Системата ми от Етераудио
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Системата ми от Етераудио
Този Krell, щом следи и честотата на мрежата, изобщо няма да тръгне и с понижаващ трансформатор. Гадно.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- rogev
- чете
- Обратна връзка:
Така си е. За наше съжаление все повече фирми започват да прилагат подобни трикове. И Nelson Pass не прави изключение. Там пък в трафовете на новите стъпала въобще няма втора намотка за 110V. Не е проблем да се смени трафа, знае е се какъв е, струва $300 - $500 в зависимост от модела, ама тежи над 20кг. и го има само в Китай... Но хубавото на цялата работа е, че е по желание... ако искаш. Разбира се, не проблем да ти навият 2 - 3Kw понижаващ външен, ама не е като да е оригинално.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не е въпросът до оригиналност. За мен понижаващите мрежови трансформатори за техника на 60Hz скапват звука. Дълго е за обяснение.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
- rogev
- чете
- Обратна връзка:
И аз това имах предвид, ама да не спамим темата на човека.
Така че, просто внимавайте, като купувате техники на 110V! Може да има ядове после. Да не говорим, че в някои от сериозните неща освен всичко друго има и разлики в стойностите/вида на елементите по захранването.
Така че, просто внимавайте, като купувате техники на 110V! Може да има ядове после. Да не говорим, че в някои от сериозните неща освен всичко друго има и разлики в стойностите/вида на елементите по захранването.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Дойде време да си ъпдейтна темата, че от няколко дни съм с нови крайни стъпала.
Някои от вас сигурно вече са запознати, че реших да сменя платформата и да мина от ГМ70 на ГУ81М, ей така за спорта и от любопитство.
Резултатът е SE по 30 вата на канал в клас А, достатъчна мощност за мен, става и за проби с други ОТ.
Захранващите блокове нямаше как и ги изработихме изцяло нови, заедно с кутиите.
На външен вид имат съвсем малки разлики със старите, та не виждам смисъл да ви ги показвам отвън, а отвътре изглеждат така:
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2140.JPG
За самите стъпала използвахме кутиите на старите, но им добавихме малко височина с още няколко стъкла, че новата крайна лампа е бая по-височка, ето ги:
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2137.JPG
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2142.JPG
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2143.JPG
Сега на външен вид системата ми изглежда по този начин:
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2145.JPG
Така, значи първите ми впечатления от стъпалата са, че ..... това няма носене.
Сам ги качвах и четирите блокчета до втория етаж по стълбите - течеше ми пот от ушите, накрая изпитвах трудност да кача стъпалата на масата сам, та виках помощ за да не потроша стъкления плот на масата при поставянето.
Както и да е, включих ги и сега ги разсвирвам, ГУ81М се нуждае от доста време, за да покаже окончателното си звучене.
Като звук не бих си позволил да коментирам, в скоро време като се освободя ще ме налазвате и вие ще коментирате, аз лично съм доста доволен от постигнатото.
И накрая искам да изкажа специални благодарности към Аспарух Желязков от Етераудио, който за пореден път се представи на най-високо ниво.
Благодаря ти, продължавай да ни радваш все така!
Някои от вас сигурно вече са запознати, че реших да сменя платформата и да мина от ГМ70 на ГУ81М, ей така за спорта и от любопитство.
Резултатът е SE по 30 вата на канал в клас А, достатъчна мощност за мен, става и за проби с други ОТ.
Захранващите блокове нямаше как и ги изработихме изцяло нови, заедно с кутиите.
На външен вид имат съвсем малки разлики със старите, та не виждам смисъл да ви ги показвам отвън, а отвътре изглеждат така:
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2140.JPG
За самите стъпала използвахме кутиите на старите, но им добавихме малко височина с още няколко стъкла, че новата крайна лампа е бая по-височка, ето ги:
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2137.JPG
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2142.JPG
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2143.JPG
Сега на външен вид системата ми изглежда по този начин:
http://store2.data.bg/hollyshit/UREDBA/ ... G_2145.JPG
Така, значи първите ми впечатления от стъпалата са, че ..... това няма носене.
Сам ги качвах и четирите блокчета до втория етаж по стълбите - течеше ми пот от ушите, накрая изпитвах трудност да кача стъпалата на масата сам, та виках помощ за да не потроша стъкления плот на масата при поставянето.
Както и да е, включих ги и сега ги разсвирвам, ГУ81М се нуждае от доста време, за да покаже окончателното си звучене.
Като звук не бих си позволил да коментирам, в скоро време като се освободя ще ме налазвате и вие ще коментирате, аз лично съм доста доволен от постигнатото.
