Външният вид на един усилвател

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#31 Мнение от Dman »

Алумина бързо отвежда топлината, така че варианта с оксижена отпада..
предполагам от това съображение повечето лазери не режат над 2 мм, може би среза не става чист.
иначе несложна форма може порядъчно добре да се отреже с диск за неметал

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Bojo »

По темата мога да кажа много неща. Фирмите не искат да режат алуминий(цветни метали) по няколко причини, но основната е, че алуминиевите пари силно зацапват оптиката и механиката на въпросните машини, въпреки взетите мерки за отвеждане и абсорбиране. Срезовете които прави лазерния лъч са конусообразни заради загряването на материала в дълбочина и от задната страна се появява много неприятен "мустак". Лазерното рязане при алуминия никога не е "финиш" процес и след това трябва да се дообработва и шлайфа. Не ми е известен "диоден" лазер за индустриално приложение - рязане или гравиране. Известни са ми - газоразрядни и твърдотелни лазерни глави, които се ползват за тези приложения. Светодиодните лазери са ползват за лазерни фенерчета, показалки, мерници, в ЦД и ДВД устройствата за четене и записване на информация, както и в различни филмови продукции за разнообразни земни, космически и извънземни приложения (любимия ми лазер е този в джобното ножче на Джеймс Бонд, няко ако знае къде в нета мога да си го поръчам това ножче...). Освен лазерни установки, за рязане има плазмени, които имат подобни проблеми. Като финиш процес могат да се използват ерозийни машини, но там проблема е в цената на услугата. За целта за която се започна тази дискусия (аз поределено имам вина за това драстично отклоняване от темата) най-добре (отношение цена - качество) е да се използват металорежещите машини - бормашина, струг, фреза и други подобни, използващи принципа на стружкоотделяне. Това е моето мнение.
Последно промяна от Bojo на Пет Яну 28, 2005 3:56 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#33 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Поддържам горното мнение на Божо. Виждал съм изработена с плазмен резач тръбна решетка на котел .. очаквах нещо много по-фино, макар че за целта ставаше ;)
Когато (и ако) почна да правя моя лампов усилвател, най-напред ще проверя какво качество може да се постигне при метала със зеге и последващо шлайфане (говоря за кръгли или подобни отвори с голям размер).

Поздрави,
Теодор
Изображение

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#34 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Imam dostyp do gazorezna mashina, tq moje da reje i s plazma. I v dvata sluchaq ne moje da reje aluminii :( No moje da otreje stomana s debelina do 10sm:)
V edno blizko selo imali lazerna, skoro shte otskocha do tam ...

D.Kolev

#35 Мнение от D.Kolev »

å îñòàâà âàðèàíòà ñ äðåìåë è ðú÷íî . ïî-äîáúð âàðèàíò ìàé íÿìà.

полугрец

#36 Мнение от полугрец »

откъде можем да си намерим алуминиев или меден лист, а капачки за трафовете, кои метали могат да се хромират и колко струва, какви бои за финиш са за предпочитане, кой тип потенциометри, а реглетите за обемен монтаж къде ги има да се продават ?

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Teodor Gugulanoff »

kenotron написа:откъде можем да си намерим алуминиев или меден лист, а капачки за трафовете, кои метали могат да се хромират и колко струва, какви бои за финиш са за предпочитане, кой тип потенциометри, а реглетите за обемен монтаж къде ги има да се продават ?
Мед:
http://www.steelmet.bg/bg/products.php? ... =84&page=1
също и алуминий.
Преди време купихме от тях Al ламарина 2м х 1м х 0.4мм (или 0.5, не помня) - цена около 17 лв. лист. ... не виждам защо медта да е по-добър конструктивен материал за направа на кутии, както някой тук беше споменал.

Поздрави,
Теодор
Изображение

D.Kolev

#38 Мнение от D.Kolev »

àìè ñèãóðíî å ïî hi-end :lol:
à íÿêîé çíàå ëè îò êúäå ìîãàò äà ñå âçåìàò àëóìèíèåâè ïðîôèëè ñ äåáåëèíà 1-2 ñì è øèðî÷èíà 10-15 ñì. ñòàâà âúïðîñ çà èçðàáîòêà íà ïðåäíè ïàíåëè.

Гост

Нишкова ерозийна машина

#39 Мнение от Гост »

За мен най-красиво би изглеждало от полирана неръждаема ламарина и изрязано на нишкова ерозийна машина... хора това нещо може да полира отворите и отвътре :wink:
Клас на грапавост Rx 0,63
Ей това ако не е достатъчно... ей богу, ще се наложи да викнем марсианците :lol:
Обаче... момчетата дето имат такива машинки имат и моторни резачки за рязане на глави :P :P :P

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

май ще е полезно за всички

#40 Мнение от kiki2002 »

май ще е полезно за всички от форума , ако стигнем до извора къде да си направим кутиите , хем красиво , хем да не е скъпо.

полугрец

#41 Мнение от полугрец »

точно това е целта на темата, и въпреки всичко идеята ми беше не къде да ги правим тия неща а как да си ги направим със собствените си ръце(нали сме "Направи си сам" ) Сделай Сам :)

Гост

#42 Мнение от Гост »

kenotron написа:точно това е целта на темата, и въпреки всичко идеята ми беше не къде да ги правим тия неща а как да си ги направим със собствените си ръце(нали сме "Направи си сам" ) Сделай Сам :)

И нещата наистина ще бъдат сделани (изделани) ! :D :D :D
Някой работи без машини не стават... и машината прави майстора, в това поне ме убеди 10 годишния ми опит от обработката на метали :wink:
Някой предложи ли ецване по-нагоре... и така може да стане и да изглежда сравнително професионално изработено :wink:
Пък и можеш да си направиш каквато си искаш форма на отворите, да кажем шестоъгълна :lol:
Но за окрайчването и огъването, без гилотина и абкант ... ами немой да мине

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от velinski »

Издирвам меден лист с приблизителни размери 500 х 400 мм и дебелина 3-6 мм - някой има ли идея откъде мога да намеря такъв?Уреждат ме всякави други размери +/- 100 мм от посочените.

Свързах се със Стийлмет и те имат такива листове, но минималния размер, който продават е метър на два на цена около 700 лева!
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

gps

#44 Мнение от gps »

Ако мога да помогна със съвет- най-редовно ходя до складове за алуминиеви профили които се използват за алуминиева дограма.Купувам г-образен 16х16мм или 20х20 мм 1мм дебел профил една пръчка 6метра излиза 6-7лв.Цената е на килограм .Като гледам какво разнообразие от профили има ми идват на място идеи и за кутии и за други неща.Има и монтажни и крепежни елементи за тези профили.За рязане ползвам услугите пак на тези дограмаджии стига да не искат да ми режат главата :D Най-хубавото е че има избор на цветове.С тези профили направих доста кутии за китари ,шкафове за подреждане на стъпала и ефекти за музиканти-доволни са от външния вид.

Аватар
iasen4o25
има опит
има опит
Обратна връзка:

#45 Мнение от iasen4o25 »

къде са тия складове. дай някъв тел. и адрес :)

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”