всички, които искат да си го разгледат:
http://products.nichicon.co.jp/en/pdf/XJA043/e-hm.pdf
Апелирам към администраторите и модераторите да вземат необходимите мерки и да прекратят опитите на потребителят ipetkow за нелоялна конкуренция, пишейки не само тотално неверни и подвеждащи потребителите, но и оплюващи мнения в моите теми.