Едно на ум за Еконт...

Съобщение
Автор
Аватар
QQE03
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Едно на ум за Еконт...

#1 Мнение от QQE03 »

Здравейте, колеги, публикувам тази тема, заради една случка, която стана в офиса на Еконт-Ямбол.
Та отивам аз да си получавам една пратка. И за мой късмет тя се оказа най-долната от една камара други; в опита си служителката да я извади събори всички останали на земята. И това не е всичко - въпросните паднали стоки бяха върнати на рафта толкова грубо, та чак си представих какъв скандал бих вдигнал, ако там беше нещо мое.

Съветами към всички е - опаковайте добре пратките си, когато използвате родните куриерски служби, че днес направо останах без думи...
Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса...

House_Boy
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Едно на ум за Еконт...

#2 Мнение от House_Boy »

На мен като ми доставиха говорителите от steadygroup едната кутия беше смачкана. Съответно шасито на говорителя сущо беше огънато. Вярно говорителите не са кои знае какво, но не е там въпроса. Наистина изобщо не се съобразяват от еконт

nikolai_dimitrov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от nikolai_dimitrov »

Поръчах си ферити и доидоха на сол.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

А ако може да видите как се хвърлят кашони от триметрова рампа при въздушните превози...
За да си спестим разочарованията трябва да опаковаме добре или да изпращаме подробни инструкции на изпращача. Устройството в кашона трябва да е уплътнено добре и да не се чува хлопане при силно разклащане.
Уплътнители тип "пуканки" по никакъв начин няма да опазят тежки изделия. Най-добре е да се уплътнява с допълнителни листове велпапе и плътен стиропор.
Специално високоговорители (драйвери) е най-безопасно да се изпращат здрави закрепени лице към лице с парче картон между тях или завинтени за парче шпертплат с дебелина поне 5мм.
Лампите - увити с меко велпапе и поставени всяка в отделна кутийка.

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Veselin Krachunov »

Никога не съм имал проблеми нито с Еконт, нито с която и да е друга куриерска фирма. Лампи, говорители, техника, елементи - винаги всичко е пристигало безпроблемно. Пускайте ги добре опаковани (не разчитайте на техните си пликчета/опаковки), изрично при предаването декларирайте, че са чупливи (дори и да не са), и проверявайте че ги маркират като такива, и няма да имате проблеми и вие.
Единственият им е гаф е бил да мине куриера покрай офиса, да не намери никой там и да не се обади, нито да остави бележка...
И още - ако помолите да ви ги пращат "до поискване" до най-близкия и удобен за вас офис на съответната фирма - спестявате допълнителни рискове от деянията на недобросъвестни куриери. Освен това си спестявате неудобството да карате някого да чака пратката, като цял ден виси на съответния адрес, а е и малко по-евтино.
Иначе момчетата са сравнително съвестни - веднъж един така се беше изгърбил да мъкне един 45 кг. акумулатор до 14-я етаж без асансьор, че чак ми стана жал за него :)

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от begemot1 »

Еконт са франчайз компания, зависи какви са хората от съответния офис....
Наистина си опаковайте добре нещата, не разчитайте на тях.Искайте стикер "чупливо " и " не палетизирай" :D
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от DLS »

Аз ги ползвам всеки ден - и пращам и получавам. Досега нямам нито една повредена пратка. Вярно е че в някои офиси подхождат грубичко, но от един офис не можем да съдим за цялата фирма.

jazko
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#8 Мнение от jazko »

От Еконт не съм имал проблем до сега. Важното е на какви хора ще попаднеш в конкретен офис. За да се предпазя от евентуални проблеми, карам продавача да опакова стабилно стоката, същото правя и аз когато пращам.

Поздрави

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Marian Lozev »

....аз също не съм имам проблем, но грамофон не бих им пратил. :mrgreen:
За да нямам проблеми, взимам при опаковането 1/3 по голям кашон и запълвам с смачкани весници празното място и слагам лепенка чупливо пиша електроника и внимават. :wink:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от DLS »

От известно време има и застраховки вървящи с етикета чупливо.

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от begemot1 »

DLS написа:От известно време има и застраховки вървящи с етикета чупливо.

да . но ако стане нещо ти искат документ за стойноста на застраховката.
тоест пускаш сд плеар с наложен платеж 30.00лв и застраховка на стойноста на НП -30.00лв
обаче го потрошват !!!
и за да ти изплатят щетата искат документ да докажеш че струва 30 лв.
плеъра е обаче 5 ръка на 20 години и.......довиждане :x
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от DLS »

Taка е, но мисля че имаше и опция при липса на фактура да се определи някаква стойност като средна цена.
Все пак е нещо впредвид, че струва доста евтино тази екстра. Досега не ми се е наложило да я ползвам.

jazko
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#13 Мнение от jazko »

Ако се пазарува от някой онлайн сайт, доставя се с някоя фирма, копието от фактурата, на която е цената, която си платил за стоката върши ли работа?

Аватар
QQE03
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#14 Мнение от QQE03 »

http://www.econt.com/2010/10/intervju/" onclick="window.open(this.href);return false;
Само слабите се стремят към порядък, силните владеят хаоса...

jazko
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#15 Мнение от jazko »

Нанко, визирах стока втора употреба, но ми стана ясно след последния пост на QQE03

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”