Verification в NERO

Съобщение
Автор
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Verification в NERO

#1 Мнение от Rumen Zografov »

Що за животно е това и има ли смисъл да се ползва изобщо?Освен проверката за грешки,има ли някакъв друг смисъл и влияе ли по някакъв начин на завършения вече запис върху CD-то?Ползвате ли го или не?
Благодаря предварително на всички.

Поздрави!!!
Изображение

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Demiurg »

За проверка на записан диск (и ДВД) ползвам CDSpeed - по- нагледна е.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Zografov »

Мерси много!!!Предполагах,че е само за това,но все пак да питам :)

Поздрави!
Изображение

bezobraznia

#5 Мнение от bezobraznia »

Demiurg, в грешка си... CDSpeed не прави това което прави verification
CDSpeed проверява диска за хардуерни грешки, докато verification на Неро освен това, сравнява и файловете записани със тези на харда...

Със verification според мен може да се провери единствено дали записвачката вече не е сдала багаджа... Проверката на файлове не важи много, много поради различният подход на различните марки и особено корекциите на грешките... .т.е казано по-накратко: дори да запишеш диск на Неро и на твоята записвачка независимо модела и, и предполагаемо здрава, този диск може да не бъде "четлив" на други устройства... За това според мен няма смисъл да се хаби допълнително лазера за тази операция...

Поздрави!

Teodora Todorova

#7 Мнение от Teodora Todorova »

Тази операция е безсмислена според мен. Проверявай записа слушайки. Така или иначе ако ти дате failed - едва ли записваш на рирайтебъл дискове и съответно не можеш да коригираш, а пък често ти дава, че записа е ок, но после доста плеъри показват друго.
Поздрави,
Freestate

аматъор

#8 Мнение от аматъор »

Freestate написа:Тази операция е безсмислена според мен. Проверявай записа слушайки. Така или иначе ако ти дате failed - едва ли записваш на рирайтебъл дискове и съответно не можеш да коригираш, а пък често ти дава, че записа е ок, но после доста плеъри показват друго.
Поздрави,
Freestate
Според мен изобщо проверката не е безмислена, особено ако трябва да се направят повече дискове. Друг е въпроса че голяма част от грешките при аудио сидитата не бихме ги различили при прослушване. А при съмнение в коректността на тази функция при нерото, може да се прави същата проверка и с Total Commander, като там доста нагледно се представят евентуалните грешки.
И все пак за това колко "лесен" ще е за четене един диск, Transfer Rate на Nero CD Speed върши чудесна работа стига теста да се прави с изправно устройство и неомазан софт. Но няма гаранция че перфектен диск ще бъде четен еднакво добре от всички машини.
Имал съм такъв плеер който се справя идеално с медии Princo и му се разказва играта като му дам да чете Verbatim...

С уважение към форума!

nikolay

#9 Мнение от nikolay »

Аз мисля, че това е ненужно..
Евентуално ако празният диск е много надран и не се знае какво ще стане после да. ама на чисто нов диск зет преди месец да го сложиш и да го запишеш, няма как да има грешка.
Пускал съм много малко тази опция, но съм сигурен, че някой ако е пуска всеки път, нито един път няма да изпищи нерото, че има грешка ;)

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Demiurg »

nikolay написа: няма как да има грешка.
По- скоро няма как да няма грешка, но тук е прав bezobraznia - Неро-то проверява дали е вярно с оригинала (не го съобразих - съжалявам), ама то ако ти е добра машината (и записвачката и харда), няма да изпищи Нерото. Което не означава, че няма грешки при записа, а само - че и да има, са прочетени и възстановени.
Затова аз не ползвам Нерото, а CDSpeed - там нагледно показва какви грешки има. Това задължително го правя при запис на ДВД-та. Е там колко грешки излизат - не е истина !!!
Така че проверявайте, братя (и сестри!) и пишете само на хубави подложки !! :D

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Daniel Petrov »

Nero-то има опция "ignore read errors"...
При нови дискове просто я махнете, е, случва се понякога да абортне при четене...ама това става и от прахоляк, не само от драскотини :mrgreen:
Щото да правиш верификейшън при имидж, който вече е с грешки файда от ползата няма 8)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”