въпрос за кабел
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Кабели предназначены для работы в межблочных и внутреннихсоединенияхобщепромышленных и бытовых радиотехнических устройствах, а также длясистем телевидения в диапазоне от -40 до 70 град. С. Конструкция: - внутренний проводник из медной проволоки (СН 2х1/0, 60) имеднойлуженой проволоки (СН 1х1/0, 39); - изоляция из полиэтиленанизкой плотности; - внешний проводник в виде оплетка из медныхлуженых проволок; - оболочка из поливинилхлоридного пластиката.
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: въпрос за кабел
Здравейте!
За да не отварям нова и ненужна тема, пиша тук
Системата е за PC - 5.1 канална... за да си прекарам задните сателити ми трябват удължения по около 4 метра... Възможностите които ми предлага града са "силиконов" кабел със сечение 0,4мм^2 или 0,7мм^2. Кой ще е по подходящ за сателит с такава характеристика - 20 watts RMS (into 8 ohms, @ 1 kHz, @ 10% THD)? Четох тук темата за RCA-тата, но не получих, като че ли нужното инфо (не ми трябва като на запиталия чак такива качествени чинчове за кой знае каква система/ нужни са ми бюджетни такива - цена-качество... идеи?... [ да е популярна верига магазини ] за начало ще се свързва с каквото предлагат тук магазините.. после ще се сменят с по хубави ). Търсят се male и female чичонве, защото удължението ще представлява кабел с вход (M RCA ) и изход (F RCA) Тук мисля е и въпроса за посоката на кабела... как да я определя ?
Прочетох какво е THD в уикито, но каква роля изпълняват процентите във характеристиката на всеки сателит?
П.С. Сателитите не подлежат на разглобяване... т.е. без предложения за централно подменяне на кабела... за момента вариатна е това, за в бъдеще може и мостов кабел с сеч. 4кв. да сложим
Благодаря предварително за всички мнения и на всички отзовали се... Открих форума днес и от това, което изчетох мисля, че тук има доста професионалисти, които оказват незаменим съпорт
Поздрави!!!
За да не отварям нова и ненужна тема, пиша тук
Системата е за PC - 5.1 канална... за да си прекарам задните сателити ми трябват удължения по около 4 метра... Възможностите които ми предлага града са "силиконов" кабел със сечение 0,4мм^2 или 0,7мм^2. Кой ще е по подходящ за сателит с такава характеристика - 20 watts RMS (into 8 ohms, @ 1 kHz, @ 10% THD)? Четох тук темата за RCA-тата, но не получих, като че ли нужното инфо (не ми трябва като на запиталия чак такива качествени чинчове за кой знае каква система/ нужни са ми бюджетни такива - цена-качество... идеи?... [ да е популярна верига магазини ] за начало ще се свързва с каквото предлагат тук магазините.. после ще се сменят с по хубави ). Търсят се male и female чичонве, защото удължението ще представлява кабел с вход (M RCA ) и изход (F RCA) Тук мисля е и въпроса за посоката на кабела... как да я определя ?
Прочетох какво е THD в уикито, но каква роля изпълняват процентите във характеристиката на всеки сателит?
П.С. Сателитите не подлежат на разглобяване... т.е. без предложения за централно подменяне на кабела... за момента вариатна е това, за в бъдеще може и мостов кабел с сеч. 4кв. да сложим
Благодаря предварително за всички мнения и на всички отзовали се... Открих форума днес и от това, което изчетох мисля, че тук има доста професионалисти, които оказват незаменим съпорт
Поздрави!!!
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Системата ти най-вероятно е непретенциозна. Взимай от 0.7мм кабела и каквито чинчове намериш и си ти
Амии... по препоръка на продавача в един музикален магазин купих 5-метров кабел с по 2 чинча от 2те страни... разделих го (т.е. отлепих 2та залепени кабела) и получих желания резултат, но... изненадата беше, че когато удължих сателитите, звука от тях беше осезаемо по-слаб Удълженията са определено с по малко сечение (той е доста по-тънак... ако има голямо значение... уж нямало да има след като всяка колона е с 8 ома сътротивление и 20 вата мощност...) от оригиналния кабел. Пробвах и със по-къс - 3-метров - пак същото
Въпроса ми е дали с кабел с по-голямо сечение/по-качествен проблема ще се разреши или е просто от увеличеното разстояние?
Поздрави!
Въпроса ми е дали с кабел с по-голямо сечение/по-качествен проблема ще се разреши или е просто от увеличеното разстояние?
Поздрави!
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Свързал си озвучителни тела с интерконект кабел ?!?pn3r написа:Амии... по препоръка на продавача в един музикален магазин купих 5-метров кабел с по 2 чинча от 2те страни...
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Да не би да имаш предвид банани?pn3r написа:Амии... по препоръка на продавача в един музикален магазин купих 5-метров кабел с по 2 чинча от 2те страни
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
Точно ето с такъв:
Просто отлепих двете слепени изолации за да получа 2 кабела... Ползвам муфички за връзка м/у два мъжки чинча (не че има значение )
От него ли е проблема със загубата на мощност?
Просто отлепих двете слепени изолации за да получа 2 кабела... Ползвам муфички за връзка м/у два мъжки чинча (не че има значение )
От него ли е проблема със загубата на мощност?
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Купи си обикновен мостов кабел 2Х1 квадрат и го използвай него!
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Най-вероятно да.pn3r написа:От него ли е проблема със загубата на мощност?
По-точно ще можеш да си отговориш, ако го замериш с омметър.
Според мен нещо не сте се разбрали с продавача.
Мостовият кабел наистина е решение, а освен това няма проблеми при вграждане в стена.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Офис системата ми (китайско 2.1 за 95 лева ) е с колонен кабел с чинч накрая предполагам и тук е това случая
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
И аз съм виждал такова нещо, но омметърът ще реши най-точно къде е проблемът.
"Офис система"?... По-горе съм писал каква е и колко канална е
А от къде е... ми ясно е... това което масовия куповач може да си позволи е почти винаги от там (не е 95 )
"колонен кабел"...? някой да поясни... Да с чинч е на края на всеки сателит... иначе за какво ще купувам такъв кабел...
Омметърът няма от къде да намеря... най-много мултицет. С него ще стане ли, ако да какво
Да замеря изхода и после да замеря края на 5м-я кабел ли?
А от къде е... ми ясно е... това което масовия куповач може да си позволи е почти винаги от там (не е 95 )
"колонен кабел"...? някой да поясни... Да с чинч е на края на всеки сателит... иначе за какво ще купувам такъв кабел...
Омметърът няма от къде да намеря... най-много мултицет. С него ще стане ли, ако да какво
Да замеря изхода и после да замеря края на 5м-я кабел ли?