NIKIKOZ - моята система след последните промени

тук можеш да качиш снимки на личната си система , независимо каква е тя
Съобщение
Автор
Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: NIKIKOZ - моята система след последните промени

#16 Мнение от Ivelin Braikov »

Трудно е да се каже, че плочите са по-скъпи от дисковете.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от nikikoz »

Обяснявам :lol:
Първо, аз съм си психопат и няма да стане това с 1/2 плочи на месец.
Второ, подобен грамофон без РИА не става. аре още 5000 лева
Трето, за да стане това цялото нещо трябва да продам ГРАЙФЪНА, иначе просто "немам време"

Тоест проблема е на повече от едно място....
За връзка с мен: nkozev@solo.bg

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Ivelin Braikov »

nikikoz написа:Истината е че когато чуеш звук от хубав грамофон разбираш каква измама реално са дигиталните формати.
Ако си го усетил, няма нужда да обясняваш, защото ми е ясно, че не след дълго ще слушаш повече плочи отколкото други формати.
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от nikikoz »

Не обяснявам а споделям...

За това казвам че за да мина на грамофон трябва да пордам ЦД плеъра, който така или иначе би станал излишен.

Аватар
Mo
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#20 Мнение от Mo »

nikikoz написа: За това казвам че за да мина на грамофон трябва да пордам ЦД плеъра, който така или иначе би станал излишен.
Някои албуми (много де), освен че никога не са издавани на ЛП-та, трудно се и намират с желаното качество. Инак доста стойностен грамофон може да се получи на по-ниската цена от тази на CD player. Проблема наистина е с набавянето на записи, поне за мен.
Христо.

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от EmilRachev »

nikikoz написа:Обяснявам :lol:
подобен грамофон без РИА не става. аре още 5000 лева
Тук съм на мнение, че си яко в грешка - висококачествена лампова РИАА струва много по-малко пари, в момента ми изработват такава, та съм в час.
В момента се сещам за двама човека, които биха ти изработили най-висок клас РИАА и ще ти вземат доста под 5 хилки, гарантирам ти.

А за продаването на сд-плеъра не виждам смисъл, много от любимата ти музика никога няма да я намериш на винил, най-малкото не е издавана на аналогов носител никога...
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете
ТУК

Аватар
Mo
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#22 Мнение от Mo »

nikikoz, в други теми се опитаха да ви обяснят, че този форум е базиран на умение на хората да слушат и да търсят начин за максимална прозрачност на цялата техника, която ползваме за пресъздаване на музиката. А именно музиката има значение, а не парите които даваме за нея. Защо го казвам ли, ми многократно е коментирано, че отпреди 20 години не останаха аудио глобални фирми, които да произвеждат и продават продукти с качество/цена. А под качество визирам-за ухото и окото. Днес ухото е позабравен(да не казвам не съществуващ) фактор в продуктите, гонят се числа, таблици, суми...все неща, които въпросното ухо/уши (извинявам се че се изразявам като дебил, но...) не възприема. Т.е. РИИА-та, за 5000лв която сте си харесал, която съм сигурен, че изглежда страхотно, но съм сигурен, че ще звучи по-зле(обърнете внимание, не казвам малко по-добре или еквивалентно а, ПО–ЛОШО) от DIY такава, поради едно единствено, но задължително условие-да гали ухото, да звучи добре, да рисува картини пред вас от звуци, просто да е МУЗИКАЛНА(да пее както казваме тук :) ). А как е възможно ли, ми човекът който ще ви я конструира, няма 500+ магазина в цял свят, няма маркетингова стратегия за новата година, няма нормативи за гонене в отдел продажби, защото просто не разполага с такъв отдел. Да има си стая, гараж или ателие с малко или повече техника, но преди всичко има ушички (ахаххаха ще е готино да има глухи конструктори и фирми като DEAF AUDIO), и има идея как трябва да звучи нещо, т.е. има някаква идея, гони се нещо свързано с музиката. Да това може да не е вашето/моето усещане, възприятие как да звучи, но го има. Големите разработчици/фирми имат други приоритети, както споменах. Хората, децата основно не знаят как звучи истинската музика. Те си мислят, че Иподчето е номер 1 а в дискотеките, саунда е покъртително МОЩЕН(никъде не се споменава качество освен в цифри като битове и ватове). Затова и не им се налага да произвеждат артикули, които да звучат вярно и красиво, просто съвременния купувач не възприема и дори не харесва ако му се пусне нещо добре направено, а и ако не е скъпо също, защото означава че има нещо нередно щом не е торба пари. Ах надявам се, че ще ме разберете или вече знаете за какво говоря, правя го само защото си мисля, че за вас музиката има значение. Знам, че по-старите съфорумници са го разбрали това много отдавна и са се поизморили да се опитват да го обяснят на "глухите" като мен преди година.
С уважение, Христо!

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от nikikoz »

Благодаря за обяснението Христо. Не искам да споря, няма правени или купешки, красиви или грозни... има свирещи и НЕсвирещи. Факт, има свирещи правени неща и несвирещи купешки, какво означава това...нищо. Всеки има уши на главата си, всеки има право да слуша това което иска, само не искам темата ми да става говорилня от знаещи/незнаещи или чуващи/нечуващи.

