ПОКАНА

Съобщение
Автор
Аватар
titan
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

ПОКАНА

#1 Мнение от titan »

Покана за членовете на бгаудио и всички , които разбират от качествен звук и за всички , които желаят да разберат какво е качествен звук съм организирал една демонстрация с колони на РМС ЕВ1 . Ще бъдат захранени с ARCAM PM1 / C31 / CD37 . Не съм сигурен дали в клас до 70000 лв ще има колони , които да ги бият :))
Така че чувствйте се поканени от 8 ми до 13 ти Септември , след което ще бъдат инсталирани на собственика им. НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ.

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Lozanov »

Доста силно изказване, още повече при окомплектовка с Аркам ЦД37, който според личното ми мнение не е плеарът на хилядолетието. Независимо от това аз поне ще мина да ги чуя.
Ценовата граница 70 000 е доста сериозна и в нея поне аз имам няколко фаворита. Ако тези се представят на описаното ниво ще бъде интересно.

Аватар
titan
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#3 Мнение от titan »

Трябва вече да са на път и на 7 ми да са в София, тогава и аз се прибирам, все още съм на ИФА. Сравнявах ги около седмица в магазина на мой много добър приятел във Виена с новата гранд утопия на Jm Lab,
и с още няколко други сериозни колони и не открих разлика, всичко бе свързано с Bryston, но тъй като моите Bryston ще пристигнат по-късно нямам друг избор освен ARCAM. Пък и честно казано мисля, че е добро решение. Относно CD37 съм сигурен, че не е най-доброто в света, но не е плейър за подценяване. На тестовете във Виена също се представи отлично, сравнявайки го с плеър Goldmund за 15000 Евро. Разликата е толкова нищожна, че лично аз я пренебрегвам.
A ти с какво и къде си сравнявал CD37 ?

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Lozanov »

Теста на Аркама е правен в Лондон, по предложение на тамошният представител го сравнихме с IPod с кабел премахващ влиянието на усилвателната част на Пода. Сравнението беше направено от чист интерес защото и Аркама и IPod-а са изпълнени с едни и същи дакове на wolfson. /Поне според симпатягата от Лондонския магазин/ След това същият тест беше правен и тук, за забавление.
В последствие на собствената ми система тествах IPod-а при същата концепция с настоящите ми източници и резултата беше повече от разочароващ. За IPod-а.

Аватар
titan
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#5 Мнение от titan »

Интересно... като се върна ще си поиграя , но не съм сигурен за този кабел :) Принципно от айпода не мисля че има начин да се вземе сигнал, освен това не съм сигурен дори, че са с еднакви дакове. А както знаем дака сам по себе си не е толкова важен, а по-скоро елементите около него :D . Колкото да айфон и айтъч има нова функция ремоте, която е много удобна за контрол на мултизонално аудио с wi-fi тествах го и бачка супер. Песните и инфото от компа може да ги видиш на самия айфон/тъч. От там всичко опира вече до колони и дак от компа.Между другото ще ми е интересен някой качествен външен дак на прилична цена за това приложение :D

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Kiril Kirilov »

Lozanov написа:Теста на Аркама е правен в Лондон, по предложение на тамошният представител го сравнихме с IPod с кабел премахващ влиянието на усилвателната част на Пода. Сравнението беше направено от чист интерес защото и Аркама и IPod-а са изпълнени с едни и същи дакове на wolfson. /Поне според симпатягата от Лондонския магазин/ След това същият тест беше правен и тук, за забавление.
В последствие на собствената ми система тествах IPod-а при същата концепция с настоящите ми източници и резултата беше повече от разочароващ. За IPod-а.
Да не би представителят в Лондон да е "Кайзер електроникс"? ;-)

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Lozanov »

Има вариант да се вземе сигнал директно от дака на IPod, същевремено има и вариант IPod-а да се ползва само като транспорт, Wadia имат такова устройство но само за щатският пазар /все още/, последното май става само с разрешение на Епъл.
Не бих издигнал в култ даковете , като презумция за добър звук. Същевременно не бих ги омаловажил, просто ги поставям на едно ниво с цялата компонентна база. Наистина удобството за работа с новите мултифункционелни устройства е несравнимо, както като функции, така и като цена, но ако говорим за звук, аз поне все още предпочитам старата концепция. Било то интегриран плеар, било транспорт с външен дак. А след като дискутираме Озвучителни тела на стойност 70 000 лева, според мен трябва да се насочим предимно към звука.
Кириле, честно казано не съм се напъвал да помня името на представителя, а и "Кайзер електроникс" не ми говорят нищо. Което надявам се не е в мой минус.

Аватар
titan
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#9 Мнение от titan »

Доста добра цена е 6000 Паунда , тук цената е 21000 лв. Интересно ми е да чуя мнението ти, кое ги изпреварва с лекота, че аз се постарах доста да послушам и не намерих такъв продукт от наличните, а те бяха доста , но не искам да споменава марки да е е сърдят някои колеги.
Вероятно за теста ще донесат няколко хубави плейъра, писаха ми няколко човека вече, така че надявам се да се получи интересно :)

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Lozanov »

Титан, ще те навестим с колегата, предложението ти е интересно, още повече с допълнителните плеари. Нека не задълбаваме в темата по - добро или по лошо. На място ще има доста да коментираме. Надявам се да стане добра среща.

Аватар
titan
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#12 Мнение от titan »

Вече паднаха първите жертви на платените реклами :)))

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Martin Krumov »

Какво ще рече това?

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: ПОКАНА

#14 Мнение от Daniel Petrov »

titan написа:...Не съм сигурен дали в клас до 70000 лв ще има колони , които да ги бият :))
Визираш само купешките, предполагам Изображение
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”