И накрая искам да изкажа специални благодарности към Аспарух Желязков от Етераудио, който за пореден път се представи на най-високо ниво.
Благодаря ти, продължавай да ни радваш все така!
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
- nikikoz
- има опит
- Обратна връзка:
Поздравления за ентусиазма и желанието. Имам една препоръка, смени масата. Тази която ползваш...не е добра. При правилен избор ще бъдеш безкрайно изненадан от ефекта който би могла тя да има върху звука на системата ти.
Пожелавам ти много щастливи часове между колоните
Пожелавам ти много щастливи часове между колоните
За връзка с мен: nkozev@solo.bg
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Честито Емо. Много яко
Подкрепям Ники. Системата ти е много високо ниво и такива "аксесоари" са задължителни.
Подкрепям Ники. Системата ти е много високо ниво и такива "аксесоари" са задължителни.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Поздравления! Мисля, бъдещия ми усилвател да бъде с тази крушка
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Тц, тц, доста бързо заряза Елегантната дама и си взе тази Мускулеста красавица, честито за новата придобивка и да те радва много
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Благодаря на всички за поздравленията!
Nikikoz и Нанко, то е ясно, че това бюро ще се сменя, но го бях оставил за след завършването на цялата система, същото е и за акустичното третиране на помещението.
Лошото е, че непрекъснато не се спирам и правя някакви промени по системата и в скоро време едва ли ще стигна до "подробностите".
Даже обмислям да преместя цялата система в друга, по-голяма стая, където вече няма да съм така ограничен откъм пространство и би трябвало да свирне още по-добре след съответното акустично третиране разбира се.
Имам и друг проблем - в момента върху това бюро лежат около 200 килограма, под него захранванията и мрежовия филтър са още кажи ги поне 110 кила, та какви ще са тези ракове, които биха издържали подобни товари?
Та ще го мисля в последствие този проблем, че не е хич малък.
Nikolay Kolev, мерси и на теб за пожеланията!
Реших да съм малко по-различен от останалите, че много станахме с ГМ-70-ките.
Малко разнообразие му е нужно на човек, пък и експериментирането води до по-голям опит.
Иначе ГМ-70 ми свиреше доста приятно и прозрачно, никакви оплаквания от него, за мен си остава един от най-добрите избори.
Nikikoz и Нанко, то е ясно, че това бюро ще се сменя, но го бях оставил за след завършването на цялата система, същото е и за акустичното третиране на помещението.
Лошото е, че непрекъснато не се спирам и правя някакви промени по системата и в скоро време едва ли ще стигна до "подробностите".
Даже обмислям да преместя цялата система в друга, по-голяма стая, където вече няма да съм така ограничен откъм пространство и би трябвало да свирне още по-добре след съответното акустично третиране разбира се.
Имам и друг проблем - в момента върху това бюро лежат около 200 килограма, под него захранванията и мрежовия филтър са още кажи ги поне 110 кила, та какви ще са тези ракове, които биха издържали подобни товари?
Та ще го мисля в последствие този проблем, че не е хич малък.
Nikolay Kolev, мерси и на теб за пожеланията!
Реших да съм малко по-различен от останалите, че много станахме с ГМ-70-ките.
Малко разнообразие му е нужно на човек, пък и експериментирането води до по-голям опит.
Иначе ГМ-70 ми свиреше доста приятно и прозрачно, никакви оплаквания от него, за мен си остава един от най-добрите избори.
Мониторът ви е прашен отвътре?
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
луд умора няма
с най-добри пожелания !
с най-добри пожелания !
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Alexander Gekov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Емиле, поздравления за настървеността с която преследваш целите си.
- nikikoz
- има опит
- Обратна връзка:
само се поти и трябва да му сменяш кърпитеBorislav Stankov написа:луд умора няма
За връзка с мен: nkozev@solo.bg
Много хубави неща.
Предполагам че ще се представят отлично.
Понеже почти всико вече е някакви пари, и изделията са явно извън бюджета на средния DIY-ер искам да поставя и този много важен въпрос.
За какви парици като цяло иде реч?
Поздрави
Предполагам че ще се представят отлично.
Понеже почти всико вече е някакви пари, и изделията са явно извън бюджета на средния DIY-ер искам да поставя и този много важен въпрос.
За какви парици като цяло иде реч?
Поздрави
Живота е кратък, затова го живейте качествено, а не количествено ...
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Поздравления Емо
Това нещо го видях когато се работеше по него. Изглеждаше наистина доста масивно, а си представям как ще звучи.
Това нещо го видях когато се работеше по него. Изглеждаше наистина доста масивно, а си представям как ще звучи.