Interes za Digital Audio

Съобщение
Автор
audioman

AD1955, AD1853 i AD1852

#16 Мнение от audioman »

Ako stawa wypros az bih prepo4el AD1853, kojto e po-flexible ot AD1955 i e sy6tiq, kato ne poddyrva edinstweno SACD. Tezi DAC sa s current output, a realizaciq s takiwa DAC izliza zna4itelno po-skypa, otkolkoto s Voltage Output /AD1852/ Zatowa izbrahme AD1852!
Ako se zagleda6 i w trite po-podrobno, 6te otkrie6, 4e wsy6tnost sa Mnogo Blizki! Za po-naroden proekt trqbwat po-ikonomi4ni i efektiwni re6eniq!
Towa estestweno ne pre4i da naprawim po-kysno i moduli s 1853 i 1955.
Az pyk move da se probwam i s AD1896 + 2xAD1862NJ +I/V /cenata na drebno samo na AD-tata e $100!!!/
Ako 6te prawim po-bezkompromisen proekt, kazwajte s kakwi finansi razpolagate. Ka4estwoto na Cqloto ustrojstwo DAC ne zawisi samo ot SPECS na DAC 4ipa :) :wink:

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivo_Hristev »

Здр. на всички!
Щеомагам с каквото мога....
за целта ще трябва да се видим на по бира....

audioman

Bira

#18 Мнение от audioman »

Az sym swoboden. No dali 6te e lesno da se syberem powe4e ot 2-3ma??

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

среща с елементи на разсъждение

#19 Мнение от Ivo_Hristev »

Е можеме поне да опитаме.... пък каквото сабля покаже

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

И мен ме бройте...

#20 Мнение от oceanman »

А аз бих се опитал да се погрижа всичко това да е с изпипан отвсякъде дизайн...И без никакви компромиси в качеството на материалите...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

По горе имах в пред вид

#21 Мнение от oceanman »

качествено захранване,качествени елементи без изключение.

audioman

Re: И мен ме бройте...

#22 Мнение от audioman »

oceanman написа:А аз бих се опитал да се погрижа всичко това да е с изпипан отвсякъде дизайн...И без никакви компромиси в качеството на материалите...
Za syjalenie kompromisi winagi se nalagat.... Tuk i bez towa ne move da se nameri wsi4ko, a ako e 100% bezkompromisno cenata minawa 1k BGN :D Goworq seriozno :wink:
Za radost dosta golqma 4ast ot bezkrompomisnostta, bidejki dosta skypa, ne e osobeno zna4ima za ka4estwoto na krajniq produkt. Kakto spomenah, za 200-350 BGN materiali moje da se naprawi dosta izpipano re6enie!
Kak si Vladimir?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Дизайн

#23 Мнение от Kiril Kirilov »

Предлагам да използваме това за кутия:
Изображение Малко е скъпо от Конрад (40 евро + мародерските надценки) и ако някой има по-добра оферта, да предложи...
Но иначе е стандартна кутия, ще пасва на апаратирата и може да се повтаря лесно продукта, ако отначалото се проектира в/у някаква стандартна база.

audioman

kutiq //box

#24 Мнение от audioman »

Kutiqta izglevda dobre, stawa i za malyk usilwatel //naj-we4e kato gledam malkoto ventilacionni otwori!// No e dosta skypa.
Mogat da se polzwat kutii ot stari nerabote6ti CD i DVD za po 10-20 BGN, no pyk ne move da se "unificira" proekta :(
A za po-malko ot 50BGN pari 6te ni naprawqt i pory4kowi wse nqkyde mislq, s lazerno rqzane i t.n., stiga da sa pone 10-ina. Move naprimer da se izmislqt po-uniwersalni kutii, koito da stawat i za malki amp-owe kato Gainclone 8) , ta da moje powe4e jelae6ti da se wklju4at!!!

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от oceanman »

Тази кутия изглежда добре,и не съм си представял,че ще е евтино...Моят замисъл беше конструкция от тежки алуминиеви плочи,както каза Калоян,финно обработени...самият аз добре боравех с машинките...ама сега нямам достъп до металообработваща техника...Но се надявам да се открие нещо....Замисъла ми е малко..като продуктите на Bow technologies...Но наистина ще оскъпи страшно продукта...А щом ще се мултиплицира...Отвътре вие сте спецовете...
Калояне,аз съм добре....и все ми се въртят някакви идеи...ама сега не им е дошло времето да ги реализирам...И без това се напълних с боклуци и се чудя какво да ги правя.. :wink: :)

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от oceanman »

Та в тази поредица от мисли,аз доста често съм си мислел за пълен DIY CD плеър с качествено четящо устройство,захранване,аналогова част,дигитална част и механична сборка.Може ли принципно да се реализира такова чудо? Мислил съм си на даден плеър да се усилят възлите,които са слаби в системата-захранване,тактови генератори и т.н. и да се сложат в напълно нова кутия....И ще свирне ли например моето DVD по-добре с отделен конвертор...

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Кутия

#27 Мнение от Kiril Kirilov »

Тази която съм показал е 2U продават се от 1U до 4U, като всяко U е 44 мм. Разликите в цените са минимални... например 1-цата е 34 а 2-ката е 39 евро... Все пак обмислете добре предложението и имайте предвид колко много труд ще си спестим по обработката на корпуса... В крайна сметка отпред може да има само няколко светодиода за семплиращата честота или пък нищо ... Според мен никак не е евтин трудът по дизайна... а ако другите чаркове са 300 лв. и се получи наистина качествен конвертор... крайната цена няма да е толкова висока...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от oceanman »

ами да се съберем някой път да видим що народ сме в проекта,да уточним крайните си обобщени изисквания към бъдещия продукт и да действаме...

audioman

Хайде

#29 Мнение от audioman »

oceanman написа:ами да се съберем някой път да видим що народ сме в проекта,да уточним крайните си обобщени изисквания към бъдещия продукт и да действаме...
Този път имам кирилица :)
Хайде да действаме, да се събираме, да обобщаваме. Със Змей направихме нещо такова, но само като предполагахме намеренията ви! Сега като гледам за 4 дни нещата доста се променят ... Ами след седмица какво ще стане??? По принцип трудно ще се угоди на всички, но проект от много висок клас ще бъде скъп.
Владимир, най-хубавата ми известна оптика /механика е нещо като 500 Евро - говоря за CDPRO2 , за която початихме и с Кирилов. :idea: Има вариант и за CD player + DAC, т.е. устройство, което е плеър, но има и цифрови Входове, като ЦД17 на Марантз например.
Да, твоят ДВД ще свири по-добре с /хубав/ външен ЦАП, щом аз съм доволен от моя ЦАП, когато свири и през ДВД НЕО :)
Като гледам вече клоним към АД1853/АД1955 варианти с качествени външни чаркове. /операционници/

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от oceanman »

Аз утре заминавам на морето,ама като се върна на 7-ми съм на разположение...А Микримегата ми не обича много CD-R-ове...Дали че,че механизма е по-стара(Philips CDM 12.1),или не си е в ред...Едно време тази механика се радваше на популярност сред аудиофилите...И много ми е интересно,дали знаеш ,но предполагам,че оптиката не е стъклена...Каква бе изненадата ми,като видях,че и този механизъм е направен в Китай....Ако вдигнем тока ще скъсим живота му,нали? В този случай нещо може ли да се направи?
Иначе матрични чете великолепно и стабилно,по-добре от всички плеъри,които съм имал...

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”