вкн 1133 и обем???
- raicho
- чете и пита
- Обратна връзка:
вкн 1133 и обем???
здравеите!захванал съм се с едни колони и си купих следните басове вкн 1133...проблема е ,че няма как да си сметна обема на кутията,тъй като от благоевград не дават необходимите данни...някои може ли да ми предложи някаква формула само с диаметър и мощност???приемам всякаква помощ...
Re: вкн 1133 и обем???
Трябва да те свържа с един "гений" който сведе изчислението на кутиите до правилото: на всеки 4 вата мощност на говорителя-1 литър обем на кутиятаraicho написа:здравеите!захванал съм се с едни колони и си купих следните басове вкн 1133...проблема е ,че няма как да си сметна обема на кутията,тъй като от благоевград не дават необходимите данни...някои може ли да ми предложи някаква формула само с диаметър и мощност???приемам всякаква помощ...

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Хубаво е, преди да се купуват говорителите да се смята, после обикновено е късно...
По темата - харесваш си обем, ръгаш вътре и се надяваш да не е отчайващо зле...
. Все пак са български ВКН.
Горе-долу като с киселото мляко - уподобено е място, откъдето да се отвори, но никога не става оттам. Видели сме нещо, наподобяваме го само външно, но без да сме схванали основната идея.
По темата - харесваш си обем, ръгаш вътре и се надяваш да не е отчайващо зле...

Горе-долу като с киселото мляко - уподобено е място, откъдето да се отвори, но никога не става оттам. Видели сме нещо, наподобяваме го само външно, но без да сме схванали основната идея.
Има една безплатна програмка нa - AUDUA Speaker Workshop. С нея и звукова карта, и направени за целта кабели (В помощния файл всичко си пише) можеш да измериш параметрите на говорителите. Има 2 метода - с тест кутия или с добавена маса. С нея можеш и да изчисляваш филтри, и да измерваш кондензатори\бобини. Потърси я в GOOGLE, ще я намери.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pic ... -1033.htmlraicho написа:здравеите!захванал съм се с едни колони и си купих следните басове вкн 1133...проблема е ,че няма как да си сметна обема на кутията,тъй като от благоевград не дават необходимите данни...някои може ли да ми предложи някаква формула само с диаметър и мощност???приемам всякаква помощ...
Я,погледни дали не си си взел 1033,не 1133 и ако е така - слагай ги в 30 литра затворен обем,метай една мембранна пищялка,резни на 2500 - 3000 Hz със "злия" филтър,нарадвай се на "звука" за 1 седмица и ги метай у мазето,да има и мишките къде да живеят...завалийките

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
qps, направо ме уби! Е не, крайно време е да има номинации за вдлъбнатост. Аз номинирам човека на qps!gps написа: ...Трябва да те свържа с един "гений" който сведе изчислението на кутиите до правилото: на всеки 4 вата мощност на говорителя-1 литър обем на кутията![]()
.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Райчо, приятелю, такава проста формула няма. Всеки високоговорител има няколко параметъра, освен диаметър на мембраната и мощност, които са много важни за проектирането на кутията в която се поставя. Без тях нищо не може да се сметне. Прегледай форума и ще прочетеш за тях. Както и за българските високоговорители. В крайна сметка слагай ги в някаква кутия и те ще свирят.
И не задавай повече тъпи въпроси.
Заключвам темата - тя е безмислена!
И не задавай повече тъпи въпроси.
Заключвам темата - тя е безмислена!
Хита засега е тонколона облицована отвътре с стиропор покрит двустранно с алуминиево фолио-предполагам стиропора е заради акустикатаBojo написа:qps, направо ме уби! Е не, крайно време е да има номинации за вдлъбнатост. Аз номинирам човека на qps!gps написа: ...Трябва да те свържа с един "гений" който сведе изчислението на кутиите до правилото: на всеки 4 вата мощност на говорителя-1 литър обем на кутията![]()
.