Не знам точно какво да ти кажа...kygar написа: Досега ,което съм чул от тази концепция ,е липса на бас. При теб как е?
Най-сетне My system ...Update
-
[AK]
- има известен опит

- Обратна връзка:
Re: Най-сетне My system ...Update
- nikikoz
- има опит

- Обратна връзка:
ах този бас
Много голяма част от хората в аудиото имат очакания за басите породени от "оцветяването" което е внесено от акустичния обем в който е поставен говорителя. Важното е дали на теб ти харесва, не се подвеждай по това с какво е известна едно концепция.... Обърни внимание на помещението и тока в системата си и ако не слушаш хард рок или нещо подобно няма да имаш никакви проблеми с басите.
Винаги се кефя на хора които са склонни да тръгнат в посока "въпреки" масовото очакване от една концепция.
Много голяма част от хората в аудиото имат очакания за басите породени от "оцветяването" което е внесено от акустичния обем в който е поставен говорителя. Важното е дали на теб ти харесва, не се подвеждай по това с какво е известна едно концепция.... Обърни внимание на помещението и тока в системата си и ако не слушаш хард рок или нещо подобно няма да имаш никакви проблеми с басите.
Винаги се кефя на хора които са склонни да тръгнат в посока "въпреки" масовото очакване от една концепция.
За връзка с мен: nkozev@solo.bg
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Неприятното е, че точно такъв "бас" се харесва от масовия потребител.nikikoz написа:Много голяма част от хората в аудиото имат очакания за басите породени от "оцветяването" което е внесено от акустичния обем в който е поставен говорителя.
Познат още като "виртуалн бас", този ефект представлява сбор от високи хармоници и замазани преходни процеси. При различните конструкции причината за този ефект е различна.
- Затворен обем - лошо подбран обем и количество поглъщащ материал
- Басрефлекс - фазоинвертор, настроен единствено с оглед ниска долна гранична честота
- TL - неправилно разположение на ватата
- Хорни - неподходящ контур и компресионна камера
- OB - зле подбран драйвер - често автомобилен говорител с много твърдо окачване и малък линеен ход
- Всички гореизброени - твърде тънък и/или неподходящ материал на кутията/бафъла
Това е причина много аудиофили да се примирят с липсата на най-ниския честотен диапазон за сметка на вярно възпроизвеждане на останалата част.
- Proximity
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Здравейте,
@kygar
Като цяло съм любител на "Бас"-а, но на един определен, стегнат, бърз и с точността на чук, ако ме разбираш..... Това за мен е бас. Мразя лумкане, жужене, бучене и т.н Ако трябва ще слушам само "среди", но друго не мога. Да, обичам да ме удря в гърдите, но само ако е истинско.....
Тази концепция (след като ги сложих по този начин) съм сравнително доволен. Доста по живо стана всичко от преди. Цялостната картина е доста по реалистична. Доста по малко "бучене", и в областта на високите е по-добре(няма го гадното пясъчно звучене) За сега ги "търпя" така да се изразя.... При мен проблема е...... че бързо се насищам и разни неща почват да ме дразнят, и си казвам - "това не може да е така трябва ми нещо по-добро"
Поздрави.
@kygar
Като цяло съм любител на "Бас"-а, но на един определен, стегнат, бърз и с точността на чук, ако ме разбираш..... Това за мен е бас. Мразя лумкане, жужене, бучене и т.н Ако трябва ще слушам само "среди", но друго не мога. Да, обичам да ме удря в гърдите, но само ако е истинско.....
Тази концепция (след като ги сложих по този начин) съм сравнително доволен. Доста по живо стана всичко от преди. Цялостната картина е доста по реалистична. Доста по малко "бучене", и в областта на високите е по-добре(няма го гадното пясъчно звучене) За сега ги "търпя" така да се изразя.... При мен проблема е...... че бързо се насищам и разни неща почват да ме дразнят, и си казвам - "това не може да е така трябва ми нещо по-добро"
Поздрави.
My Audio system:
Monoblocks JJ- ECC99/6C4C 2W - Created by Nikolay Kolev
Marantz CD60/TDA1541A/heavy modded by Nikolay Kolev
Мрежов филтър/Схема на Аспарух Желязков/
Cabels:Interconnect Siltech London. speakers cabels:ПВА-1 copper solid core.
-
DRGeorgiev
- чете и пита

