Plasma или LCD помогнете
- iashenski
- има известен опит
- Обратна връзка:
Plasma или LCD помогнете
Мой приятел ще си купува телевизор и ме помоли за помощ.Чуди се м/у плазма и лсд до 3000 лв.,до максимум 50" .Понеже аз нямам наблюдение се обръщам за помощ към вас.Ако можете да ми кажете марка и модел ще е най-добре.Благодаря предварително.
- zaio_85
- чете и пита
- Обратна връзка:
Re: Plasma или LCD помогнете
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... ic&t=10586
Тук темата е доста разисквана прочетия и ще ти стане ясно кое да избереш.
Тук темата е доста разисквана прочетия и ще ти стане ясно кое да избереш.
-
- чете
- Обратна връзка:
плазмените дисплеи имат по кратък живот от LCD, според мен за предпочитане е лсидито,но....трябва да е от добър производител
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Колко кратък им е живота
Досега съм срещал 7 LCD-та с изгорели лампи на подсветката и нито една "изхабена" плазма. Коментар?
Досега съм срещал 7 LCD-та с изгорели лампи на подсветката и нито една "изхабена" плазма. Коментар?
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
И моите предпочитания са за плазмите. По-стара технология, но изчистена от грешки. Говоря за по-скъпите модели.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Gethsemane
- има известен опит
- Обратна връзка:
Тия дни ще пуснат модела от 2010 на Panasonic - 50G20, който най-вероятно ще струва около 2800 лв.
Просто за тази цена, качество и размер няма конкуренция. Нито сред другите плазми, нито сред LCD моделите.
За тия можеш да вземеш най-много 46 инча LCD с аналогично качество.
Просто за тази цена, качество и размер няма конкуренция. Нито сред другите плазми, нито сред LCD моделите.
За тия можеш да вземеш най-много 46 инча LCD с аналогично качество.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Отиди в магазин, в който са направили грешката да сложат един до друг плазмен и течнокристален телевизор...
Само крачка в страни м/у двата и веднага ще вземеш решение
Това съм имал късмета да го видя и умирам от смях, като гледам как течнокристалния "получава катаракта" щом мръднеш 20 градуса встрани
P.S. Имам най-евтината 50" плазма на Самсунг PS50Q62 ot 2.5 години и съм напълно удовлетворен от нея! В момента все още няма по-добро съотношение диагонал/цена от 50". Освен това много бързо се свиква с размера, в най-добрия смисъл
Само крачка в страни м/у двата и веднага ще вземеш решение
Това съм имал късмета да го видя и умирам от смях, като гледам как течнокристалния "получава катаракта" щом мръднеш 20 градуса встрани
P.S. Имам най-евтината 50" плазма на Самсунг PS50Q62 ot 2.5 години и съм напълно удовлетворен от нея! В момента все още няма по-добро съотношение диагонал/цена от 50". Освен това много бързо се свиква с размера, в най-добрия смисъл
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Досега не съм видял LCD, което да представя образа естествено - без да има изцъкленост, с необходимата дълбочина, мекота и живост, която се постига на кинескопа. Скоро имах късмета да правя директно сравнение между два телевизора - течно-кристален и плазмен, с еднакви размери и в една ценова категория. Сравнението продължи 40 мин. на специален филм-тест. Филмът представя кадри като: нощна Виена, планински хребети, каменни настилки, постройки изцяло облицовани с дребни камъни, футболен мач, etc. Само ще дам за пример нощна Виена - тестът е много съществен, защото представя Виена през нощта, осветена в най-разнообразни светлини, което създава трудни за възпроизвеждане светлосенки, преливки, градации на сивото, цветови нюанси и т.н. И не компютърно генерирани образи, които често се въртят по тези телевизори и представят клинична изчистеност, а реалено заснети кадри! В тези кадри плазмата тотално разби LCD-то във всичко - детайлност, естествено преливане, дълбочина, нюанси в тъмното(!) и изобщо присъствие на живот...nikolai_172 написа:плазмените дисплеи имат по кратък живот от LCD, според мен за предпочитане е лсидито,но....трябва да е от добър производител
Във всички останали тестови филми, които споменах, резултатът беше същия.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Тестът е прост: гледайте човешка кожа и черен фон на плазма и LCD и победителят става ясен след около 10 секунди.
Ако искате да гледате анимационни филми на Pixar вместо живо кино, купете си LCD.
Ако искате да гледате анимационни филми на Pixar вместо живо кино, купете си LCD.
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
И коса - задължително! За предпочитане тъмна. Може и козина .
- ivodjima
- Търговец
- Обратна връзка:
Разполагам в момента с един Philips pf 9731 и сме го сравнявали с доста модели плазми които сериозно издишат-особено от марката Panasonic
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Кажи по какво ги превъзхожда?
- ivodjima
- Търговец
- Обратна връзка:
И като черен цвят и като контраст и очертание на обектите.Говоря обаче не за върховите им модели а по стари версий -panasonic
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Philips LCD много ми харесват, но в магазина, както Кирилов спомена, ако са близо до някоя плазма, веднага ми отблъскват погледа от тях. Образите ми изглеждат някак си "пластмасови". Иначе са ярки и контрастни (особено на по-новите модели), но не ми изглеждат естествени.