6А3/6B4G/6С4С(2А3/2С4С) проект
-
Nikola Nikolov
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nikola Nikolov
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Айде стига теория! Правиш нещо по-добре свирещо от горепосоченото устройство и тогава даваш съвети.djeki написа:При ток 1,5 ма на преда, дали картината на звука ще е най-добра,
при ном. ток на 6Н3П 7,7 ма ? Обикновенно лампите се отварят при
по-голям ток ....Ако на макета не си опитал, пробвай.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers
We are the Musicmakers
-
Nikola Nikolov
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stanislav Bratanov
- има опит

- Обратна връзка:
-
Nikola Nikolov
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
6С4С свири определено по-добре при по-малък ток и увеличен волтаж. По-големия ток не води до подобряване на звука, освен до съсипване на лампата. По-високият волтаж отпушва чуваемо лампата.
Пробвал съм с качествени катодни кондери до 660uF - не се наблюдават изкривявания, въпреки че звука става леко "тежък" за моя вкус. Най-вероятно става дума за лош изходен траф или некачествен кондер в твоя случай.
SRPP-то убива звука - звучи пластмасово и компресирано. Единичен триод от 6Н23П с усилване 32-34 е напълно достатъчен да разклати 6С4С дори и повишен волтаж и повишено преднапрежение. Аз съм върл противник на опаралеляването.
С драйверен траф нещата са несравнимо по-истински - аз ползвам Lundahl LL1660. По-висок клас при Lundal принципно няма защото и този е навит безкомпромисно - единствено могат да се поръчат аморфни железа, но трафа като цяло е същия.
Абсолютно си прав - никоя лампа с директно отопление не харесва големи кондери в захранването - според мен хубави кондери 15-20uF + няколко яки дросела >20H са напълно достатъчно за "бързо" и добре филтрирано захранване
Пробвал съм с качествени катодни кондери до 660uF - не се наблюдават изкривявания, въпреки че звука става леко "тежък" за моя вкус. Най-вероятно става дума за лош изходен траф или некачествен кондер в твоя случай.
SRPP-то убива звука - звучи пластмасово и компресирано. Единичен триод от 6Н23П с усилване 32-34 е напълно достатъчен да разклати 6С4С дори и повишен волтаж и повишено преднапрежение. Аз съм върл противник на опаралеляването.
С драйверен траф нещата са несравнимо по-истински - аз ползвам Lundahl LL1660. По-висок клас при Lundal принципно няма защото и този е навит безкомпромисно - единствено могат да се поръчат аморфни железа, но трафа като цяло е същия.
Абсолютно си прав - никоя лампа с директно отопление не харесва големи кондери в захранването - според мен хубави кондери 15-20uF + няколко яки дросела >20H са напълно достатъчно за "бързо" и добре филтрирано захранване
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Stanislav Bratanov
- има опит

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Нещо не ми звучи добре това, което е използвано като компоненти и тоя каскод...
Имам най добре свирещия усилвател със 6С4С и веднага рязко можеме да го провериме това чрез сравнителен блайнд тест, ама на вързано - оставяме по 1000 кинта на масата и който губи според публиката, която ще оценява, слушайки, си тръгва без тях
Имам най добре свирещия усилвател със 6С4С и веднага рязко можеме да го провериме това чрез сравнителен блайнд тест, ама на вързано - оставяме по 1000 кинта на масата и който губи според публиката, която ще оценява, слушайки, си тръгва без тях
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Евала, това е мъжко предизвикателство!Daniel Petrov написа:Нещо не ми звучи добре това, което е използвано като компоненти и тоя каскод...