аз лично явно съм достатъчно страхлив за да държа на 50см от главата си нещо което се върти с 30 000 оборота и е правено от Китаец или по най -ефтиният известен начин.
а дали Бош,Блек и Декер,АЕГ,JCB,Draper.....си струват за мен спор няма

Да , само за дърво е , от тия с дърводелските длета. Като цяло комбайна е доста компактен и аз затова му метнах око. Е , стругчето му е сравнително малко , но за тия пари толкоз. Може и да свърши работа....ultimate написа:Комбайнът ми се вижда много евтин. Дори само струговете са по-скъпи. Само за дърво ли е стругът? Много място ли заема?

DJPOPA написа:Днес се мотках в Метро и хвърлях люти погледи по дърводелската техника. Има една много интересна промоцийка на зеге Ейнхел с лазерен водач за към 50 лева мисля. Също има и оберфреза от същата марка с комплект 12 фрезера за 120 лева. Тая марка се води ужким за немска. Някой да има впечатления за нея? А между другото оберфрезата на Бош дето я харесах в Мосю Бриколаж за 260 лева я има същата в Метро за 238 лева.

Може и да не си прав. Вярно е че на снимките изглеждат еднакви, ама те и ресивърите си приличат, но вътре какво има и как е направено...TheDude написа:Приказвах с доста специалисти, прочетох и голямо количество статии в интернет и стигнах до следния извод:
"Марковите" фрези от по-ниския клас и евтинджосите са абсолютно еднакви.
..................
ИЗВОД:
Купете си менте, освен ако не искате да дадете повече пари за лепенка.
èçâèíÿâàé, àìà òè Einhel ÌÀÐÊΠÈÍÑÒÐÓÌÅÍÒ ëè ãè íàðè÷àø???TheDude написа: "Ìàðêîâèòå" ôðåçè îò ïî-íèñêèÿ êëàñ è åâòèíäæîñèòå ñà àáñîëþòíî åäíàêâè.
Ïðîñòî îò Einhel îòèâàò â òîçè ñúùèÿ êèòàéñêè çàâîä êúäåòî ñå ïðàâÿò ìåíòåòàòà è ñå äîãîâàðÿò ñ êèòàéöèòå, ÷å íà ÷àñò îò ïðîäóêöèÿòà èì ùå ñå ñëàãà ëåïåíêà "Einhel" è ÷å ùå ñà ñ æúëò êîðïóñ.

В каталога я има ама в наличност я няма в момента. Вчера питах на място и ми казаха, че щом я има в каталога, а я няма на щанда, значи още не е дошлаultimate написа:Съвършено същите фрези, но марка "Agoyoma tools" има на промоция в каталога на Метро в сила от 02 януари 2006. Цена 45лв без ДДС. Очевидно са на един производител. С дръпнати очи.
Впрочем по-старите юзери сигурно си спомнят израза от преди 30-40 години - "японски боклук". А след това японците станаха №1 по качество и превзеха пазарите на цял свят. И най-вече - американския.
Сега ни чака китайска инвазия. Правят се страхотни капиталовложения и най-модерни заводи. Даже IBM направи там заводи...
Та да внимаваме, като казваме "китайски боклук". Е, за сега е вярно, де...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта