Обръщам се към всички, които са си купили дак с идеята да чуват по-хубаво флакове: не ви трябва дак, а емпетройки!
Лека вечер!
Ivelin Braikov написа:Много пъти сме го обсъждали. Не можеш да правиш крачка нагоре в аудиото с какъвто и да е компонент, ако първо не си набавиш най-важния - музиката! И пак казвам, че преминаването от всякаквите лайняни формати към оригинални дискове (или най-добре плочи) се явява най-голямата крачка на прохождащия аудиофил в днешно време.
Обръщам се към всички, които са си купили дак с идеята да чуват по-хубаво флакове: не ви трябва дак, а емпетройки!
Лека вечер!
Изглежда искаше да каже, че всеки който слуша и флакове от компютъра си (аз примерно спадам към тази група) трябва да си посипе главата с пепел и да се срамува от себе сиBorislav Stankov написа:Ивелине, или имаш предвид точно обратното или не разбирам шегата.
Ивелине, тук бих поспорил с теб.Ivelin Braikov написа:Обръщам се към всички, които са си купили дак с идеята да чуват по-хубаво флакове: не ви трябва дак, а емпетройки!
Стига глупости! На аудиофила му трябват 3 диска - един на Патриша Барбър, един на Алън Тейлър и един на Диана Кроу. Ако е баш бай аудиофил ги има и дублирани на винил.haralanov написа: Изглежда искаше да каже, че всеки който слуша и флакове от компютъра си (аз примерно спадам към тази група) трябва да си посипе главата с пепел и да се срамува от себе си![]()
Аз обаче бих го попитал колко човека познава, които имат над 2000 диска за по 30 кинта парчето, тоест такива които са дали над 50-60к само за музикални носители и дали той е един от тях.
Nanko Rusev написа: Стига глупости! На аудиофила му трябват 3 диска - един на Патриша Барбър, един на Алън Тейлър и един на Диана Кроу. Ако е баш бай аудиофил ги има и дублирани на винил.
При всички положения флака е компресиран файл. Това е ясно само дори нищо да не знаеш за формата освен, че има по-малък обем от CDDA.Borislav Stankov написа:При всички положения флак формата е без компресия, а мр3 е файлов формат с компресия.
Това, че слушаш флакове си е твой проблем. И емпетройки да слушаш - пак така. Изглежда исках да кажа, че ако тръгнеш да сравняваш някакви компоненти как звучат и пускаш флак, спокойно може да си посипеш главата с пепел. Но съм сигурен, че друго ще слушаш, когато искаш да чуеш...haralanov написа:Изглежда искаше да каже, че всеки който слуша и флакове от компютъра си (аз примерно спадам към тази група) трябва да си посипе главата с пепел и да се срамува от себе си![]()
Аз обаче бих го попитал колко човека познава, които имат над 2000 диска за по 30 кинта парчето, тоест такива които са дали над 50-60к само за музикални носители и дали той е един от тях.
Да спорим проблем няма (аз съм овенEmilRachev написа:Разликата между матрично сд и некомпресирани .FLAC и .WAV е толкова малка, че доста малко хора биха я чули на сляп тест.
Освен това, за да я чуят им трябва доста висококласна система, каквато пак много малко хора притежават.
Признаваш си, все едно, че си виновен за нещо. Виновни сме ние с многото звезди, че не сме показали достатъчно ясно колко е безсмислено да се слуша флак.varieca написа:И аз спадам към слушащите флакове и си признавам, че не мога да стигна качеството на CD-то.
Демонстрация не може ли? Че то на "думи" всичко може да се каже, особено като едната страна е с правата за бановеIvelin Braikov написа:Виновни сме ние с многото звезди, че не сме показали достатъчно ясно колко е безсмислено да се слуша флак.
Може би трябва да направим една тема със широко разпространени митове в аудиото...
За това вече си заслужава тема - "Тематиката на форума". Ние с малкото звезди не знаем каква е. Примерно според мен слушането на музика и компютърната аудио техника не са тематика явноIvelin Braikov написа: Много хора слушат флакове, емпетройки, интернет радиа... Няма лошо, но просто излиза от тематиката на форума.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта