Разказвачът на приказки

Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Разказвачът на приказки

#16 Мнение от velinski »

Аудиофилите сме малко като хищници - гледаме да попием всеки звук, независимо дали изсвирен на живо или от бездушна система. Докато музикантите владеят инструмента, който създава музиката, а звуците и музиката са вътре в тях и на тях не им трябва референт, висока вярност или технически уред, който носи емоция. Референтът е личният им стил на музициране. Когато искат да "слушат" музика - сядат зад пианото и си свирят каквото им се иска. Просто, истинско, натурално.

Много пъти се чувствам жалък, седнал в залата, слушайки добър симфоничен оркестър. В такива моменти на просветление обикновено осъзнавам колко малки и със смешни потребности сме аудиофилите пред големите музиканти, които имат всичко - един вълшебен инструмент и един талант :oops:
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivelin Braikov »

haralanov написа:...А и не съм сигурен дали си разбрал какво всъщност стои зад самата идея...
Мисля, че разбирам. Идеята ти е да си направиш система, която да ти дава наклон на емоциите (в една и съща посока всеки път).
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от haralanov »

Хем да, хем не :D
Идеята е системата да ми "дърпа тригера" внезапно още с първия изсвирен акорд, но да не го прави по един и същ начин, тоест това винаги да става по различен механизъм, осигуряващ максимално богата музикална интонация, независимо че тонът ще е много характерен и присъстващ винаги като константа без значение от записа и стила. В момента, в който се направи да звучи малко или много реалистично, тоест вярно, цялото това чувство се изпарява моментално. Затова поне едно 20-30% от слушането ще ми бъде на тази допълнителна система.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”