Интересна статия във вестник Труд

Организационни въпроси, срещи, групови проекти и т.н.
(Само за регистрирани)
Съобщение
Автор
bigpuff

#16 Мнение от bigpuff »

freestate написа:
Именно... логиката на тази статия е покъртителна...учебник по снобаризъмммм
трябва ли да имаме къщи за милион/и, за да изберем по-качествена "уредба" /тази дума кърти миФки :lol: / от предлаганите в ..маркетите ..

И защо стойността на нещата ... се определя /ако не и равнява/ по пазарната им цена... тоест важи ли това с пълна сила или не баш? :)
и когато важи.. за кой важи всъщност?
Изкривена работа :?
Моите уважения, но кое е снобско?
Че има системи за 500к лв. и нагоре, или че има и хора, които ги купуват?

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Rumen Zografov »

Be cool,банда,....светът е материален и за всяко нещо има вече мерна единица (б.а. "колко вата са ти колоните?"; "к'ви пари е тоя ресийвър?"; "за к'во ти е ЦД,ДВД-то чете повече неща?" и т.н. и т.н.)

В тая връзка имаше един виц: Двама олигарси в Русия се срещат и единият пита другия: "Абе,ти тоя твоя Ролекс за колко го купи?"
"За 15000 $" - казал първия.
"Ееее,пре**л си се - две преки по-надолу го има за 25000$" :D

Според мен в БГ има три много лоши болести: снобизъм (или снобария,ако щете) - къде подплътена,къде на гол Г*З; чалга и .... Golf...във всичките му модификации :finga: :smt075 :smt031 :butthead:
Изображение

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Rumen Zografov »

bigpuff написа:
freestate написа:
Именно... логиката на тази статия е покъртителна...учебник по снобаризъмммм
трябва ли да имаме къщи за милион/и, за да изберем по-качествена "уредба" /тази дума кърти миФки :lol: / от предлаганите в ..маркетите ..

И защо стойността на нещата ... се определя /ако не и равнява/ по пазарната им цена... тоест важи ли това с пълна сила или не баш? :)
и когато важи.. за кой важи всъщност?
Изкривена работа :?
Моите уважения, но кое е снобско?

Кажи ти... :wink:
Изображение

Teodora Todorova

#19 Мнение от Teodora Todorova »

bigpuff написа:Моите уважения, но кое е снобско?
Че има хора, които ги купуват единствено за снобаризЪм и често не знаят какво имат
текста излъчва изкривена според мен ценностна система, която за съжаление се възприема - факт.
докато има агнета, вълците ще са сити

bigpuff

#20 Мнение от bigpuff »

Стилът е типичен за в-к "Труд" и повечето ни ежедневници... за съжаление. Все пак има какво да се прочете между редовете :wink:
А и ето нещо, което ми видях във форум за вътрешен дизайн
Изображение
от тази тема.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Dimitar Atanasov »

Аз все си мисля че мястото където ще седиш трябва да е удобно

D.Kolev

#22 Мнение от D.Kolev »

amitko написа:Àç âñå ñè ìèñëÿ ÷å ìÿñòîòî êúäåòî ùå ñåäèø òðÿáâà äà å óäîáíî

ìîæå è äà íå å óäîáíî è ôóíêöèîíàëíî, àìà âèæ êîëêî äîáðå ñòîè êàòî îáåì â êîìïîçèöèÿòà :twisted: äèçàéíåðèòå òîâà ãè èíòåðåñóâà :P

D.Kolev

#23 Мнение от D.Kolev »

offtopic

õàðåñàõ åäèí ïðîåêò íà áèîìåõàíè÷íà ëàìïà îò ëèíêà ïî-ãîðå, ìèñëÿ äà ñè ñïðåòíà åäíà.
èìà èíòåðåñíè íåùà âúâ ôîðóìà òàì , ìåðñè :wink:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Идеята тряба да се доразвие.
Щом най-важното нещо е цената, по някакъв начин тя трябва да си личи. Какъв по-добър начин от една голяма позлатена табелка отпред, на която е написано колко се е бръкнал въпросният идиот, за да си купи прекрасната кутия с в повечето случаи с китайски боклуци вътре.
А защо да не го доразвием още?
Ами да остане само табелката, на която да пише "усилвател за 100000 лева" и две табелки отстрани на които да пише "тонколони за 200000 едната".

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Rumen Zografov »

Абе,да са живи и здрави хората и да си купуват...то тия с многото пари в повечето случай се интересуват от коментарите и евентуалната завист,която ще предизвика нещото,което си купуват,а не от собственото удовлетворение,което то ще им донесе :cry: Важното е да се пази "реноме" във висшите среди на "хай-лайфа" :evil:
Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Bojo »

За мен друго е необяснимото. Не знам колко хора са ходили в магазина и какво са чули, но аз съм ходил 5-6 пъти (вярно, беше в началото на откриването му) и само един път чух това, което очаквах да чуя - истински звук. И то на далеч не най-скъпата система - колоните бяха за домашно кино (вярно че бяха Сонус Фабер) и усилвател и ДВД с откровенно "непретенциозен" произход(разбирай "безсрамно" ефтини в сравнение с останалите неща). Надявах се нивото да се е вдигнало и смятах пак да отида, ако не като купувач, поне като разглеждащ (слушащ). Както бих отишъл в Хамбург. След тази статия май се разкъндардисах... Нямам вещи за милиони, нито даже и за няколко процента от милион... А пък във Владо, или Иван звукът винаги е по-добър...

realstereo

#28 Мнение от realstereo »

...
Последно промяна от realstereo на Пет Юни 22, 2007 9:39 am, променено общо 1 път.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Ivan Rachev »

REALSTEREO написа:. Не може хобито да е на първо място
...нещо се обърка , става въпрос за начин на живот не за хоби :wink: , и говори от собствено име , не обобщавай.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#30 Мнение от Simonov »

А забелязахте ли колко "много" CD-та(DVD-та) има в колекцията на снимката :wink: Ей, цял живот няма да ми стигне да събера толкова :toimonster:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “ОРГАНИЗАЦИОННИ Q&A”