Привет на всички съфорумци.
Тези дни се захванах с една май доста трудна задача - да монтирам въпросните Visaton frs8m така, че да са пред пътниците на задната седалка. Колата е Мазда 626 GE... Местата които съм им отредил след дълго мислене са нишите между колонките (между предни и задни врати) и предните седалки. Разстоянието там между горния край на седалките и гредите е 10 сантиметра и плавно се стеснява надолу. Вече съм започнал изработката на кутии с доста изчанчена форма, така че горе където има 10 сантиметра разстояние да се монтират говорителите насочени към пътниците. Именно там формата на кутията ще е малко сложна. В момента изработвам от епоксидна смола стената, която ще е към гредата и също трябва да е леко извита. Тук искам да попитам колко горе долу трябва да е дебелината на стените изработени от смола? За сега основата ми е плат "панама" (стъкломата в бриколаж ми се видя скъп) След като зае формата на пластмасовата кора, с която е облечена гредата нанесох още един слой смола смесена с много ситни тървесни частици. Днес ми дадоха сериозно количество стъкломат и сега ще направя няколко слоя с него. Сигурно някои от стъпките, които съм направил по работата със смолата не са правилни (може би добавката на талаш), но...това е първият ми опит за такава кутия.
Зимнината влезе в употреба още от сега
Frs8m за задна линия
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Frs8m за задна линия
Направи стените толкова дебели, колкото можеш или докато не спрат да вибрират - т.е. свирят самите те.
Не мога точно да преценя от снимката, но мисля, че ако си около 15 мм, за този малък говорител, би трябвало да е добре, при изричното условие, че "заварките по шевовете" са много здрави.
Не мога точно да преценя от снимката, но мисля, че ако си около 15 мм, за този малък говорител, би трябвало да е добре, при изричното условие, че "заварките по шевовете" са много здрави.
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Re: Frs8m за задна линия
Благодаря за мнението. Ще опитам да ги направя по-мазивни и дори обмислям някакво оребряване на стените защото не ми се иска да звучи все едно съм ползвал бидон за обем Тези летвички между които е нанесена смолата са 9х9мм и мисля да направя толкова стената а след това да измисля оребряването.
Иначе въпреки, че са 8 омови и някой хора ми казваха, че цд-то ми няма да изхвърли кой знае каква мощност на тях се оказа, че дори и така създават предостатъчно налягане. Даже ще се окаже, че ще се наложи да ги намаля малко за да се изравнят по сила с предната линия която в момента е с един авто "кит" на Vifa. Общо взето при първоначални тестове без кутии на задната седалка трудно може да разговарят 2 души и да се разбират без да викат. Но на 60-70 см от говорителите май е нормално.
Иначе въпреки, че са 8 омови и някой хора ми казваха, че цд-то ми няма да изхвърли кой знае каква мощност на тях се оказа, че дори и така създават предостатъчно налягане. Даже ще се окаже, че ще се наложи да ги намаля малко за да се изравнят по сила с предната линия която в момента е с един авто "кит" на Vifa. Общо взето при първоначални тестове без кутии на задната седалка трудно може да разговарят 2 души и да се разбират без да викат. Но на 60-70 см от говорителите май е нормално.