Ами аз да помогна песничките на Азис стават само за групово слушане след 2,3 ракии предполагам ще се съгласитеvelinski написа: Само не знам песничките на Азис за какво душевно състояние са предназначени... или за липсата на такова![]()
![]()
Afterlife, postmortem или какво идва след HI-END ?
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
В момента слушам новината по RFI, че англ. и корейски учени са успели да клонират човешки ембриони от стволовите клетки на един единствен човек [корейците дори били по-напред (!)] ... оттук нататък нищо чудно да модифицират и части от мозъка, който както е известно е с много по-голям потенциал, отколкото ползваме ... и директно да се приема информация от електромагнитните вълни, т.е. без преминаването й през уши, очи, нос .. ще станем като прилепите и делфините
..мдаа...

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не мисля, че тази тема е offtopic.progressor написа:Силно се надявам на някой от уважаемите господа модератори да не му скимне да заключи и тази тема! Или която и да е тема стартирана от моя милост. На този форум съм "дал" повече, отколкото съм "взел" !! Така че, няма да съм аз губещия в крайна сметка.
Бъдете здрави,
Теодор.
Напротив, според мен може да се разрастне в нещо като "За какво, всъщност, е всичко това?" С други думи - каква е целта на Hi-Fi/High-End.
Дали това е предаване на една звукова програма с минималн изкривявания, отчитани от измерителните уреди? Но тогава защо никой не се е сетил да слуша музика с усилвател като Bruel & Kjarer 2706? Ами че това е еталон за усилвател в измерителната техника!
Значи има нещо друго.
Слушането на музика е един сложен психофизиологичен процес.
Музиката е създадена именно за да ни въздейства не само емоционално, но и физиологично. В древния свят музиката се е използвала като лечебно средство не само за душевни болести.
Изобретяването и усъвършенстването на някои музикални инструменти е отнело на човечеството хилядолетия. Наивно е да си мислим, че хараткеристиката на звука им може да се изчерпи с десетина технически параметъра. Затова не звучи абсурдно, че гонейки именно тези параметри, ние в действителност се отдалечаваме от верния звук. Верен според кого? Ами според нашето съзнание, на което най-накрая трябва да дадем полагащото му се директорско кресло...
- Azeroth
- има известен опит

- Обратна връзка:
Anakin написа:Ами аз да помогна песничките на Азис стават само за групово слушане след 2,3 ракии предполагам ще се съгласитеvelinski написа: Само не знам песничките на Азис за какво душевно състояние са предназначени... или за липсата на такова![]()
![]()
Моля, не споменавайте името на Азис тук. Осквернява форума!
Последно промяна от Azeroth на Пет Май 20, 2005 11:46 am, променено общо 1 път.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Хай-Фай
Хай-Фай и другите дефиниции и стандарти са, доколкото скромните ми спомени не ми изневеряват дефиниции и стандарти за слушане на КОНСЕРВИРАНА музика...
Затова се чудя, защо никой не предполага, че след по-по-най-хай-енд, следва възможността за слушане на живо изпълнение, доколкото разбира се може да се организира по начина, по който е създадено в студиото...
Затова се чудя, защо никой не предполага, че след по-по-най-хай-енд, следва възможността за слушане на живо изпълнение, доколкото разбира се може да се организира по начина, по който е създадено в студиото...
- Azeroth
- има известен опит

- Обратна връзка:
Много правилно. Все пак слушането на музика ТРЯБВА да е удоволствие. Ами ако "високата вярност" не ти харесва? Т.е. ако звученето на оригиналната музика не е добро според теб? В този смисъл Fi-Hi/Hi_end не трябва да се абсолютизира.Rutcho написа:...Ами според нашето съзнание, на което най-накрая трябва да дадем полагащото му се директорско кресло...
- Azeroth
- има известен опит

