Лепило за охладители

Съобщение
Автор
mtzakov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Лепило за охладители

#1 Мнение от mtzakov »

Интересувам се от лепило с което да се залепи радиатор за пп елемент (за видео карта става въпрос).
Някой има ли идея за нещо токова.
Благодаря.
:oops:
Извинявам се надявах се че тук има хора които са обикаляли повече по по-заредените магазини и са срещнали нещо такова.
Пак се извинявам.
Ако искат модераторите да го изтрият.
Последно промяна от mtzakov на Чет Ное 17, 2005 9:20 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Къде е аудиото тук, а?

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nikolay Kolev »

Имаш пм
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

bezobraznia

Re: Лепило за охладители

#6 Мнение от bezobraznia »

mtzakov написа:Интересувам се от лепило с което да се залепи радиатор за пп елемент (за видео карта става въпрос).
Благодаря.
Извинявам се надявах се че тук има хора които са обикаляли повече по по-заредените магазини и са срещнали нещо такова.
Пак се извинявам.
Така, отиваш и си купуваш най-обикновено двукомпонентно лепило BISON, но което се води за метал и алуминий за около 10-на лева. Единственото което трябва да спазиш е мястото на залепяне, т.е. направи както аз направих със една SAA7220 - намазваш ъглите, а може и част от крайните стени на радиатора. Като по средата в празното ненамазано място в умерени количества поставяш силиконова паста, която можеш да закупиш от почти всеки магазин за ел.части. Притискаш частите, по възможност със стяга или поне тежък предмет, в краен случай се опитай да задържиш частите поне десетина минути със ръце. и ... и си готов!
Успех

едит: недостатъка е че връзката става неразглобяема :)

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

Лепило

#7 Мнение от Cvetomir »

В далечната 1999г си купих Riva TNT2, на която и се отлепи радятора който беше залепен с въпросната дъвка, тогава си забърках сребърна силиконова паста с кананколит и залепих по-голям радятор с който ми отпадна вентилатора . Видео картата си работи и до ден днешен без никакви проблеми . Не забравяй обаче , че съвременните видео карти отделят много повече топлина .

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Dimitar Atanasov »

Аз си "моднах" видеокартата на служемния комп, като и се развали вентилатора като взех един разиатор от стар пентиум (без вентилатор), и я вързах с силикон и свинска опашка през дупките в платката...така работи вече от около 2 месеца без проблеми ие по - тихо

nikolay

#9 Мнение от nikolay »

Така, отиваш и си купуваш най-обикновено двукомпонентно лепило BISON, но което се води за метал и алуминий за около 10-на лева. Единственото което трябва да спазиш е мястото на залепяне, т.е. направи както аз направих със една SAA7220 - намазваш ъглите, а може и част от крайните стени на радиатора. Като по средата в празното ненамазано място в умерени количества поставяш силиконова паста, която можеш да закупиш от почти всеки магазин за ел.части. Притискаш частите, по възможност със стяга или поне тежък предмет, в краен случай се опитай да задържиш частите поне десетина минути със ръце. и ... и си готов!
Успех

едит: недостатъка е че връзката става неразглобяема :)[/quote]

И аз съм правил същото, ама с канаколит по ъглите, и става. а и е по-евтино
Но както каза bezobraznia, става неразглобяемо :)

Riptor

#10 Мнение от Riptor »

mtzakov написа:Интересувам се от лепило с което да се залепи радиатор за пп елемент (за видео карта става въпрос).
Благодаря.
Пак се извинявам.
Ако ще лепиш радиатор, то лепилото трябва да е термопроводящо, иначе се обезмисля слагането на радиатор. Аз слагам термопаста една българска бяла - добра е и стува около левче спринцовката. Но досега не ми се е налагало да "лепя" радиатора.

Предполагам че искаш да сложиш радиатори на паметите за да я помпаш повече зимата :wink: :wink: :twisted:
Помисли обаче колко по-трудно ще продадеш тази видеокарта на старо и дали можеш да си позволиш замяната и при евентуален неуспех... 8)

mtzakov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от mtzakov »

Благодаря за отзивите спрях се за сега на варианта термопаста+
каноколит.
Благодаря на всички .

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Nikolay Kolev »

Това с канаколита е най-лошия вариянт . Падаше радиатора отлепяше се абе такива ядве бяха и не е мнии термпроводящ абе осира се целия чип . Пробвай с двойнозаляпещо тиксо по-добре ще е от канаколит .
Посетете:

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

вариант

#13 Мнение от Cvetomir »

Друг вариант е да редуваш бразди от канаколит и термо паста . Найти наистина канаколита не хваща върху покритието на повечето радятори затова взимаш шкурка слагаш я върху равна повърхност и почваш да търкаш с кръгови движения :) НО ПАК КАЗВАМ ЗАВИСИ КАКВА Е КАРТАТА АКО Е ПО МОЩТНА ЛЕПИЛОТО СЕ ОТЛЕПЯ!!

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Nikolay Kolev »

Извинявай ама с кръгови движения няма ли да се скапе повърхността на радиатора . Аз ги правя огледални от долу със сапун и няколко шкурки и ми пада температурата . Абе канаколита го забавете просто като вариант , поне за мен не е . Хиляда пъти по-добре е да го лепнеш с термопроводяща лепенка .
Посетете:

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Cvetomir »

ОК от къде да вземе пича таква лепенка и да се свършва. Радиаторите имат някакво смръдливо покритие за което не хваща лепилото . Не обременявам никой с предложението си но е факт че работи . Пак напомням че за по-мощни карти няма да върши работа .

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”