Какви тонколони за този усилвател ?

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
veno

#16 Мнение от veno »

Ето така изглежда усилвателя от вътре:
http://mirrors.evrocom.net/bike/P1040066.JPG

Дайте някакви мнения. Искам да ви помоля да не спамите темата :)

Спрял съм се на следните колони които смятам да прослушам, мислите ли че усилвателя ще изкара достатъчно качествен звук за тях ?

Wharfidale Diamond 9.5
Celestion F28 или F38
KEF iQ3 (за iQ7 нямам бюджет, някой има ли впечатления от iQ5?)
JBL E80
Infinity Beta 50
Последно промяна от veno на Нед Сеп 16, 2007 9:41 pm, променено общо 1 път.

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от AlexKame »

sanken написа:А стига бе!!! 8O
Че и най-добрите усилватели дето съм виждал,дори по студиата имат поне н.ч и в.ч. коректор
ти какъв усилвател ползваш,че ми стана интересно от тази теория :smt104 :smt107 :smt031
Поспри се, че взе да ставаш смешен :wink:
Изображение

veno

#19 Мнение от veno »

не ми спамвайте темата !!! :twisted:
Ако ще коментирате нещо, поне отговаряйте и на мен!

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#20 Мнение от Simonov »

veno

Бих заложил на KEF, въпреки че и те вече не са това което бяха :( Все пак прави впечатление постановката на двата говорителя. На сайта е показан и дизайна на кутията, която има оребрение отвърте. Както се досещаш ще са ти необходими и качествени подставки, но ако нямаш достатъчно средства за такива, може да се изработят ;)

JBL и Infinity са си един дол-дренки - китайци :D

Полезна информация има още тук:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=3684

и тук:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0
sanken написа: А стига бе!!! 8O
Че и най-добрите усилватели дето съм виждал,дори по студиата имат поне н.ч и в.ч. коректор
ти какъв усилвател ползваш,че ми стана интересно от тази теория :smt104 :smt107 :smt031
Целта на усилвателя е да бъде максимално линеен и да не оцветява подадения сигнал по никакъв начин. Това е добре, ако разполагаш с достатъчно качествени ОТ, които възпроизвеждат целият спектър без да имат нужда от коригиране. Тонкоректорът, са по себеси внася нелинейност и променя основната цел на усилвателя, като изменя характеристиките на сигнала, който е бил подаден на входа.

Тонкоректорът е необходим тогава, когато се налага да се внасят корекции, с цел компенсация на очевидни недостатъци в ОТ, които недостатъци са характерни за повечето тонколони с посредствено качество, та дори и за малко по-скъпички модели ;)

Вероятно разполагаш с подобни посредствени ОТ или просто никога не си слушал истинска система...
Изображение

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Nanko Rusev »

sanken написа: АМИ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО Е КАТО МЕН.МОИТЕ СА "PURE ACOUSTICS" И МАЙ САМО ВИСОКИТЕ СА НА НИВО ГОРЕ ДОЛУ. НО ТОВА Е САМО ЗА СЕГА
http://www.istini.hit.bg/
Здравей, искаш ли да минеш към "другата част от човечеството" или не? Ще излизаш ли от матрицата ?!

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rumen Zografov »

Чакайте сега!Нещата пак отиват към пререкание май! :evil:
На всички ни е ясно,че корекциите нямат място при възпроизвеждането на качествен и верен звук.Нека оставим sanken сам да установи това с течение на времето,нека не го нападаме :)
@sanken: Приятелю,явно не си се сблъсквал с "най-добрите" усилватели,защото те НЯМАТ тонкоректори,а дори и да имат,никой уважаващ себе си "хайфист" не би ги използвал при положение,че ампа свири линейно и вярно.Що се отнася до споменатото от теб коригиране недостатъците на дадени колони чрез използването на тонкоректор или допълнителен еквалайзер......НЕ!!!Напротив,точно обратното - недостатъците "лъсват" още повече. :wink:

Поздрави!
Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Stefan Stefanov »

Утре ще махна всички съобщения, които не са по темата!
Ако искате да обсъждате други неща си пускайте отделни теми!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Nanko Rusev »

Трябва ти търпение, слушателски опит и култура и пари .... след това сам ще стигнеш до горните три точки, които сам изброи и ще видиш че това което ти се приказва тук не е "мит" ..

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”