Дървени хорни
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не зная за Цецо, но аз наистина още пазя някъде такъв триъгълник. Минимум на 40 години! Ще се опитам да го намеря и да видя каква е дървесината.Teodor Gugulanoff написа: Спомни си триъгълниците, с които евентуално си чертал преди години; някои такива екземпляри могат да "засрамят" доста от пластмасовите си събратя
- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Със сигурност-моят е бук(което е странно)... И той датира тям някъде, от около 40 години... Но не зная дали е обработван с нещо...Rumen Suvandjiev написа:Не зная за Цецо, но аз наистина още пазя някъде такъв триъгълник. Минимум на 40 години! Ще се опитам да го намеря и да видя каква е дървесината.Teodor Gugulanoff написа: Спомни си триъгълниците, с които евентуално си чертал преди години; някои такива екземпляри могат да "засрамят" доста от пластмасовите си събратя
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- K.Konstantinov
- има опит
- Обратна връзка:
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Здравейте, искам да се включа в темата с няколко въпроса, върху изработката(можеби най-основните
).
1. Някой има ли ядея, долу горе какви обороти на въртене трябва да се гонят? Питам, понеже при по-малки си мисля, че може дървото да се зацепи, а пък по-големи, малко усложняват конструкцията (мое мнение, до сега не съм се захващал с такова нещо, но от доста време ми се върти в главата)
2. Механизмът, който движи ножът. Идеи за направата му. Минават ми идеи, но най-стабилна в "домашни" условия ми се струва - "Магаре", което се движи напред назад по някакви импровизирани релси и нож който да се захваща за магарето, с достатъчно дълго рамо, за съответния рупор, с възможност за движение наляво и надясно.
Поздрави,
Георги

1. Някой има ли ядея, долу горе какви обороти на въртене трябва да се гонят? Питам, понеже при по-малки си мисля, че може дървото да се зацепи, а пък по-големи, малко усложняват конструкцията (мое мнение, до сега не съм се захващал с такова нещо, но от доста време ми се върти в главата)
2. Механизмът, който движи ножът. Идеи за направата му. Минават ми идеи, но най-стабилна в "домашни" условия ми се струва - "Магаре", което се движи напред назад по някакви импровизирани релси и нож който да се захваща за магарето, с достатъчно дълго рамо, за съответния рупор, с възможност за движение наляво и надясно.
Поздрави,
Георги
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
- haralanov
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Стандартни пластмасови рупори. Единственото хубаво при тях е, че ползват контура на JMLC, който всъщност е трактриса с много плавно закръгление на устата. Това е най-удачното решение наистина, но е приложимо само за средночестотни хорни, поради големия диаметър, който се получава. Със сигурност ще свирят много по-различно от естественото дърво, иначе досега да си бях купил готови от ebay...stefanyovev написа:http://azurahorn.com/
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
....мисля че темата ще е любима на хората ако в нея става на въпос за рупори подходящи за широколентови говорители какъвто е и нашия стандарт.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Мариане, Темата си много добра даже.
Хараланов си има вече изградена концепция за аудиото и въпроса и разсъжденията му по темата са свързани тъкмо с нея.
Ако прецени, може да ни запознае с цялостната си визия. Аз лично от това което съм чел от него и от други хора виждали и слушали системата му имам някаква представа за идеите му, но непълна.
Хараланов си има вече изградена концепция за аудиото и въпроса и разсъжденията му по темата са свързани тъкмо с нея.
Ако прецени, може да ни запознае с цялостната си визия. Аз лично от това което съм чел от него и от други хора виждали и слушали системата му имам някаква представа за идеите му, но непълна.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!