Моето домашно аудио
- niki81vd
- чете
- Обратна връзка:
Моето домашно аудио
Последно промяна от niki81vd на Чет Сеп 02, 2010 12:15 pm, променено общо 2 пъти.
Вярвайте си, но не се взимайте на сериозно! 
It's a SONY
It's a SONY
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Моето домашно аудио
Xplode - не бяха ли кар драйвери ?
Какво целиш с твойта система за "домашно аудио" ?
Какво целиш с твойта система за "домашно аудио" ?
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- niki81vd
- чете
- Обратна връзка:
Да , кар драйвери са. Преди тях пробвах с още няколко марки и в крайна сметка се спрях на тези, имах възможноста да ги сравня с оригиналните руски и тези бяха с по висока оценка, на руските им идваше много нанагорно и крещяха за ремонт, а рядко някой майстор ги докарва до оригиналния вид. Какво целя, целя приличен звук, да мога да си слушам любимите парчета, да се веселим по купоните. Проблема е че всичко фабрично е пестено от качеството (говоря за ниски класове), едно време се е работило за име, сега името продава.
И все пак не можах да разбера въпроса ти (какво целя) какво цели според теб човек, който влага средства в такъв вид техника и си прави мод на това което има и по някакъв начин не одобрява ???????
И все пак не можах да разбера въпроса ти (какво целя) какво цели според теб човек, който влага средства в такъв вид техника и си прави мод на това което има и по някакъв начин не одобрява ???????
It's a SONY
It's a SONY
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Честито и приятно слушане. Мисля, че има шанс да продадеш всичко и с парите да си направиш прилична стерео система.
Успех!
Успех!
- tino_tkd
- има известен опит

- Обратна връзка:
Имаме мисля колеги от Пловдив, които няма да ти откажат едно слушане на истинска система.
Във форума има и купища полезна информация, която е препоръчително да прочетеш и като чуеш истинска система ще разбереш колко пари и труд си хвърлил на вятъра. (не се коси - повечето сме минали по тоя път, аз дори още съм на него
)
Просто като гледам това, което си спретнал се чудя къде е певачицата и човека с йониката
Във форума има и купища полезна информация, която е препоръчително да прочетеш и като чуеш истинска система ще разбереш колко пари и труд си хвърлил на вятъра. (не се коси - повечето сме минали по тоя път, аз дори още съм на него
Просто като гледам това, което си спретнал се чудя къде е певачицата и човека с йониката
-
DRGeorgiev
- чете и пита

- Обратна връзка:
Чак ми се
.Нито за купони става,нито за домашно,чети много във форума!!!!
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
не исках да съм груб с теб за това зададох въпрос си какво целиш даже съм сложил ДОМАШНО АУДИО в кавички - ако искаш да вдигаш шум със системата си определено си постигнал нещо, но за всичко друго - просто не става.niki81vd написа:...
В сайта има много статии за това как правилно да изградим една домашна аудио система - можеш да ги прочетеш. Само ще спечелиш от това.
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Topics" onclick="window.open(this.href);return false;
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE

CHE
-
kygar
- чете и пита

- Обратна връзка:
Този младеж е в началото на кръстопът! Дали ще хване верният път,или ще пътува в аудионевежество-това зависи само от него! 
- niki81vd
- чете
- Обратна връзка:
Мнооого вода изтече от началото...
Не съм се хванал да правя лични проекти, просто защото нямам познанията и времето...
Но определено отдавна приключих с автомобилните говорители... Всеки трябва да си мине по своя път, да направи своите грешки...
Зачетох се в една стара тема на Kissman за многоканалното аудио... Аз лично не го предпочитем, даже вкъщи съм с две системи. Едната си е чисто стерео, която си е само за музика, многоканалния е вързан към телевизора и блурей плеъра.
https://1drv.ms/i/c/783f1864af953284/IQ ... I?e=jfIqgf
Колкото и да се мъчех с един стар ресивър , сменях захранване, охлаждане, кондензатори... Не че нямаше положителен ефект, но си беше забавление, без желания резултат.
В крайна сметка започнах да гледам изпълнението на усилвателите, елементите по пътя на звука.. И така стигнах до една машина на 30 + години...
След като беше вече при мен се започна подмяна на всички електролити, дори и работните... Почистване на всички превключватели, подмяна на термопастата навсякъде, смяна на вариаторните резистори за настройка, с многооборотни. Всички предпазителни резистори бяха подменени и разбира се добавих принудително охлаждане на усилвателя, не че някога се е включвало.
С колоните бе голяма драма... Вече имах едни кутии за 15 инча...
Реших , че те ще си останат и започнах да търся подходящи говорители (обратно на всякаква логика)
Така стигнах до едни широколентови на ОБЕРТОН със 102.5 децибела чувствителност, стигащи до 4 500 херца...
Оттам след консултация с производителя натъкмих и един драйвер за високите заедно с филтър...
После се започна натъкмяването на фазоинвертора, за да постигна това, което ми харесва на мен...
Сега в края на четвъртата година от началото на целия този филм, имам желания резултат...
През проекта минаха няколко усилвателя, докато намеря правилния...
Минаха няколко CD плеъра, докато по трудния начин стигна до правилния с мисълта, че ... "ама всички са еднакви, какво толкова има в другия за толкова пари"
Ами, първоначалната ми система, все още си е вкъщи, но там липсват много от звуците, които чувам тук... Там звука е разен и скучен, тук е богат и динамичен...
Не съм се хванал да правя лични проекти, просто защото нямам познанията и времето...
Но определено отдавна приключих с автомобилните говорители... Всеки трябва да си мине по своя път, да направи своите грешки...
Зачетох се в една стара тема на Kissman за многоканалното аудио... Аз лично не го предпочитем, даже вкъщи съм с две системи. Едната си е чисто стерео, която си е само за музика, многоканалния е вързан към телевизора и блурей плеъра.
https://1drv.ms/i/c/783f1864af953284/IQ ... I?e=jfIqgf
Колкото и да се мъчех с един стар ресивър , сменях захранване, охлаждане, кондензатори... Не че нямаше положителен ефект, но си беше забавление, без желания резултат.
В крайна сметка започнах да гледам изпълнението на усилвателите, елементите по пътя на звука.. И така стигнах до една машина на 30 + години...
След като беше вече при мен се започна подмяна на всички електролити, дори и работните... Почистване на всички превключватели, подмяна на термопастата навсякъде, смяна на вариаторните резистори за настройка, с многооборотни. Всички предпазителни резистори бяха подменени и разбира се добавих принудително охлаждане на усилвателя, не че някога се е включвало.
С колоните бе голяма драма... Вече имах едни кутии за 15 инча...
Реших , че те ще си останат и започнах да търся подходящи говорители (обратно на всякаква логика)
Така стигнах до едни широколентови на ОБЕРТОН със 102.5 децибела чувствителност, стигащи до 4 500 херца...
Оттам след консултация с производителя натъкмих и един драйвер за високите заедно с филтър...
После се започна натъкмяването на фазоинвертора, за да постигна това, което ми харесва на мен...
Сега в края на четвъртата година от началото на целия този филм, имам желания резултат...
През проекта минаха няколко усилвателя, докато намеря правилния...
Минаха няколко CD плеъра, докато по трудния начин стигна до правилния с мисълта, че ... "ама всички са еднакви, какво толкова има в другия за толкова пари"
Ами, първоначалната ми система, все още си е вкъщи, но там липсват много от звуците, които чувам тук... Там звука е разен и скучен, тук е богат и динамичен...
It's a SONY
It's a SONY
- niki81vd
- чете
- Обратна връзка:
Ето и малко измервания...
Снимка:
1: без никакви корекции
2: след корекции с еквалйзера
3: понеже имаше пик на около 150 херца, се наложи да правя промени по еквалйзера, за да намаля силата на тези честоти
4: е от мястото, на което седя , когато слушам музика след всякакви видове корекции
Снимка:
1: без никакви корекции
2: след корекции с еквалйзера
3: понеже имаше пик на около 150 херца, се наложи да правя промени по еквалйзера, за да намаля силата на тези честоти
4: е от мястото, на което седя , когато слушам музика след всякакви видове корекции
It's a SONY
It's a SONY