Александре, на теб ще ти дърпам ушите! Баса не е слаб. Мисля, че ти го илюстрирах с добре записани дискове. Ще се убедиш и сам, когато почнеш да слушаш усилвател без корекции. Когато ползваш на твоя корекциите на +10дб е естествено да има повече бас

Ама в случая+10 на Текникса не се чуват с 10 повече отколкото слона

Нали чу на Yello, Baby 3 и 4-то парче как се чуват? Просто ако надуеш баса там ще стане мазало. А тези 2-мата чичковци знаят как се прави звук... Кажи също как +10 дб на високите (май на Текниксите са на 10Кхц) не бяха изобщо в повече от високите на слончето. Според мен дори обратното. Да не говорим за прозрачност и детайлност... Даже тоя малкия не можахме да го чуем тихо, защото нямахме пасивен предамп а на текникс-плейъра -12 дб, което по груби сметки спрямо 3 вата пълна мощност е 0.1875 вата свиреше така, че не можехме да си говорим в стаята без да викаме... Проблемът, че ти се иска да надуваш басите е според мен в БГ20-ките, те са силно изгърбени във високите среди и като надуеш баса стават по-равни (само на АЧХ обаче-а сцената се премества в задния блок при комшиите). Ще ги пробаме с един бафъл степ коректор, пък да видим кво ше стане (аз се страхувам да не избега сцената...)
Още нещо тези екземпляри бг20 - имат повече височини от моите според Сашонатор-собственика на Widow-Sony-то... аз забелязах и промени в конструкцията на шасито - 4-те "спици", свързващи магнитната система с фланеца, в който е хваната мембраната имат избушени малки гърбици за по-голяма механична здравина и по-важното според мен-така по-малко "пее" самото шаси. А в понеделник част от подозренията ми се потвърдиха. Вальо от Физатон ми каза, че са променили параметрите на драйвера. Това още не е отразено в сайта им, но ми каза, че има новото им АЧХ и може да ми го предостави. Ако го получа преди да се е появило на сайта, ще го постна тук (някъде). Странно, току що погледнах на сайта им. Поне в евро са вдигнали цената...беше 23 и нещо, а сега е 28,12 EURO...