вкн 1133 и обем???

Заключено
Съобщение
Автор
Аватар
raicho
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

вкн 1133 и обем???

#1 Мнение от raicho »

здравеите!захванал съм се с едни колони и си купих следните басове вкн 1133...проблема е ,че няма как да си сметна обема на кутията,тъй като от благоевград не дават необходимите данни...някои може ли да ми предложи някаква формула само с диаметър и мощност???приемам всякаква помощ...

HI-FI

#2 Мнение от HI-FI »

Тук БГ-говорители не се обсъждат :!:

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Razar »

Unreadable driver format :D :D :D
Добре де да не сме гадни....
...за начало си измери параметрите на говорителите и ако имаш късмет и двата да са с еднакви такива може и кутийте ти да са еднакви

gps

Re: вкн 1133 и обем???

#4 Мнение от gps »

raicho написа:здравеите!захванал съм се с едни колони и си купих следните басове вкн 1133...проблема е ,че няма как да си сметна обема на кутията,тъй като от благоевград не дават необходимите данни...някои може ли да ми предложи някаква формула само с диаметър и мощност???приемам всякаква помощ...
Трябва да те свържа с един "гений" който сведе изчислението на кутиите до правилото: на всеки 4 вата мощност на говорителя-1 литър обем на кутията 8O :evil:.Трябва да мериш параметрите но дори и тогава с измерени параметри и правилно сметната кутия пак няма да просвири добре-това е основната причина отдавна да приключим с благоевградското производство говорители

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Zlatan Kitanov »

Хубаво е, преди да се купуват говорителите да се смята, после обикновено е късно...
По темата - харесваш си обем, ръгаш вътре и се надяваш да не е отчайващо зле... :roll: . Все пак са български ВКН.
Горе-долу като с киселото мляко - уподобено е място, откъдето да се отвори, но никога не става оттам. Видели сме нещо, наподобяваме го само външно, но без да сме схванали основната идея.

Аватар
EvtoDJ
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от EvtoDJ »

Има една безплатна програмка нa - AUDUA Speaker Workshop. С нея и звукова карта, и направени за целта кабели (В помощния файл всичко си пише) можеш да измериш параметрите на говорителите. Има 2 метода - с тест кутия или с добавена маса. С нея можеш и да изчисляваш филтри, и да измерваш кондензатори\бобини. Потърси я в GOOGLE, ще я намери.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Zografov »

raicho написа:здравеите!захванал съм се с едни колони и си купих следните басове вкн 1133...проблема е ,че няма как да си сметна обема на кутията,тъй като от благоевград не дават необходимите данни...някои може ли да ми предложи някаква формула само с диаметър и мощност???приемам всякаква помощ...
http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... -1033.html

Я,погледни дали не си си взел 1033,не 1133 и ако е така - слагай ги в 30 литра затворен обем,метай една мембранна пищялка,резни на 2500 - 3000 Hz със "злия" филтър,нарадвай се на "звука" за 1 седмица и ги метай у мазето,да има и мишките къде да живеят...завалийките :lol:
Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Bojo »

gps написа: ...Трябва да те свържа с един "гений" който сведе изчислението на кутиите до правилото: на всеки 4 вата мощност на говорителя-1 литър обем на кутията 8O :evil:.
qps, направо ме уби! Е не, крайно време е да има номинации за вдлъбнатост. Аз номинирам човека на qps!

Аватар
raicho
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от raicho »

добре,все пак някои няма ли някаква по проста формула...и говорител 10 инча 120 вата на 8 ома трудно може да се купи за 29лв...а и ще слагам по два в кутия,така че все ще свирнат...моля за някаква формула,по възможност с фазоинвертор... :!:

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Bojo »

Райчо, приятелю, такава проста формула няма. Всеки високоговорител има няколко параметъра, освен диаметър на мембраната и мощност, които са много важни за проектирането на кутията в която се поставя. Без тях нищо не може да се сметне. Прегледай форума и ще прочетеш за тях. Както и за българските високоговорители. В крайна сметка слагай ги в някаква кутия и те ще свирят.

И не задавай повече тъпи въпроси.
Заключвам темата - тя е безмислена!

gps

#11 Мнение от gps »

Bojo написа:
gps написа: ...Трябва да те свържа с един "гений" който сведе изчислението на кутиите до правилото: на всеки 4 вата мощност на говорителя-1 литър обем на кутията 8O :evil:.
qps, направо ме уби! Е не, крайно време е да има номинации за вдлъбнатост. Аз номинирам човека на qps!
Хита засега е тонколона облицована отвътре с стиропор покрит двустранно с алуминиево фолио-предполагам стиропора е заради акустиката :wink: а алуминиевото фолио е заради инфрачервеното излъчване на говорителя :wink: :D

Заключено

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”