е кво да кажа....и това са само 10кхз..да не пускам и за 20кхз....
Източници на звук
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
samples
Това е 1 КХц при семплираща 44100 херца. Мисля, че апроксимацията е достатъчно добра и затова няма да пускам 1 КХц на по-големи семплиращи честоти:

Това са 20 К @ 44100:

Това е 20 К @ 96000:

Това е 20 К @ 192000:

Биенето на семплираща 44100 херца се вижда отчетливо, дори и при семплиране на 16Кхц сигнал...

Това са 20 К @ 44100:

Това е 20 К @ 96000:

Това е 20 К @ 192000:

Биенето на семплираща 44100 херца се вижда отчетливо, дори и при семплиране на 16Кхц сигнал...
-
Sergo
Даа, на 1kHz синусуидата си изглежда съвсем добре!
Така... аз се считам така да се каже за обективист, не вярвам в магии и винаги търся точната причина или по-точно причини за дадено явления. Ето всички тези гравики според мен доказват, че плейарите със SACD или DVDAudio би следвало да свирят чувствително по-добре от сегашното ЦД, пък било и то супер качествено. Затова този въпрос за мен си остава. Ако някой може да каже някаква обективна причина за това противоречие, ще е добре за всички да я чуем.
Така... аз се считам така да се каже за обективист, не вярвам в магии и винаги търся точната причина или по-точно причини за дадено явления. Ето всички тези гравики според мен доказват, че плейарите със SACD или DVDAudio би следвало да свирят чувствително по-добре от сегашното ЦД, пък било и то супер качествено. Затова този въпрос за мен си остава. Ако някой може да каже някаква обективна причина за това противоречие, ще е добре за всички да я чуем.
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Sergo написа: Така... аз се считам така да се каже за обективист, не вярвам в магии и винаги търся точната причина или по-точно причини за дадено явления. Ето всички тези гравики според мен доказват, че плейарите със SACD или DVDAudio би следвало да свирят чувствително по-добре от сегашното ЦД, пък било и то супер качествено. Затова този въпрос за мен си остава. Ако някой може да каже някаква обективна причина за това противоречие, ще е добре за всички да я чуем.
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... c&start=15
виж мнението на Оceanman [едни от доказаните уши в сайта] според теб на кой да вярваме , на осцилоскопа или на него ?
-
Sergo
Аз тази тема я четох. И съм сигурен, че щом толкова много хора са на едно мнение значи вероятността да е така е доста голяма. Въпроса обаче остава. Кажи например според теб каква е причината, а явно има такава, било обективна или субективна.Alnico написа:виж мнението на Оceanman [едни от доказаните уши в сайта] според теб на кой да вярваме , на осцилоскопа или на него ?
П.С.
А ето и една много проста симулация на маткад за правоъгълен сигнал в зависимост от горната гранична честота: http://free.hit.bg/serjy/square_test.mcd
Според мен правоъгълния сигнал си е достатъчно показателен за това една апаратура колко вярно може да пресъздаде сложен сигнал.
А това е "правоъгълен" сигнал с честота 1kHz.

Ето това могат ЦД-тата
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Sergo
Не, това е теоретично най-доброто което ЦД-то може. Разгледай симулацииката на мат кад. Осцилограмата от мойто ЦД въобще не е за показванеAlnico написа:тези до които има6 достъп ти...можеби
Затова подхванах тази тема, понеже Вие имате възможност да пробвате на по-добри или може би най-даброто което може да се постигне от ЦД-то, и просто ми е интересно да видя една реална осцилограма от такова ЦД.
П.С.
И тъй като темата като, че ли се поизчерпа, слагам мойта класация за комерсиални източници на звук:
1. Плоча - за мен все още си е най-доброто въпреки всичките и недостатъци.
2. Касета
3. ЦД
4. Тунер
за SACD и DVDAudio не мога да кажа нищо
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Глупаво е да се сложи касетата пред CD защото не ми е ясно какво искате да покажете какво могат да направят най-добрите CD носители и най-добрите касети ли?За мен това е глупаво.А и SACD си е най-качественото което аз съм чувал макар и на не кой знае какво устройство.Също да кажа че това че на нас не ни е извесно,не значи че на dvd няма по добър формат,по-високо качество.Спомнете си темата за потъпканите научни открития.
-
Sergo
-
audioman
Мамка му, изписах толкоз постове, опитвайки се да ти обясня защо се получава така, Серго, а ти продължаваш да показваш тези симулирани и несимулирани осцилограми...... пропускайки да видиш и разбереш какво съм написал.....
Първо ще кажа /и слагам точка по въпроса/ че досега не ми се е отдала възможност да видя на осцилоскоп нещо подобно /дори леко подобно/ с реални /музикални/ дискове.
Второ: Може би някой ден ще понавлезеш по-надълбоко в материята и ще се опиташ да ни обясниш / и докажеш с математически формули/ защо се получава този сигнал.
Първо ще кажа /и слагам точка по въпроса/ че досега не ми се е отдала възможност да видя на осцилоскоп нещо подобно /дори леко подобно/ с реални /музикални/ дискове.
Второ: Може би някой ден ще понавлезеш по-надълбоко в материята и ще се опиташ да ни обясниш / и докажеш с математически формули/ защо се получава този сигнал.