Ivelin Braikov написа:Объркването идва от факта, че хем е lossless, хем звучи отвратително
Рече и отсече

Чакай сега, дай да направим малко уточнения – звучи отвратително по дифолт, или звучи отвратително на твоята система?
Ivelin Braikov написа:Това, че слушаш флакове си е твой проблем.
В действителност не ми е абсолютно никакъв проблем, дори обратното. Имам над 1000 албума на флак и всичките звучат поразяващо добре (на системата ми).
Ivelin Braikov написа:И емпетройки да слушаш - пак така.
Изобщо не е така. Всички мп3-ки звучат гадно на всяка система, за разлика от флак формата.
Ivelin Braikov написа:Изглежда исках да кажа, че ако тръгнеш да сравняваш някакви компоненти как звучат и пускаш флак, спокойно може да си посипеш главата с пепел.
Аз сравнения между компоненти не правя, а оценявам компонентите по тяхната абсолютна звукова стойност. Най-вече слушам музика за удоволствие и колкото повече разнообразна музика имам за просвирване – толкова повече удоволствие изпитвам.
Не се ограничавам само до 300-400-500 албума, единствено по причина че не съм могъл да си позволя да си купя повече.
Ivelin Braikov написа:Много хора слушат флакове, емпетройки, интернет радиа...
Какво общо имат флаковете с мп3-ките и интернет радиата, че не разбрах??
Ivelin Braikov написа:И на въпроса ти (въпреки, че няма общо с темата за флак) - познавам не по-малко от 20 човека, които имат потенциал да имат колекция от по 2000 диска, но по-важното е, че тези хора отдавна знаят, че един албум на плоча струва колкото същия на CD и се оглеждат и търсят и купуват плочи все по-често. Освен това, бройката на тези, които се интересуват от плочи расте.
Да разбирам ли че ти си един от тези 20 (понеже постовете ти приличат на изказвания тип "сега ще ви кажа аз как стоят нещата"), или си си ограничил музикалната колекция (тоест си се самоограничил духовно, при това съвсем съзнателно) до някакъв сбор от албуми, за които си имал отделени пари да закупиш?
Ivelin Braikov написа: Виновни сме ние с многото звезди, че не сме показали достатъчно ясно колко е безсмислено да се слуша флак.
Мойте звезди някой бързо да ги вземе и да ги занесе на аудио-бунището, защото изглежда аудио вижданията ми рязко се разграничават от някои "озвездени" членове на сайта.