За благоевградската 15"-ка и другите.....

Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: :js безмислени са опитите да убедиш лаик в каквото и да е..
freaky бг говорителите не свирят просто зле , те са разход на материя в буквалния и преносният смисъл.това че преценяваш магнитната система по големина показва единствено какъв смразяващ кръвта аудио аматьор си[не се обиждай всички сме били такива].предполагам че общата сума която си отделил за Hi-Fi техника през живота ти не надхвърля цената на бойлерат ти и при това положение си мисля че по-добре за теб а и за околните да се огледаш коя година сме и в кой сайт си попаднал.Aбсолютно си прав че големите audio-разбирачи са точно в този сайт , само не очаквай някои от тях да почне да ти изброява марки и модели при положение че вече и в плод и зеленчук се продават по-свирещи говорители от благоевградцките :D

p.с. това което не мога да отреча обаче е че си направил правилният баланс цена-качество на музиката ти спрямо колата ти :D и запомни че хора с твоите аудиознания имат право единствено да питат и то учтиво.Bojidareee ако наистина си впечетлен от бг 12-ka захлупена на легло ......представям си физиономията ти когато чуеш за първи път истински ниски честоти :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Гост

#17 Мнение от Гост »

Off-topic
freaky написа: Все пак задния багажник на мойта кола - Шкода 120L не е чак толкова голям.
На Шкодата двигателя не беше ли отзад, а багажника отпред? :wink:

gps

#18 Мнение от gps »

Зад гърба на задната седалка на шкодата има една ниша.В нея перфектно се събират 2 броя 8 литрови кутии с 6,5" сони с двоен магнит (50 W 8 ома ,цена-17,50 лв на дребно -12 лв на едро).Това сони по принцип е за бандпас 4-ти ред но и в обем с фазоинвертор работи здраво.После в въпросната ниша навряхме 2 броя 8 "бошман (30 лв единия) пак в обем с фазоинвертор.И в двата случая говорителите бяха мерени ,кутиите изчислявани ,фазоинверторите -настроени .Затова и резултатите са добри.Пределно ми е ясно че определен тип хора с семпъл начин на мислене няма да имат полза от инфото което качвам но отчитам факта че форума се ползва от много други потребители които наистина искат да научат нещо.

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Dreamer »

2MeninResearch написа::mrgreen: :js безмислени са опитите да убедиш лаик в каквото и да е..
freaky бг говорителите не свирят просто зле , те са разход на материя в буквалния и преносният смисъл.това че преценяваш магнитната система по големина показва единствено какъв смразяващ кръвта аудио аматьор си[не се обиждай всички сме били такива].предполагам че общата сума която си отделил за Hi-Fi техника през живота ти не надхвърля цената на бойлерат ти и при това положение си мисля че по-добре за теб а и за околните да се огледаш коя година сме и в кой сайт си попаднал.Aбсолютно си прав че големите audio-разбирачи са точно в този сайт , само не очаквай някои от тях да почне да ти изброява марки и модели при положение че вече и в плод и зеленчук се продават по-свирещи говорители от благоевградцките :D

p.с. това което не мога да отреча обаче е че си направил правилният баланс цена-качество на музиката ти спрямо колата ти :D и запомни че хора с твоите аудиознания имат право единствено да питат и то учтиво.Bojidareee ако наистина си впечетлен от бг 12-ka захлупена на легло ......представям си физиономията ти когато чуеш за първи път истински ниски честоти :wink:
хм, напоследък забелязвам, че някой като се изкаже неподготвен и вие го обявявате за лаик и му давате право само да пита. леко започвам да ми досажда ама вие си знаете, но на мен ми наприличва, че се смятате за некфи богове. това беше само като за оффтопик

Гост

#20 Мнение от Гост »

gps написа:Зад гърба на задната седалка на шкодата има една ниша.В нея перфектно се събират 2 броя 8 литрови кутии с 6,5" сони с двоен магнит (50 W 8 ома ,цена-17,50 лв на дребно -12 лв на едро).Това сони по принцип е за бандпас 4-ти ред но и в обем с фазоинвертор работи здраво.После в въпросната ниша навряхме 2 броя 8 "бошман (30 лв единия) пак в обем с фазоинвертор.И в двата случая говорителите бяха мерени ,кутиите изчислявани ,фазоинверторите -настроени .Затова и резултатите са добри.Пределно ми е ясно че определен тип хора с семпъл начин на мислене няма да имат полза от инфото което качвам но отчитам факта че форума се ползва от много други потребители които наистина искат да научат нещо.
Мисля, че тук е мястото да постнеш означенията на говорителите, размерите на кутиите и фазоинверторите за да помогнеш наистина на човека и да покажеш, че не си човек със семпъл начин на мислене! :wink: Защото така както си го написал... ами не му помагаш много само с тази ценова информация

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Ivo_Hristev »

така като гледам човеко няма намерение да си сменя любимия БГ говорител, та размери и др. просто нема т сми.

