Новак моли за малко помощ ?

Съобщение
Автор
McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

Новак моли за малко помощ ?

#1 Мнение от McBright »

Здравейте,

Имам нужда от малко съвети и насоки. Принципно искам да си сглобя 2 колони, но от досега четеното в този форум, разбирам че съвсем нищо не знам и че една колона не е само една кутия сметната с бас бокс про + говорител, вата и тн. Четох четох и останах с впечатлението, че даже да имам точните размери на една кутия, ако тя е с повече от 1 говорител ще ми трябва филтър, но не от тези дето се продават готови за по 10-15 лева, ами спецялно проектиран за дадените говорители и техните характеристики. Та от до тук реченото реших да се насоча към ТЛ със 1 говорител - избрал съм Визатон БГ20, защото покрива най-голям честотен диапазон, най-евтиничък е цена/качество, а и най-много ми допада като големина и мощност.
Та какво бихте ми препоръчали да си направя или евентуално ако е прекалено сложни да дам да ми направят в работилница, на цена до към 60-70 лева за 2те кутии. Просто аз в къщи имам 2 БГ20, тъй като съм импулсивен човек, четох, четох, реших да е с тях и ги взех.

С други думи, моля за чертежи на ТЛ кутии за бг20 или евентуално за съвет за някакви така добре звучащи колони от друг тип но с този говорител, тъй като вече го имам него. Аз бях гледал на някакъв БГ сайт едни такива колони, но човека каза че нещо не съвсем са му харесали като звучене, точния сайт не помня.

Също така ме интересува какъв усивлател (прваен, че доколкото разбрах пипнатите както трябва да най-добри) т.е. крайно стъпало препоръчвате за тези 2 колони с които смятам да се сдобия ? Четох и добри отзиви от баса на въпросните ТЛ конструкции, нямало да ми трянбва събууфер, аз съм привърженик на силните децибели на ниски честоти, вярно ли е че няма да ми трябва събче ?

Също така ме интересува какви са ви отзивите от Куад405 във версията която дърт инструктор предлага, и удачна ли е тя за събууферски усилвател ? И на края колко реално (синусуидална мощност) е този куад, там пише 200, аз тук таме подучувам че това е пик, а реално е 100, та кое е реалното число ?

И като цяло на цената от 350 лева, ако предположим че нямам нищо в момента (ако е по-добро от въпросния ТЛ със бг20 ще ги продам някъде) в която трябва да влиза всичко т.е. усилвател + колони (матерял за изработката им + говорители + евентуални филтри) какво бихте ми предложили, като се има предвид че търся нещо средно между цена/качество/сила. Типичен младок който обича силните децибели, но цени и приличния звук.

Само моля да избягваме отклонения от темата, то е ясно че за много повече пари може да се вземе нещо по-добро, но аз имам строго тези пари и нито лев повече (значи както имам 2та бг20 в момента имам още 300 лева за усилвател + самите колони, а ми се щеше и някакво събче да спретна стига да не е наистина толкова добър баса от ТЛ както се говори).

Благодаря Ви за отделеното време и за евентуалните съвети.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

За чертежи на ТЛ с БГ20 виж в сайта. Има няколко проекта. Например на lucifer-kn.

За усилвател мисля че е най-добре да си купиш 2 стъпала A+B made by widowmaker. Той ще ти даде съвет и за захранването.

Куад405 от дърт инструктор е обсъждан (и осъден без право на помилване :wink:) неколкократно в сайта. Потърси малко.

С тези ТЛ-и повече от 50-60 вата мисля че няма да ти трябват за в къщи.

Не е зле да посочиш от къде си, все пак.

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от McBright »

Извинявай(те) за това, но може ли линкчета към тези проекти, защото не намирам със търсачката.

Widowmaker вероятно е член на форума, та да му пиша на ЛС ?

Повече от 50-60 вата вероятно имаш предвид че това ще е пре-достатъчно като мощност за да задоволи мойте очаквания ?

Куада на какво е осъден - непригоден за работа или точно обратното ?

Иначе съм от София.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

Последно промяна от Nanko Rusev на Чет Ное 24, 2005 7:55 pm, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”