Питане за плеър със CDM4/11

Съобщение
Автор
TomCrafT

#16 Мнение от TomCrafT »

Ами Lozef каквото искаш си мисли ,но 7805-цата си беше изпукала и на изхода си вадеше входното напрежение.След нея имам едно BC548 ,което го свалих и се оказа ,че окъсява от всякъде.Смених го ,пуснах с нова 7805-ца и пак не тръгна.Свалих едно по-едно и останалите BC-та - ми и те умряли,а защо-7915-ката се оказа също за боклука-отвсякъде дава късичко.Сега ми остана да сменя BC338-цата на Motorolla-та за дисплея,която пък е пробила и я няма отникъде.Чудна история ,но пък така се получава.Какво да говорим,като измервателната техника го прави вместо нас :wink:
Разбирам да си измислях,но започнах да свалям транзистори заради големия пад ,който имах при едни изправителни диоди в захранването,а те си бяха наред и се върнах назад в линията.7805-ци има една шепа изпукали от нас.Носили са ми каква ли не аудио техника ,където тия стабилизаторчета с многото им измислени ширпотребни защити ,тоест от цялата серия 78/79 са сдали багажа тихо мълком.
ВЕЛИНСКИ какъв ще е тоя 120V плеър ,който ще имам при положение ,че единствения ми такъв е един Philips CD371.Този Marantz не съм го купил вчера или онзи ден,а преди години и си работеше :cry:

ПС>Lozef знам си аз Бисерния статус за момента,но имам желание да се уча и затова не се отзовах на поканата ти да го отремонтираш. Все пак съм събрал много PHilips-ови плеърчета и подобни умения ще са ми необходими и за вбъдеще.Дори да не си подкарам този плеър главоблъсканицата с него ще ми помогне ако се случи нещо на някой по-ценен модел за вбъдеще :wink:

TomCrafT

#18 Мнение от TomCrafT »

Я ми обясни какво и е хубавото на машина,която сгъбясва без да е работила.Последния път си бачкаше,а сега никаква я няма :roll:
Що се отнася до това ,че съм щял да я унищожа,ако беше помогнал с някакъв елементарен съвет щеше да я спасиш от лапите ми.Сменил съм очебийното и това си е.Ако имаш с нещо да ме посъветваш може и да я отървеш машинката :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”