- Обратна връзка:
Здравейте,
@Proximity
Като цяло може да ти кажа,че с този говорител на Philips слушаш само грозни вряскащи среди,никакви високи,и никакъв бас,така е и с най-големите 12"-инча модели от това време!
Този оригинален проект на ОБ който си изпълнил е абсолютно вяла история!
С каквито и 15"18"-инчови професионални тави, да подпираш отдолу баса все ще е кух и твърд !
Вярно че ОБ има интересен звук, но изисква специализирани ""оригинални"" драйвери!
Рано или късно одисеята ти с ОБ ще се размие и остане само спомен във времето.
Инъче поздравления за усърдието в аудиото,можеш да се довериш на г-н Rumen Suvandjiev,да ти изработи и продаде някякви каквито и ОТ,спрямо някакъв бюджет,и направо да прескочиш загубата на време с ОБ!
Така мисля аз,надявам се, да не съм те засегнал,а на колегата "kygar" добре че му обясни за баса,
как трябва да се чува 
@Proximity
Като цяло може да ти кажа,че с този говорител на Philips слушаш само грозни вряскащи среди,никакви високи,и никакъв бас,така е и с най-големите 12"-инча модели от това време!
Този оригинален проект на ОБ който си изпълнил е абсолютно вяла история!
С каквито и 15"18"-инчови професионални тави, да подпираш отдолу баса все ще е кух и твърд !
Вярно че ОБ има интересен звук, но изисква специализирани ""оригинални"" драйвери!
Рано или късно одисеята ти с ОБ ще се размие и остане само спомен във времето.
Инъче поздравления за усърдието в аудиото,можеш да се довериш на г-н Rumen Suvandjiev,да ти изработи и продаде някякви каквито и ОТ,спрямо някакъв бюджет,и направо да прескочиш загубата на време с ОБ!
Така мисля аз,надявам се, да не съм те засегнал,а на колегата "kygar" добре че му обясни за баса,
- Proximity
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
@DRGeorgiev
Привет, разбира се че не съм се засегнал..
Глупости.. Имам представа какво слушам, и да определено не е това което трябва да е, но е по-добре от преди..... това е цялостта на занятието да достигнеш възможно най-високо ниво, но и да натрупаш опит. За да знаеш за какво иде реч, а не да отидеш и да метнеш една торба пари за "уж" добре свиреща система, добре лъсната и с 43143 награди
Имам си представа за нещата, но някак си няма да е такова удоволствието просто да отида и да си купя "съвършенството"
Поздрави
Привет, разбира се че не съм се засегнал..
Имам си представа за нещата, но някак си няма да е такова удоволствието просто да отида и да си купя "съвършенството"
Поздрави
My Audio system:
-
DRGeorgiev
- чете и пита

- Обратна връзка:
Ако ще се занимаваш с ОБ,обърни се към Audiomaster за широколентови 12",аз слушам със такива,временно, до когато имам възможност за по-сериозна покупка на по-сериозни ОТ!
Поздрави!
Поздрави!
- EmilRachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Proximity, предполагам си гледал наживо рок изпълнения, та нима там бас-касата на барабаниста не "лумка", нима бас китарата не "дудне".Proximity написа:Мразя лумкане, жужене, бучене и т.н
Нали все пак гоним реалистичния звук или търсиш може би орязания му вариант...
Басът си е нужен за всички жанрове музика, той придава фундамент и тържественост, чувство за реалистична картина, живо присъствие и още куп добавки за чувствата ни при различните жанрове музика.
Верно е, че доста трудно се постига точно свирещ бас в целия му честотен диапазон, дълбок, плътен и верен, без да се появят пикове и падове при определени октави, но си струва човек да се помъчи поне да се сдобие с него, а в последствие да се пребори със съпътстващите го негативни явления, породени от помещение или неправилно разположение на ОТ.
Разбирам те напълно, според мен трябва да смениш концепцията, едни къси предно натоварени хорни, но прецизно сметнати и изработени биха задоволили твоя вкус.Proximity написа:Като цяло съм любител на "Бас"-а, но на един определен, стегнат, бърз и с точността на чук, ако ме разбираш..... Това за мен е бас.
Казвам прецизно изработени, защото обратното води точно за това дуднене и тутнене, което не харесваш, не знам дали си чувал един специфичен, както му казват кутиен ефект - доста е неприятен на слух.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
-
[AK]
- има известен опит