Това че БГ-тата са зле е обсъждано НЕЕДНОКРАТНО! Имам молба към хората които са се заинатили с четирите крака ЗА българските говорители и не приемат критики и съвети - просто не пълнете форума с безсмислени мнения. То е ясно, че не може да ви убеди човек колко не сте прави. Преди да пишете отново - поразгледайте архива на форума и ако имате да добавите нещо подкрепете го с факти. В противен случай - нека модераторите се намесят!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Ivan Rachev »

Dreamer написа:
2MeninResearch написа::mrgreen: :js безмислени са опитите да убедиш лаик в каквото и да е..

хм, напоследък забелязвам, че някой като се изкаже неподготвен и вие го обявявате за лаик и му давате право само да пита. леко започвам да ми досажда ама вие си знаете, но на мен ми наприличва, че се смятате за некфи богове. това беше само като за оффтопик

:mrgreen: :js ами за другите не знам ама аз сравнение специално с теб се чуствам точно така :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gps

#23 Мнение от gps »

На мен лично ми се иска да изтрия цялата тема-само се пълни форума с излишни постове.Може ли да си представите следната ситуация-отива някой при лекар или зъболекар и му тръсва :" абе докторче да та е.... в специалиста айде да ме полекуваш малко".Абсурдно нали?!Също толкова абсурдно е да качиш питане в форума написано неграмотно ,пълно с простотии и да очакваш че някой с опит и знания ще ти отговори.А за семплия начин на мислене-мога да използвам и друга дума-"рустикален" :D Като ще ми дрънка някой глупости че мнението на 2/3 от хората в форума не било компетентно защото не били инженери по акустика :D -как да се изразя?Преди повече от 2000 г в древна Гърция са строили амфитеатри с такава перфектна акустика че звука от монета пусната на сцената се чува отчетливо и ясно на всичките 10-12000 места за зрители.Предполага се че тогава в Гърция е бъкало от инженери по акустика :D :wink: . Да не говорим за известния инженер по акустика Страдивариус който с помоща на PC софтуер е проектирал и изработвал цигулките си :D :wink: Предложението ми е-ако някой смята че хората в форума не са компетентни-да не качва питания.Ако смята че са компетентни-да пита но с грамотно написан пост.

freaky

#24 Мнение от freaky »

Off-topic
freaky написа:
Все пак задния багажник на мойта кола - Шкода 120L не е чак толкова голям.

На Шкодата двигателя не беше ли отзад, а багажника отпред?
- ха, ха! добре че ме светна, бях забравил! я сега виж дали все пак няма и отзад багажник.

Какви са тея 8омови говорители дето ги слагате в кола, после аз съм бил лаик! Мисълта ми е не как да напълня колата си с кутии за говорители, защото все пак я ползвам ежедневно и не само за слушане на музика! - затова аз ги слагам на кората и не съм им луд фен на българските - просто казвам, че досега те са най-сполучливи за кората на шкодата. Също не виждам връзка между вида на колата и средствата отделени за музика в нея.

съжалявам ви за това, че се имате за такива експерти, а сте всъщност само критици - бих се радвал ако някой покаже какво в повече е направил по музиката в такава кола, а не само на теория обаче надали.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Ivan Rachev »

freaky написа:
съжалявам ви за това, че се имате за такива експерти, а сте всъщност само критици - бих се радвал ако някой покаже какво в повече е направил по музиката в такава кола, а не само на теория обаче надали.
:mrgreen: :mrgreen: :js сме6ник
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gps

#26 Мнение от gps »

В събота или неделя като ми остане време ще махна всички излишни и несъдържащи полезна информация постове от тази тема.Държа нивото на bgaudio да си остане високо. А за фриики-да беше погледнал в форума "carspeakers"!

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Благоевградски високоговорители

#27 Мнение от Kiril Kirilov »

Аз лично бих трил оттук нататък темите за благоевградските говорители. Не ми е проблем, но бих предложил да го обсъдим с модераторите, може и в общия форум. Нямам нищо против тях. Благоевград е чудесен град, имам мили спомени от него...обаче завода, с това което прави в момента няма смисъл да съществува. Да вземат да си сверят часовниците на технологиите, с които работят и да го мръднат с 20-30 години напред. 12 инчови драйвери с 65Хц резонансна честота :twisted: то такъв параметър е срамен и за 8 инчов... баба ми ако я викна от оня свят след 2-3 месеца изследвания ще направи по-добър...
Знам, че пътят към ада е постлан с добри намерения и ми е много жал за родното производство, но по-добре да не се занимаваме с тях тук. Наистина всички си губим времето, а и даваме поводи за селски спорове тук, където сме се събрали да правим нещо, а не да си мерим шпулите и резонансните честоти...
Модераторите, какво ще кажете? Чакам вашите отговори, за да не бъде еднолично решение и да бъде изтълкувано като авторитаризъм или цензура...

gps

#28 Мнение от gps »

Аз съм на същото мнение.Поне на 50 места в старите теми на този форум е писано за тези говорители-нека тези стари теми останат и който иска да ги чете ,но да не се пишат повече нови теми.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Аз подкрепям същото мнение.
Няма смисъл да пълним форумите убеждавайки някого в очевидното.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Bojo »

Кирилов, трий!

Заключено

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”