Audiotour Reference

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от velinski »

Малък ъпдейт по темата...

Изображение

Изображение

Развръзката е близо :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
analogsa
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от analogsa »

Поздравления за концепта и избора на части. Всички трансформатори на Tribute са страхотни. А и чакането също :)
Две незначителни забележки:
Може да опиташ Ultrapath connected cap вместо катодният bypass. На мене със сигурност ми харесва повече. Може да е с малка стойност, но за жалост високоволтен.
Импеданса на захранването е вероятно доста по-висок от цитирания ако се вземе предвид АZ11. Нещо като 83 ще осигури наистина нисък импеданс но не съм сигурен дали е толкова важно. В момента експериментирам с изключително нискоомно захранване (траф 2.3ома, 16ома дросели, cree или 83 диоди). Динамиката е добра но тоналността нещо куца.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

Ultrapath връзване не съм пробвал, но в момента най ми допада варианта с 2 неполярни Black Gate NX вързани противофазно като super E-cap. Определено нисковолтов катоден кондензатор го усещам на слух по-динамично и "по-обтегнато" ако е с много близо или равно на катодния пад напрежение (Сакума твърди същото апропо). Досега ползвах на 35V, сега съм на 10V (при 9V катодно напрежение) и подобрение определено има! На 35V свиреше по-неангажирано, леко "хлабаво", а аз харесвам по-ангажираното отношение на частите към музиката :)

Други промени по схемата са Shinkoh 1W танталови катодни резистори вместо Riken и Bosch MP 8+8uF кондензатори на края на захранването вместо ASC 100uF. Малките стойности свирят истински, това е истината, а бошовите хартиени кондери са ми много любими, въпреки, че не са фолийни. Имам и нов захранващ траф - double C-core на AE Europe (made in Holland) със сребърнонавити вторични на отопленията.

83 е хубав изправител (особено как свети в синьо!), но визията на AZ11/12 с мрежести аноди определено е по-яка :) В момента импеданса на захранването ми е 153 ома на канал и не виждам с какво може да се подобри убийствената динамика и скорост, която съм постигнал. Не съм чувал и имам големи съмнения, че някога ще чуя по-добра динамика, детайл и емоция от "класическа" система с колони, а съм слушал много много неща :)

Остана да се монтира и референтия ми 16-битов DAC с PCM56 и изходни трафове Lundahl LL1636 вътре и може би ново окабеляване с OCC солид сребро (вместо обикновено солид сребро) и усилвателят ще е готов. Мисля че се получи рядко добър проект, поне за мен по-добър усилвател за динамични слушалки не съществува на света, а също така съм слушал доста купешки предложения :) Ама съм си скромен от малък :)

Аватар
analogsa
има опит
има опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от analogsa »

Добри идеи. Използвал съм неколкократно Super E c N-type BG но никога в катода. А близки до максималните захранвания си позволявам само в стабилизирани захранвания - не че не съм гърмял WKZ...Shinkoh сигурно ще има повече и по-ясни високи. Имам няколко Bosch MP които никога не съм ползвал, но след тази препоръка още утре ще ги опитам. А за мрежовия траф откровено завиждам.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Goro »

Браво Велине, така се работи. Всичко прецизно си пипнал.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от velinski »

analogsa написа:А близки до максималните захранвания си позволявам само в стабилизирани захранвания - не че не съм гърмял WKZ...Shinkoh сигурно ще има повече и по-ясни високи. Имам няколко Bosch MP които никога не съм ползвал, но след тази препоръка още утре ще ги опитам. А за мрежовия траф откровено завиждам.
О да, имах предвид близки до максималното захранване в катода. Във високоволтовото захранване е много опасен експеримент това, пък и не виждам с какво би подобрило положението. Да гръмнеш WKZ не е невъзможно, но със сигурност е много тъжно :)

Ако имаш бош МР ги пробвай - според мен се представят почти на нивото на WKZ, но с малко ретро привкус и лееко по-лош детайл за сметка на по-добър цялостен баланс. WKZ са много ярки и бързи, Bosch MP са по-неутрални.

Да, Shinkoh са малко по-остри с направо нечовешки детайл при високите и средите (вече навъртяха към 50 часа). Всъщност още не съм твърдо решил дали ще останат те - положението е същото като при WKZ vs MP - танталовите имат блясък и бързина на детайла, но им липсва цялостен баланс като на Riken. Ще продължавам да ги сравнявам и накрая ще обявя кой е победителя. Има голяма вероятност да върна обратно Riken, защото кадифения им звук и свръх реалистичния контрабас, който вадят започна май да ми липсва :) Все пак търся баланс в системата, идеята не е просто да наблъскам всички топ части на света :)

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”