Аватар
EmilRachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от EmilRachev »

nikikoz, няма какво да ти оспамваме темата.
Ако си навиеш на масрафа за свестна лампова РИАА, просто помоли някой с такава, изработена от Аспарух или Симон да те покани да послушаш.
Забелязал съм от писанията ти, че си много претенциозен откъм звук, явно имаш добър слух.
Отиди, послушай и сам си прецени.
Доста добре се движиш, Успех в бъдещите начинания! :wink:
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете
ТУК

kygar
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#25 Мнение от kygar »

nikikoz написа:Благодаря за обяснението Христо. Не искам да споря, няма правени или купешки, красиви или грозни... има свирещи и НЕсвирещи. Факт, има свирещи правени неща и несвирещи купешки, какво означава това...нищо. Всеки има уши на главата си, всеки има право да слуша това което иска, само не искам темата ми да става говорилня от знаещи/незнаещи или чуващи/нечуващи.
Да,такава е и моята истина,радвам се,че мислим и виждаме еднакво ! Поздрави!!! :D

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Nanko Rusev »

Най-добрият начин да се чуе коя RIAA колко свири и какво е отношението й пари:качество е при директно сравнение. Теоритизирането във форума няма да доведе до нищо добро.

това се отнася за всичко, вкл. предни рупори и т.н. :oops: жалко, че се налага да го напомням.

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от nikikoz »

Ще кажа само едно....най на края някой да напише каква е реалноста. Нанко имаш бира от мен.

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от nikikoz »

Ето от това се страхувах, тук в този форум е пълно с теоретици които без да знаят за какво избобщо говорят вече знаят как свири. Приемат максимата че от правеното по хубаво нема и това е. Причината е проста и се крие в баснята за киселото грозде, но това си е за тяхна тяхна сметка. Казвам го за последно, никога не съм казвал че няма свирещи правени неща, по моите лични стандарти те са много малко обаче. Голямата част от правените неща в България свирят много добре за цената си но това в никой случай не ги прави... толкова добри като звук а като стойност. Когато човек иска да постигне едно заслужаващо коментар ниво се изисква елементна база и компоненти който ако ще без пари да бъдат сглобени сами по себе си струват толкова че няма начин крайния продукт да бъде евтин. Имаше една приказка за водата, боята и още нещо, ами не става...

Аз съм слушал вероятно стотици системи в КЪЩИ, слушал съм хиляди компоненти по шоуруми, приятели и в чужбина и то от около 20 години. Малко са стойностните системи в България който да не съм слушал и въпреки всичко това казвам КОГАТО ЧУЯ МОГА ДА КОМЕНТИРАМ без значение какво си мисля на базата на опита който имам. Много е просто аз лично вярвам, че музиката е силно СУБЕКТИВНО изживяване и може да има само генерални принципи но не и правила. Има нещо което е важно когато говорим за слушане, повечето хора имат предварителна нагласа кое ще свири и кое не. Имаше един колега в предишен мой пост който беше написал "нещо ми подсказва че правения от мен кабел ще надсвири този прехвален скъп кабел" Питам ( ама не искам отговор) защо изобщо да си губя времето да каня този човек в нас, за да ми каже нещо което вече ми е казал ли. Има си закрити тестове и там няма правено и купешко а свирещо и несвирещо, точка.

Основната част от хората тук наистина само ТЕОРЕТИЗИРАТ. В България има две РИАА (като не съм убеден че второто е все още тук) за които говоря а се оказа че тук вече има толкова хора който знаят че не свирят по добре от това или онова, е КАК СТАНА ТОВА БРЕ ХОРА. Питам аз и отговор не искам. Заблудата е сладко нещо УВАЖАЕМИ аудиофили, и колкото и да е неприятно за една голяма част от хората във форума има купешки компоненти който за да бъдат надсвирени трябва да се дадат почти същите пари колкото те струват а когато се вземат на втора ръка може да се окаже, безмислено. Ама не щом не е правено от някой местен ентусиаст не е хубаво. Ама вие какво си мислите че са скъпите фирми, нищо повече от някой вече станал известен в повече от една страна ентусиаст :D

Иначе продължавайте да си спорите без да слушате и след 10 години ще сте там където сте и сега....и вместо да слушате какво ви казват други хора вземете да слушате звука от системите и самата музика най вече. Най ми е жал когато някой говори за качество на звука и музика а се оказва че личната му колекция е няколко записвани или рипвани диска.... ХАЙ ЕНД НЕ Е ЗВУК А ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТА

Успех на всички

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от velinski »

nikikoz написа:Голямата част от правените неща в България свирят много добре за цената си но това в никой случай не ги прави... толкова добри като звук а като стойност. Когато човек иска да постигне едно заслужаващо коментар ниво се изисква елементна база и компоненти който ако ще без пари да бъдат сглобени сами по себе си струват толкова че няма начин крайния продукт да бъде евтин. Имаше една приказка за водата, боята и още нещо, ами не става...
Тук ми се струва, че ти почваш да теоретизираш :)
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от nikikoz »

ами аз съм си теоретик Велински не го ли разбрахте вече. Пиша си разни глупости за да ми минава времето :D Само ще кажа ( сигурно за 100тен път) хубав и лош звук са силно субективни понятия. Освен ако някой не вярва че може да бъде обективен :lol:

Ето защо субективно погледнато написаното от мен е моята истина. Който не е съгласен с мен, да си гони неговата истина. Аз моята на ниой не я налагам....само я споделям. "Има три вида истина, моята твоята и самата истина" или ако искаш " всяка истина спира да бъде истина в момента в който я кажеш на някой друг" все думи на много по мъдри от мен :D

Публикувай отговор

Обратно към “Моята система”