С това коя плоча има колекционерска стойност и коя не, може доста да се злоупотребява. В ebay е пълно с търговци, за които всяка плоча, която им се стори по-стара или известна (продадена в милиони екземпляри), е RARE и цената й е съответна. Аз съм говорил с колекционери в Щатите, които ми дават ясно да разбера, че голяма част от така ценните плочи изобщо не са RARE и никога не са били и по-висока цена заслужават само в почти перфектно състояние. Има, естествено, заглавия и изпълнители или конкретни издания, които винаги се търсят и се купуват, но дори и при тях лошото състояние или липса на някакви екстри автоматично и понякога драстично сваля търсенето и цената.
В Дюкяна си е тяхна работа какво ще продават и на какви цени - винаги ще има някой, който да купи нещичко. Мненията ми по темата са в пряка връзка с изказаното от теб по отношение на въпросните говорители.
Не е истина...
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Не е истина...
Купувачите на търговете определят дали една плоча е колекционерска или не. Поради тази причина е добре да се прескачат оферти с фиксирана висока цена от продавачите, които си *мислят*, че предлагат нещо ценно. Плочите на Майкъл Джексън за по $1000 например 

-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Re: Не е истина...
Обикновено е точно така, но има и случаи когато явно играят и други фактори:
http://stores.shop.ebay.com/bobdjukic2__W0QQ_armrsZ1
От търговете му човек може да остане с впечатлението, че става дума за много редки или ценни издания. Не че не предлага и такива, но една немалка част са абсолютно стандартни издания, които той успява да продаде на цени десетократно по-високи отколкото на други места. И много от тях дори не са в отлично състояние. Абсолютно винаги интереса е голям, наддаванията са много и понякога се стига до абсурдни цени. Аз не мога напълно да си го обясня още - виждам че прави добър маркетинг и има нюх - чети само описанията... а явно и обслужването му е добро и може би има постоянна клиентела, за които $100 за плоча не е никакъв проблем. Не знам за "жълтурковците", които споменаваш, но аз имам наблюдения върху размаха, с който пазаруват руснаци, за които сякаш парите не са фактор.
http://stores.shop.ebay.com/bobdjukic2__W0QQ_armrsZ1
От търговете му човек може да остане с впечатлението, че става дума за много редки или ценни издания. Не че не предлага и такива, но една немалка част са абсолютно стандартни издания, които той успява да продаде на цени десетократно по-високи отколкото на други места. И много от тях дори не са в отлично състояние. Абсолютно винаги интереса е голям, наддаванията са много и понякога се стига до абсурдни цени. Аз не мога напълно да си го обясня още - виждам че прави добър маркетинг и има нюх - чети само описанията... а явно и обслужването му е добро и може би има постоянна клиентела, за които $100 за плоча не е никакъв проблем. Не знам за "жълтурковците", които споменаваш, но аз имам наблюдения върху размаха, с който пазаруват руснаци, за които сякаш парите не са фактор.