относно симулациите с MathCAD
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
По горе на таблицата на програмата има различни функций-save,edit,.........и много други .Отиваш на "math" и натискаш...Както каза Сларти,ако правилно си въвел всичко, графиките по-долу се калкулират и се променят...А щом имаш Мат-кад 12 ще можеш и новите допълнения да смяташ за U-Frame...
Я кажи от къде го дръпна,че и ние да се уредиме...
Ако можеш дай го някъде,за да е сигурно,че няма да изчезне....
Я кажи от къде го дръпна,че и ние да се уредиме...
- Simonov
- има известен опит

Ами дръпнах си го от data.bg
С удоволствие бих го качил тук но няма как щото ми върви външен трафик а вече израсходих 320MB като го дръпнах. Направи ми впечатление че тая програмка е в състояние да накара компа ми(AMD 3400+ със 512RAM) сериозно да се замисли. Хората с по слаби машини по добре да не хабят трафик да го дърпат.

edit: не успях да намеря бутон с въпросното име "math" можеби там е проблема
Има бутони "calculate now" и "calculate worksheet"
С удоволствие бих го качил тук но няма как щото ми върви външен трафик а вече израсходих 320MB като го дръпнах. Направи ми впечатление че тая програмка е в състояние да накара компа ми(AMD 3400+ със 512RAM) сериозно да се замисли. Хората с по слаби машини по добре да не хабят трафик да го дърпат.
edit: не успях да намеря бутон с въпросното име "math" можеби там е проблема
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
да, ама е дал и формулите, в едни pdf-и така че всеки да може да си ги направи. Той е използвал MathCad предполагам по много прозаичнио причини, например е най - ефтин, или там където работи го има или нещо такова. За нас е все тая.
Има и нещо друго поучително, ако човек седне и си ги направи сам научава доста. Както се казва DIY.
Има и нещо друго поучително, ако човек седне и си ги направи сам научава доста. Както се казва DIY.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Simonov
- има известен опит

MATLAB като гледам е на 3 диска и ще отнеме доста трафик да го дръпне някой. Говоря за v6.5. amitko ти коя версия ще препоръчаш?
И друго да кажа. Предполагам че доста от хората които ползват MathCAD-a не са математици като теб и за тях това е просто една програма за смятане на озвучителни тела, ако така мога да се изразя
Ако ти можеш да преработиш моделите на Martin J. King ще спечелиш много благодарности от хората в тоя форум. Ако ли пък не, можеш да дадеш по прдробни инстукции как да стане това 
И друго да кажа. Предполагам че доста от хората които ползват MathCAD-a не са математици като теб и за тях това е просто една програма за смятане на озвучителни тела, ако така мога да се изразя
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
МАТКАД
МатКад-а е просто универсален пакет, за решаване на общи задачи по математика. И не само. Аз например съм смятал цял асинхронен двигател. Макар, че не беше лесно. Но за числовите сметки става, както и за елементарни графики. Просто за визуална информация. Мен също много ме е яд, че дава много грубо визуалната информация и му се чудя на Владо, как отчита резоннсната честота. 
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Колкото до MATLAB можете да ползвате всички версии, то, не е задължително да се ползва 6.5. Това е по - скоро (направо си е) език, а не "краен продукт". С известни ограничения (не вярвам да се отразят на тази сметка) може да се ползва всико от версия 4 (за да работи под WIn) насам.
А за другото,
Модела на Martin J. King е двумерен (това води до едномерен хорн). Сега мисля как да се получи тримерен модел. Все пак хорна е вдумерна повърхнина, (между другото с доста добри свойства които правят сметките не особено сложни). Целта ми е за произволна двумерна проекция да се получава модела на King. Ако успея да ги изсмятам нещата ще направя подходящи програмки, и съответно колони, пък да видим. Ако не успея ще ще направя нещата по модела на King, сметнати на MATLAB и пак ще ги видим.
За съжаление имам дота друга работа и това няма да стане бързо, все пак ми е само хоби, а трябва да си вадя хляба, но ще стане. Поне това е което аз разбирам под DIY.
А за другото,
Модела на Martin J. King е двумерен (това води до едномерен хорн). Сега мисля как да се получи тримерен модел. Все пак хорна е вдумерна повърхнина, (между другото с доста добри свойства които правят сметките не особено сложни). Целта ми е за произволна двумерна проекция да се получава модела на King. Ако успея да ги изсмятам нещата ще направя подходящи програмки, и съответно колони, пък да видим. Ако не успея ще ще направя нещата по модела на King, сметнати на MATLAB и пак ще ги видим.
За съжаление имам дота друга работа и това няма да стане бързо, все пак ми е само хоби, а трябва да си вадя хляба, но ще стане. Поне това е което аз разбирам под DIY.
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Кириле,не се чуди,нищо не отчитам...Поне от графиките...Гледам средното ниво на сигнала и горе-долу гледам на колко пада-на -3,-6 и-10 децибела...А преди това има таблици на настройка в писанията на Кинг,и формули по kоито се смята оптимума за S0 и настройката на рез.честота и съответната геометрия....
Амитко,ако направиш това всички ще те благослявяме,да знаеш...
Лично аз нищо не разбирам
ама се блъскам колкото мога "на ползу роду" 
Амитко,ако направиш това всички ще те благослявяме,да знаеш...