Бас в покрива

Съобщение
Автор
Ebor

#31 Мнение от Ebor »

Може би трябва да се ориентирам към автомобилен говорител? Там би трябвало да има модели с добри характеристики за вграждане в infinite baffle. А могат ли да се намерят някъде данни и да се купят драйвери на Dynacord ?

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Автомобилен бас вкъщи? Сакън!
Пусни ми на личната поща някакви твои координати, темата е дълга за писане тук и е по-добре да поговорим.

bxd
чете
Обратна връзка:

#33 Мнение от bxd »

Автомобилен бас вкъщи? Сакън!
Че какво му е лошото на автомобилния бас, ако е предназначен за монтиране на кората ?

<offtopic>
gps написа:Алуминиевата основа върху която е навита намотката е винаги отворена тоест не е намотка накъсо.А за разширяване обхвата откъм високите слагат медно калпаче върху централната полюсна наставка-може би това е най-простия и технологичен метод.

Добре, обаче вихрови токове пак могат да протекат. Нали затова правят ламелите за трансформатори с голямо повърхностно съпротивление?
Спомням си за един експеримент по физика - махало със алуминиев накрайник, което минава през полето на електромагнит. Когато се пусне ток, махалото рязко спира когато стигне до магнита. Това се обясняваше точно с вихрови токове (или още на Фуко)

</offtopic>

Ebor

#34 Мнение от Ebor »

Rutcho написа:Пусни ми на личната поща някакви твои координати, темата е дълга за писане тук и е по-добре да поговорим.
OK Rutcho, малко по-натам, че сега правих разни ремонти, а когато ще правя нещо препоръчано от теб бих искал да не правя компромиси с драйвери и затова трябва да съм в добро финансово здраве :) Щото съм определено сигурен, че ще си заслужава! Непременно ще ти се обадя, но просто питам тук, защото темата може би е интересна чисто теоретично за други хора от форума.

Sergo

#35 Мнение от Sergo »

Ето един нагледен пример за бас в покрива:
http://home.comcast.net/~infinitelybaff ... llery.html
Последно промяна от Sergo на Нед Юли 10, 2005 12:57 pm, променено общо 1 път.

Ebor

#36 Мнение от Ebor »

Чудесен пример Sergo! Благодаря! Моя покрив много прилича на този, към който си дал линк. Уви, имам много работа и нямам време да се посветя на такова хоби. Реших да заложа на DYNAUDIO и DENSEN. Иначе би било интерсно да се реализира.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”