Момчил ГУ-50 SE
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Момчил ГУ-50 SE
Определено ще има раздвижване след 2/3 месеца пек....
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Ще си покаже , вие оставете това на мен ! 
Имам си идея ,взел съм го под внимание ....
А и да не казвам, как не пестя от лепило и др....

Имам си идея ,взел съм го под внимание ....
А и да не казвам, как не пестя от лепило и др....

- cecoEL34
- има опит
- Обратна връзка:
Поздрави , Момчиле ! Усилвателят ми с ГУ-50 , стои в един шкаф , точно поради тази причина . Дървото беше импрегниран тик - уж ,,непоклатим" Трябва да ти направя снимки , за да видиш как се отвори на снадките след около месец експлоатация . Да не споменавам канския труд за обработката преди това....Alexander Gekov написа:Момчиле, станало е много добре.
Един въпрос. Температурата, която ГУ50 отделя, съвсем не е за пренебрегване. Не мислиш ли, че съществува риск да се напука фурнира?
Поздрави.

ПП. Цокъла на лампата няма директен допир с дървото и въпреки това...
"Deep Purple" e стил на живот .
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Да разлая кучетата и аз !

-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Изглеждат много сладки
Поздравления!

Поздравления!
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
.... Еваларка за плазмите , но моя съвет е да послушаш от начало(300/400 часа) без тях ,заслужава си!. 

Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Закъснение на кенетронното включване . Схемата е на Даниел Петров ! За което му благодаря , понеже е едновременно просто лесно бързо и ефективно решение на проблема с предварителното подгряваня . 
В момента около 15-20 секунди изчаква и включва , може да се коригира с подмяна на един кондензатор .
Как мислите 15 сек достатъчни ли са според вас ?

В момента около 15-20 секунди изчаква и включва , може да се коригира с подмяна на един кондензатор .
- DJ Popa
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Според мен не са достатъчни. Мисля , че оптимума ще е около 60сек.Momchil написа: Как мислите 15 сек достатъчни ли са според вас ?
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Моите ги настройвам на минута също
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
15 сек. е малко. 45 е доста по-добре (хем не се чака отегчително много, хем лампите са относително загрели). Между 60 и 120 сек. е оптимума.
Но това са евтини лампи - не ти трябва да ги пазиш чак толкова, освен ако не е за спорта...
В случай че си решил да спортуваш - по-голям ефект ще има ако сложиш регулатор на ток (пак разработка на Даниел), който ограничава стартовия ток на лампите (докато отопленията са студени и съпротивлението им е ниско) до номиналната му стойност. Че иначе ECC-то "светва като крушка" в първоначалния момент, а сигурно и ГУ-то се препържва докато стопли...
Но това са евтини лампи - не ти трябва да ги пазиш чак толкова, освен ако не е за спорта...
В случай че си решил да спортуваш - по-голям ефект ще има ако сложиш регулатор на ток (пак разработка на Даниел), който ограничава стартовия ток на лампите (докато отопленията са студени и съпротивлението им е ниско) до номиналната му стойност. Че иначе ECC-то "светва като крушка" в първоначалния момент, а сигурно и ГУ-то се препържва докато стопли...
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Точно си говорихме с едни френдове по темата... измерете няколко лампи от един вид и ще видите, че има серизона разлика в консумацията на отопленията, до -50/+50мА от каталожната стойност.Veselin Krachunov написа:до номиналната му стойност
Тоест с генератор на ток има опасност да недоотоплим или да преотоплим лампа.
Генераторът от друга страна е много необходим при първоначален пуск на студена лампа, особено директноотопляема и особено топлена от акумулатор
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Даже са многоMomchil написа:....

Някои от нас изобщо не ползват такива закъснители

Министерство на Звука
We are the Musicmakers
We are the Musicmakers
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
....
Аз предпочитам да не разхождам тока толкова , че туко виж взел и ме ударил.

- Momchil
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Добре де глупаво ли е да включвам отоплението на кенетроните по късно и ще повлияе ли това на техния живот ?
Как би било по добре при положение ,че напрежението е високо на анодите ?
Ако използвам тази схема със закъснение да комутирам по отделно с по две релета двете захранвания на всеки кенетрон по добре ли ще е и дали няма да ми възникнат някъкви др. пречки ?
Съжалявам за многото въпроси просто искам да си поиграя повече , не само за да стане а и за да науча нещо повече !
Поздрави :Момчил
Как би било по добре при положение ,че напрежението е високо на анодите ?
Ако използвам тази схема със закъснение да комутирам по отделно с по две релета двете захранвания на всеки кенетрон по добре ли ще е и дали няма да ми възникнат някъкви др. пречки ?
Съжалявам за многото въпроси просто искам да си поиграя повече , не само за да стане а и за да науча нещо повече !
Поздрави :Момчил