от такъв ли форум имате нужда ?

Съобщение
Автор
Аватар
varieca
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

от такъв ли форум имате нужда ?

#1 Мнение от varieca »

Ще цитирам собствения си пост, който пуснах в един друг не по-малко известен форум, защото така нареченият модератор alnico не заслужава и това изречение, което току що написах.
---------------------------------
Преди няколко дни в уважавания може би от всички вас (вече не и от мен) форум bgaudio мернах тема, която ме заинтересува - bi-wiring :
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=1978

Та там пуснах едно мое мнение по въпроса, което е базирано на опита ми с bi-wiring от 1994 г. когато си взех колоните Jamo Cornet 100, а ако говорим по принцип заниманията ми с акустика са от 60-те, на миналия век (малии как звучи..)
Та интересното в случая не е какво съм казал по въпроса, а това, представяте ли си, че модератора (alnico) ми изтри поста !!!! защото не е съгласен с мен !!!
Е такова чудо от времето на Т.Живков не бях виждал.

Как може да съществува форум, където ако на някой не му хареса виждането по въпроса (тука не говорим за някакви лични обиди, квалификации и т.н.) да бъде отстранен по такъв обиден и фашистки метод.
Просто нямам думи...
И за да не бъда голословен ще ви цитирам случая по памет:
Това е моят пост:
----
Самият bi-wiring филтър не е нищо друго освен класическия филтър, на който масите от HF и LF филтъра са разделени една от друга и изведени към отделни клеми.
Тази техника може да се приложи не само към 2-лентови колони, но и при други, като например при 3-лентова HF и MF се обединят в една клема, а в другата остане LF.

Предимството на bi-wiring идва теоретично от там, че "замасяването" на отделните филтри се извършва не на буксите на колоната (или филтъра) а на изхода на усилвателя.
Tук е валидно правилото замасяването (зануляването) да бъде направено колкото се може по-близко до източника на сигнал, т.е. в случая изходните клеми на усилвателя, като по този начин се елиминира "повдигането на масата" в кабела на колоните, колкото и къс да е той.
А колкото до слуховото възприятие - ефекта е "отделяне" на звука от колоната и по осезаем релеф - препоръчвам го на всеки, и си струва труда да се преправи филтъра, там където не е направено."
---------------

А ето и отговора от един член "ultimate"

Харесват ми твоите разсъждения.
Слабият пункт е, че филтрите са свързани серийно на драйверите. И ако предположим, че хай-пас филтърът се справя с "огромния" н.ч. сигнал по "живия" /live - на англ./ проводник, няма как да се затрудни с "паразитния" сигнал от повдигането на общата маса на двуполюсника - източник.
Искам да кажа, че паразитният сигнал от общата земя ще бъде доста под нивото на пропуснатия от филтрите сигнал в областта на режекцията им.
Въпреки това, ти внасяш принос към хипотезите, които се опитват да обяснят осезаемия ефект."

---------

Нещо такова бях написал. Пак казвам няма никакво значение дали съм прав, или не, а това че бях цензуриран по сталински (дано да ме разберете)

Е, от такъв ли форум имате нужда ?

----

Забравих да ви цитирам този личен пост от alnico:

ne sum vidql na vreme unikalnata boza koqto si uspql da postne6 v vruzka s bi-wiring ..ve4e ti delnah posta i polu4ava6 purvo preduprejdenei...nqm6 dostatu4no zvezdi za dava6 otgovori v tozi 4asten audiophilski sait

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Ей, стига цвъка, бе!
Много си нахален, просиш си постоянен БАН!
Да, от такъв форум се нуждаем, ако не ти харесва, изчезвай и отивай да пишеш в ДИР-а.

Аватар
varieca
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от varieca »

Самият форум ми харесва.
Не ми хареса постъпката на колегата ти alnico.
Мога да ви отворя много работа, но ми е извън разбиранията за добър тон с околните.
С бан не можеш да ме уплашиш, защото не смятам да участвам в такъв форум.
Останете със здраве.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Stefan Stefanov »

Като не ти харесва alnico има си лични съобщения и др. начини за комуникация да се разберете като хората.

Щом някой те е затрил значи е имал някаква причина. Това не значи че трябва да се оплакваш на всички колко си онеправдан.
Какво си мислиш че ще стане след такива постове? Представяш си че аз или някой друг ще каже: "Леле, колко е нещастен този, а ти, alnico, си говедо!" Така ли? Не си познал!

Още с първите си постове почваш да поучаваш как да си организираме форума и какво да правим, на мен пък това не ми харесва.

Дали ще участваш или не си е твой избор.

Пак ти казвам, това не е форум, в който всеки може да пише каквото му е кеф и да очаква че никой няма да го модерира!

Със здраве!

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Както алнико ти е написал на лично, сайта е частен и основателите му
определят кои хора могат да участват в него и кои не ;)

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DJ69 »

БЕЗ КОМЕНТАР! :)

Аватар
Angel Dimitrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Angel Dimitrov »

Иво си го е казал ясно и точно , не виждам какво трябва да му се опява ... че човека визира потъпканата си гордост и самочувствие в областа ... :roll:

Явно с основание е действал Иво. :wink:

Аватар
DIY
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от DIY »

Не би трябвало мнение различно от нашето да бъде изтривано или цензурирано по някакъв начин.
Мнение в което няма нападки, не съдържа вулгаризми и обиди, а само разсъждения и виждания различни от нашите.
Вида на форума не би трябвало да има значение, дали е частен или не.
Все пак това е форум за обмен на идеи, опит, мнения.
Форуми в които е позволено само един начин на мислене останаха само в Китай, Куба и някои мюсулмански страни ....

Поздрави,
Ангел

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Teodor Gugulanoff »

DIY написа:...
*thumbs up*
EDIT: Именно в такива случаи би трябвало да види шанса този, който желае да разпространи своето виждане, ако има желание за това ... war on industrial, but smart one ;)
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivan Rachev »

DIY написа:Не би трябвало мнение различно от нашето да бъде изтривано или цензурирано по някакъв начин.
Мнение в което няма нападки, не съдържа вулгаризми и обиди, а само разсъждения и виждания различни от нашите.
Форуми в които е позволено само един начин на мислене останаха само в Китай, Куба и някои мюсулмански страни ....

Поздрави,
Ангел
Ангеле този форум за какво е с сигурност не определяш Ти поне докато не получиш още една звезда,ако не ти харесва просто не влизай повече тук :wink:
varieca написа: Пак казвам няма никакво значение дали съм прав, или не, а това че бях цензуриран по сталински (дано да ме разберете)

Е, от такъв ли форум имате нужда ?
Естественно че не си прав а в този сайт това е от най-важно значение господин аматиорче.....да точно от такъв форум има нужда изстрадалото БГ аудио ниво....ако мислиш че има нужда от друг просто го направи :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

bezobraznia

#11 Мнение от bezobraznia »

DIY написа:Не би трябвало мнение различно от нашето да бъде изтривано или цензурирано по някакъв начин.

Поздрави,
Ангел
Бравос! bd :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”