Велински, считам, че да споря по този въпрос по този начин е безпредметно. Естествено, мога да напиша своите доводи и впечатления, но несъмнено ти ги знаеш тези неща. Тезата "винилът е истината - дискът е боклук!" е уникално тъпа, или най-малкото много зле дефинирана позиция. Аз не бих казал такова нещо.
Идеята да записваме на диск и да слушаме ми допада!

Не ми допада идеята да се обзалагаме. Съвсем честно, този експеримент съм го правил с техниката с която аз разполагам, и с тая разлика, че когато пусках да слушам знаех какво пускам.

Резултатът е ясен.

Винаги различавах плочата от записа!
Но друго в случая е важното. През цялото време когато слушах диска се напъвах да усетя живота, който съм чул от винила. Дори се опитвах да си втълпя, че разликата не е чак толкова голяма, и че в крайна сметка диска не звучи толкова безинтересно (в сравнение с възпроизвеждането от винила). Този стремеж се обезсмисляше и изпаряваше веднага след като пак пуснех плочата. Чисто и просто ДИНАМИКАТА те удря по челото!
Направи го и ти този експеримент, и после сподели.
Не ме разбирай погрешно, не мисля, че си некомпетентен или, че нямаш слушателски опит - точно обратното - много неща съм научил от твои постове тук, разглеждам и се възхищавам на нещата които правиш. Мисля, че просто си се объркал.