Препоръка за мултисет.
- old_firehand
- чете и пита

- Обратна връзка:
Препоръка за мултисет.
Моля препоръчайте ми мултисет до 100 лв със следните изисквания:
цена - до 100 лв,да е с ампер клещи и да има защита против неправилно (или бързо..заспало и т.н.) свързване.Това последното е много важно щото тази година много изгорих и ми писна да купувам от по 6 - 10 лв постоянно.Не съм запознат с добрите марките и незнам какво и къде да го търся.
цена - до 100 лв,да е с ампер клещи и да има защита против неправилно (или бързо..заспало и т.н.) свързване.Това последното е много важно щото тази година много изгорих и ми писна да купувам от по 6 - 10 лв постоянно.Не съм запознат с добрите марките и незнам какво и къде да го търся.
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Препоръка за мултисет.
Аз отдавна приказвам че това за 6-10лв е ФАЗОМЕР с екстра: LCD индикация...old_firehand написа:Моля препоръчайте ми мултисет до 100 лв със следните изисквания:
Ако се занимаваш сериозно с електроника ти препоръчвам METEX M3850D
Вече 3-та година го имам и не ми е създавал никакви грижи. Сравнително точен е с автоматични обхвати. Има и RS232 интерфейс за връзка с компютър.
Ето го и на картинка.

Ампер клещи си вземи отделно.
А за по-евтини варианти - електронинвест.
- old_firehand
- чете и пита

- Обратна връзка:
ако знаете как се изпиисва правилно напишете го и кажете защо е така,а този който не работи той не греши ....и не ми спамете по темата
дайте по същество
Tisho благодаря ти,занимавам се с електротехника, а по въпроса за защитата т.е. като е включен да измерва съпротивление и ако мернеш напрежение дали ще изгори ,колко пари е и къде в София може да го купя
Tisho благодаря ти,занимавам се с електротехника, а по въпроса за защитата т.е. като е включен да измерва съпротивление и ако мернеш напрежение дали ще изгори ,колко пари е и къде в София може да го купя
-
Tisho
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Зависи колко напрежение ще му влезе.old_firehand написа:ако знаете как се изпиисва правилно напишете го и кажете защо е така,а този който не работи той не греши ....и не ми спамете по тематадайте по същество
До 250v AC на оммер държи (толкова му дават и по книжка) . Лично съм го пробвал...
Но имай в предвид че е малко по бавен в измерването от китайските чудеса.
Комет ги продаваха по едно време. И в Конрад май ги има .
Но под друго има Voltcraft.
- old_firehand
- чете и пита

- Обратна връзка:
-
fagott
мултицет
Или FLUKE 111....или нищо друго - 129 $. Търси инф. на Гугъла,
пиши направо FLUKE 111. Николга неса ги правили в Китай и няма
да ги правят....това е Мерцедесът на измерванията...
пиши направо FLUKE 111. Николга неса ги правили в Китай и няма
да ги правят....това е Мерцедесът на измерванията...
запитване
а мултицет с LCD дисплей с възможност за измерване на индуктивности на най-ниска цена
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- DJ69
- има известен опит

- Обратна връзка:
YOKOGAWA Добри ли са щото ми се налага понякога Аналогов уред пък видях YOKOGAWA за 30Кинта само се чудя колко ли е оргинален?!?!Rutcho написа:Аз съм фен на YOKOGAWA.
Вече 15 години ползвам тази марка.
Точни, дуракоустойчиви, удобни за работа.
В същия ценови клас са като Fluke, но аз твърдо ги предпочитам!
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
nikolay
Пак за мултицетите...
Днес минах през конрад и видях 3 модела дето "ставт"
под стават имайте предвид, че вършат според мен по-добра работа отколкото тези от 20 лева.
Имаше 2 модела на мустек
Този
http://www.electroninvest.com/shop/item ... =100032852
за 80-90 лева, и този
http://www.electroninvest.com/shop/item ... =100032851
за близо 300 лева.
Имаше и някакъв подобен на този за 300 лева, но за 150, с измислена марка.
PS: а някой ще ми обясни ли каква е разликата на нормалните мултицети с тези дет на тях пише true RMS??
мерси
Обмислям идеята да зема някакъв мултицет по празниците, та идеята е кой от 3те. И дали този за 150 ще е читав.
Иначе за сега мустека за 300 е най-доброто решени, но ми се виждат малко много парите
Днес минах през конрад и видях 3 модела дето "ставт"
под стават имайте предвид, че вършат според мен по-добра работа отколкото тези от 20 лева.
Имаше 2 модела на мустек
Този
http://www.electroninvest.com/shop/item ... =100032852
за 80-90 лева, и този
http://www.electroninvest.com/shop/item ... =100032851
за близо 300 лева.
Имаше и някакъв подобен на този за 300 лева, но за 150, с измислена марка.
PS: а някой ще ми обясни ли каква е разликата на нормалните мултицети с тези дет на тях пише true RMS??
мерси
Обмислям идеята да зема някакъв мултицет по празниците, та идеята е кой от 3те. И дали този за 150 ще е читав.
Иначе за сега мустека за 300 е най-доброто решени, но ми се виждат малко много парите
ами всички мултицети мерат AVG на променливото и го умножават по съответен коефициент. т.е. стойността която ти показват е валидна само ако напрежението е синусоидално. за всяка друга форма не е сигурно дали е правилна.
True RMS си мерат RMS и ти го показват без никакво преобразуване и предположение.
за повече справки: Eлектрически измервания, 2 курс, ТУ:)
True RMS си мерат RMS и ти го показват без никакво преобразуване и предположение.
за повече справки: Eлектрически измервания, 2 курс, ТУ:)