Усилвател за хорни с фостекси Fe103e

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
50AE
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Усилвател за хорни с фостекси Fe103e

#1 Мнение от 50AE »

Здравейте,

Като студент с нисък бюджет, търся подходящ усилвател за изброените в заглавието хорнички.
Тъй като съм тепърва развиващ се, желая да сглобя нещо доказано и добре звучащо.

Дейташит на фостексите: http://diyaudioprojects.com/Drivers/FE1 ... asheet.pdf

За момента съм се спрял на "Чудовището" от Жан Ирага. Изглежда семпла схема без много елементи, 8Вт са ми достатъчни. Доколкото съм чел досега, доста хвалена схемичка е.
http://diyaudioprojects.com/Solid/Jean- ... e-Monstre/

В момента слушам на слушалки с това предампче: http://diyaudioprojects.com/Solid/12AU7 ... 7-Headamp/. Това ми е първото въведение в ламповия звук и въпреки, че лампата е с неизвестен произход и куплиращият изходен кондензатор е все още "съкскон", страшно съм впечатлен, как приятно звучат някои детайли. Най-вече акустичната китара, басът и духовите инструменти.
Дали не може да се направи някаква комбинация в случай, че импедансите са съвместими? Ще си заслужава ли?

Слушам предимно рок и метъл. Напоследък второто започва да ми омръзва, затова предимно рок. Слушам групи като Dire Straits, Roxette, Whitesnake, Scorpions и тъй.. нататък.

Благодаря за отзивите! :)
Не е важно какво мислят другите за теб, важно е какво мислиш самият ти за себе си.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Усилвател за хорни с фостекси Fe103e

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

А защо не лампов?

50AE
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от 50AE »

Защото ламповото ми се вижда скъпо, поне за момента нямам пари. За в бъдеще ще имам предвид, затова препоръчване на лампово стъпало няма да е излишно, стига да се вписва в някакъв скромен бюджет от порядъка на 300-400 лева. Благодаря.
Не е важно какво мислят другите за теб, важно е какво мислиш самият ти за себе си.

Аватар
Alexander Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Alexander Gekov »

Първият ми "пряк сблъсък" с реалността преди години беше с хорни с фостекс 103е и "Синьо Хапче" от Аспарух Желязков.
Мисля, че няма да сгрешиш в случай, че решиш да се спреш на тази комбинация.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Marian Lozev »

400лв. ще ти стигнат със финиш някакъв, за "Синия хап"
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Bi11y
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от Bi11y »

Тука се продава един готов лампов:
http://bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=13&t=21449

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nanko Rusev »

Ако още не си направил хорните, в продажби има оферта от Гицов.....

dikodikov
чете
Обратна връзка:

#8 Мнение от dikodikov »

Здравейте,
Темата е доста старичка, но реших да не отварям нова, при положение, че въпросът ми е аналогичен. Наскоро се сдобих с хорни с Fostex Fe103e и в момента съм в процес на търсене на усилвател за тях. На първо време ще се слуша от компютъра, в последствие обмислям CD и грамофон. Търся си прилично звучащ усилвател за въпросните хорни за бюджет около 200лв. Предпочитам да не е кит.
Четох доста във форума относно "Синьото хапче", но за момента не бих могъл да си го позволя (в завършен вариант, не вариант кит), пък и искам нещата да се случват с надграждане, в момента сглабям първата си система и нямам до там развит слух, тоест не бих оценил подобаващо лампи за сега. Четох коментари и за Gainclone, като ме интересува дали и откъде бих могъл да си намеря готов сглобен такъв? Разглеждах и по магазините за употребявана аудио техника, като прослушах едно Onkyo a-8051 и Marantz PM451, като и двата ми допаднаха, от гледна точка на динамика и възможност за корекции на самия звук.
Слушам предимно рок и джаз. Помещението в което ще се слуша не е много голямо, около 12-15кв.м.

Предварително благодаря за отзивите!

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Kiril Kirilov »

За около 200 лв. ще е най-добре да вземеш тези, които си слушал, но възможността за корекции няма да ти помогне да развиеш слуха си. За това ти трябва по-добър усилвател.

Ламповият звук ще го оцениш веднага, ако слушаш на лампов усилвател...

Гейнклон сглобен може и да успееш да намериш за подобна цена, но трябва да следиш продажбите - пусни обява в покупки.

Мога да ти препоръчам това:
http://audiozavar.com/archives/20026

dikodikov
чете
Обратна връзка:

#10 Мнение от dikodikov »

Благодаря за съветите! Ще пусна обява, ако няма резултат ще се насоча към препоръчания ресийвър.

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”