Съжалявам за базика,ама ме хващаш в кофти момент,когато ми пуши
главата...

Пуснах гадното стъпало с Голямото захранване,дай боже да издържи,че ще свири на циганска сватба...
В Куад-а през 47-те ома вървят едни 5-6мА,заради постояннотоковият ражим,вече писах за това-обратната връзка е в емитера на първия транзистор,пък то там има постоянен ток.Горният краен е запушен до господа,през долните вървят въпросните милиампери.Ако ги няма горните диоди,няма как да се оправи постояннотоковия режим(колектора на клас А усилвателят трябва да е с малък положителен потенциал,заради 47-те ома,които отиват директно в изхода).Абе разгледай подробно схемата.Така,двата диода са ясни,
м/у другото при мене в предната версия е само един диод и един м/у двета бази на крайните,няма бутстрап а е генератор на ток 100мА,полевак за клас А и няма 2 емитерни повторители,защото полевака иска 4В управляващо напрежение,т.е. не се налага по тоя начин да вдигаме напрежението база-емитер на клас А транзистора.
Реално в оригинала затова са два емитерни повторителя-заради шибаният генератор на ток-да може той да работи нормално-пад на напрежение 600мВ върху 100-те ома и отделно колектор емитер на
ПНП транзистора,с който е направен генератора- акое сам транзистор
нали се сещаш какво ще се получи-пада на напрежение върху транзистора от генератора ще трябва да е максимум 100-150мВ.
М/у другото точно тая версия с комплементарно дарлингтоново
стъпало свири в Кюстендил при Сашо.
Това,което съм дал тука(симетричното) не свири по лошо от него.
Правил съм сравнение м/у двете.Отказах се да правя каквито и да било измервания,НЕ СИ СТРУВА!!!
Усилвателите се преценяват на СЛУХ!
По цял сваят правят така.
Имам един френд тука с JBL TI 3000.
Предполагам знаете какви са колоните

А+В усилвателя отвсякъде удря в земята клас А Marantz,иначе струващ едни луди пари

Змей,утре ще ти отговарям обширно на т.3
:-р
И ме извини пак за базика