- Обратна връзка:
Re: Хай-Фай
Ами на живо без помощта озвучителни системи може да се слуша само симфонична музика (почти). Всички други музиканти използват озвучаване. Т.е. пак опираме до Hifi.kirilov написа:Хай-Фай и другите дефиниции и стандарти са, доколкото скромните ми спомени не ми изневеряват дефиниции и стандарти за слушане на КОНСЕРВИРАНА музика...
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
хай-фи
Музикантските апаратури изобщо не са хай-фи... там нещата не опират до 2 канала... там музикантите правят някакво изпълнение, независимо с апаратура или без...Това е от тях, това е ОРИГИНАЛЪТ. Нямаш предаване или консервация след това. Така, че това е най-вярното. Друг е въпросът как ще го направят самите изпълнители и дали ще ти хареса, но това е "абсолютната вярност". Ако си там и след това същото изпълнение го слушаш консервирано на какъвто и да е носител, вече не е оригиналът а някаква електромагнитна, механична или цифрова интерпретация на оригинала...
Последно промяна от Kiril Kirilov на Пет Май 20, 2005 2:44 pm, променено общо 1 път.
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Защо се 'газирате' толкова много от чалгата ?! Ибряма взе ли награда от BBC ? - Взе. Да не би по сватбите и пр. да е свирил навремето това дето го свири сега ? Излиза, че в Европа оценяват именно този тип наша, условно казано българска, музика ... което не означава автоматично, че ние трябва винаги да им козируваме, но все пак е един показател. Чалгата, според мен, е нормалната реакция на музикалния шоубизнес в условията на нашето "пост-" общество.... осквернявало форума.. ами че, за един човек, който е "фен" предимно на Бетовен, Бах, Брамс и т.н., "музика" от типа Dreamtheater, Deep Purple, Death и т.н. е също толкова оскверняваща. Да бъдеш толерантен не винаги означава, че се признаваш за по-слаб.
P.S. Мисля за излишно да уточнявам, че не слушам чалга, освен когато е неизбежно. А, да, и това, че Пърпъл и други са правили (правят) съвместни концерти със симф.оркестри .. ами .. интересно как са се чувствали оркестрантите

P.S. Мисля за излишно да уточнявам, че не слушам чалга, освен когато е неизбежно. А, да, и това, че Пърпъл и други са правили (правят) съвместни концерти със симф.оркестри .. ами .. интересно как са се чувствали оркестрантите

-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами ако озвучаването на концерта е лошо? Колко пъти съм се прибирал и съм си пускал перфектни студийни записи, след отвратителния звук на концерта. А музикантите там са се раздали. Ами какво да кажа за гадната акустика на клубовете? Кое е Hi Fi то? Или да чакам Софийската филхармония да изпълни акустично музиката на "Метрополис" в зала България?
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ихххха! Имам записи на Ибряма и не смятам че те са чалга! Имам и много други фолкрорни: Български, Балкански и всякакви други записи и не смятам че и те са чалга. Въобще разликата между чалга и фолклор е ОГРОМНА!progressor написа:Защо се 'газирате' толкова много от чалгата ?! Ибряма взе ли награда от BBC ? - Взе. Да не би по сватбите и пр. да е свирил навремето това дето го свири сега ? Излиза, че в Европа оценяват именно този тип наша, условно казано българска, музика ... което не означава автоматично, че ние трябва винаги да им козируваме, но все пак е един показател. Чалгата, според мен, е нормалната реакция на музикалния шоубизнес в условията на нашето "пост-" общество.... осквернявало форума.. ами че, за един човек, който е "фен" предимно на Бетовен, Бах, Брамс и т.н., "музика" от типа Dreamtheater, Deep Purple, Death и т.н. е също толкова оскверняваща. Да бъдеш толерантен не винаги означава, че се признаваш за по-слаб.
P.S. Мисля за излишно да уточнявам, че не слушам чалга, освен когато е неизбежно. А, да, и това, че Пърпъл и други са правили (правят) съвместни концерти със симф.оркестри .. ами .. интересно как са се чувствали оркестрантите![]()
ПП А относно правото на живот на чалгата - нека който иска да си я слуша, но не искам да ми я натрапват на МЕН!
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
По думи на очевидци след хай-енда идва вечния енд. Така че гледам да се насладя на предпоследния максимално през 20-30-те години живот/слух, които ми остават и ако мога да възпитам същия усет и влечение у моите деца, за да не натъпчат един ден "стъклариите на тате" в някоя кофа за боклук 
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Azeroth
- има известен опит

- Обратна връзка:
Шапка ти свалям, Велински, евала. Май това е истината в живота!velinski написа:По думи на очевидци след хай-енда идва вечния енд. Така че гледам да се насладя на предпоследния максимално през 20-30-те години живот/слух, които ми остават и ако мога да възпитам същия усет и влечение у моите деца, за да не натъпчат един ден "стъклариите на тате" в някоя кофа за боклук
Прогресор: за толерантността си прав. Просто неприязънта ми към чалгата е на подсъзнателно ниво и ми е трудно да я преборя. Но, чалгата си има право на живот както всяка друга музика.