- Обратна връзка:
Емиле, все пак мисля, че като референт не бива да поставяме електрическата бас китара, която може да звучи много манипулирано. Един акустичен инструмент като контрабаса, който е струнен инструмент, следва да се възпроизведе и да го чуваме и усещаме като струнен инструмент. Когато имаме оцветяване, такъв инструмент престава да звучи като струнен.
- EmilRachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
[AK], и ти си прав, ама чувал ли си как звучи същия този контрабас на ОТ, чийто бас не е от най-дълбоките, чуват се само звуците от дърпането на струните и до там, тук таме излезне някоя нота от по-високите октави на баса.
Точно това мене не ме кефи особенно.
То верно, че перфектните ОТ още не са измислени и произведени, ама все пак залагам на възможно по-широката лента, а по-точно изпълнение с хорни.
Масово ОБ представят сравнително реално звука, но им куца баса като дълбочина, още не съм чувал някой на тази платформа да е слязал под 50 херца чуваеми.
Борят се хората, местят ОБ на метър и половина от стените, подпират ги в ниските с 15 и даже 18 инчови тенджери и пак е трудна работа.
Не знам, избора си е на автора, всеки сам преценява какво търси и как ще го постигне.
Точно това мене не ме кефи особенно.
То верно, че перфектните ОТ още не са измислени и произведени, ама все пак залагам на възможно по-широката лента, а по-точно изпълнение с хорни.
Масово ОБ представят сравнително реално звука, но им куца баса като дълбочина, още не съм чувал някой на тази платформа да е слязал под 50 херца чуваеми.
Борят се хората, местят ОБ на метър и половина от стените, подпират ги в ниските с 15 и даже 18 инчови тенджери и пак е трудна работа.
Не знам, избора си е на автора, всеки сам преценява какво търси и как ще го постигне.
- haralanov
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Ако бяха да ползват говорители вместо тенджери, положението щеше да е коренно различноEmilRachev написа: подпират ги в ниските с 15 и даже 18 инчови тенджери и пак е трудна работа.
На пръсти се броят акустично отворените системи, които са покрепени по правилния начин с правилните допълващи компоненти.
-
[AK]
- има известен опит

- Обратна връзка:
Емо, съгласен съм. Възможността за възпроизвеждане на дълбок бас е хубаво нещо и не стои на въпрос. Наличието или липсата му влияе и на възприемането ни на останалата част от музикалния спектър и ако в рок музиката, в общия случай, не е чак толкова фатално да не се възпроизвежда много ниския бас, то в симфоничната музика липсата му може да е от огромно значение и да направи определени инструменти да звучат неестествено хилави, да яде от драматизма на изпълнението и т.н.EmilRachev написа:[AK], и ти си прав, ама чувал ли си как звучи същия този контрабас на ОТ, чийто бас не е от най-дълбоките, чуват се само звуците от дърпането на струните и до там, тук таме излезне някоя нота от по-високите октави на баса.
Точно това мене не ме кефи особенно.![]()
Като цяло, това, което е направил Proximity, не е класически open baffle, а по-скоро... вид незатворена конструкция - има и още по-дълбоки и разликата с проста дъска във възпроизвеждането на баса може да е доста голяма, като не се губи толкова от другите характерни добри черти на опън бафъла. Аз мисля, че ако в тази конструкция Proximity има сериозни забележки към баса - ясно чуваеми пикове, падове, то тези драйвери не са подходящи или има още какво да доизкусурява в конструкцията и разположението й в помещението.
- EmilRachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
[AK], за тези неговите Филипси съм чел, че търпят доста сериозен мод и свирват по коренно различен начин, увеличава се честотната лента в двата края, излиза сцена и детаил.... но всичко това след най-основен мод.
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
За да се чуе добре бас от ОБ е хубаво да е към 7-8 метра в диаметър... 
What would you attempt to do if you know you could not fail?
- Proximity
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
EmilRachev написа:[AK], за тези неговите Филипси съм чел, че търпят доста сериозен мод и свирват по коренно различен начин, увеличава се честотната лента в двата края, излиза сцена и детаил.... но всичко това след най-основен мод.
Аз съм отворен за предложения, ако има някой готов да се заеме с тази задача.....
My Audio system: