Аз се сетих коя лампа е ОТ100 - имам една такава, много е красива

С бяла база е, нали?
Гого, чувал съм ГМ70 да свири доста добре на 450 волта. Но трябва да и пуснеш малко повече отопление.gogo написа:Ако трябва да съм честен, за 1200в анодно направо ще се откажа от ОТ100 и ще мина към ГМ70 - и нейните изисквания за изходен траф (по-точно голяма индуктивност и мизерни паразитни параметри) са железни (това във връзка с Ri), както и за ОТ100. Блазни ме идеята да пробвам ОТ100 при "човешки" напрежения - 400-550в, където ГМ70 доказано не свири, но за сметка на това Г811 доказано свири, и не се доразсвирва осезаемо повече при повишаване на анодното над "човешките" стойности. Разбира се, това са съвсем различни лампи, но имам лееека неприязън към високи напрежения
Да, 6н13с, 6н5с (понеже от тези имам).
С бяла керамична база и внушителен вид е ОТ100, за съжаление нямам.
Да, аз също съм изследвал ефекта на подобряване на звука при увеличаване на отоплителното напрежение, само че при маломощни (предусилвателни) лампи. Но се притеснявам да приема това като постоянна мярка - за експеримента ОК, но в дългосрочен план не бих го направил, особено ако се отнася за мощни лампи, а още повече за директноотопляеми.Kiril Kirilov написа:Гого, чувал съм ГМ70 да свири доста добре на 450 волта. Но трябва да и пуснеш малко повече отопление.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта